Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ensi tunnelmia ja huomioita Oslosta

Jopas on kotoisa olo! Olin nähnyt vasta asemia ja pyörinyt viisi minuuttia kaupungilla, kun aloin ihmetellä kotona olemisen tunnetta.

Olenkohan löytänyt sisäisen seilorini? Suvun est-isissä kun on yksi norjalainen meripoika, joka sitten jäi Oulun seudulle asustelemaan.

Ihmiset ovat niin ystävällisiä, että se kiinnittää huomion. Ei vain palvelukulttuuri ole hymyilevää ja täynnä läsnäolon tuntua. Yhtä lailla roskienvientireissulla kohdalle osunut kaveri kysäisee, mitä etsin, ja neuvoo tien.

 

 

 

Olen päättänyt. #haluansyödäitalian

Sain lennot ja majoituksen alle 200 eurolla, joten tuumin, että ruokaan voisi käyttää rahaa, vaikka Norja kallis onkin.

Luin ennakkoon, että lounas etnisissä olisi käypä vaihtoehto. Mutta en totellut, vaan olen päätynyt syömään italialaista useamman kerran!

Suuri pettymys: paistaa, vaikka säätiedote ennakoi sadetta.

 

Sääennuste lupaili enimmäkseen sadekelejä, ja tuumin vain, ettei kaupunkilomalle paisteen takia lähdetä.

Tulopäivänä sade alkoi 100 m ennen hostellia, ja ihan mielelläni jäin nukkumaan matkaväsyn pois. Lauantai oli suloisen lämmin.

Arvaa, missä?

Bare Jazz saa oman matkakertomuksensa myöhemmin. Voi sitä hymyä, kun paikassa kuin paikassa ehdottaa jutuntekoa! (Kuka tuo tyyppi on ja mistä hän kuvaan änkesi?)

Aamupalaa: hedelmiä, herasta tehty ruskea vuohenjuusto, joka maistuu vähän toffeelta, Bamse-suklaavaahtiksia. Vesipullokin on nyt Ananas2go.

 

Olen sinänsä oikein tyytyväinen nukkunurkkaani Anker Apartmentsissa Københavngatella. Dormi on iso, 20 paikkaa, mutta todella rauhallinen, Ovessa plakaatti kieltää keskustelut ja puhelut ja muistuttaa, että päivälläkin täällä nukutaan.

Kieltoplakaatteja on siellä täällä niin, että maistiaisoluestani on tulla pulma. Ja Facebookista saatoitte jo huomata väistämättömän #savewaterdrinkchampagne-hengen ennen kuin astia löytyi.

Hostellista saisi astiakuormallisen kattiloineen, ja liinavaatteista menee 70 kruunun maksu. Minulla on pyyhe mukana, joten pulitin lakanoista 50 kr.

Yllätyin siitä, ettei vuodepaikoissa ole lukuvalaisinta tai pistorasiaa.

Kielellä sulaa lapsuuden herkku. Torilta löytyi ja on vuohimaisempi kuin muistin. Mutta ihanaa!

Tuplamuistutuksesta huolimatta väki kulkee tyhjän risteyksen poikki punaisia päin.

Tänään etsiskelen ystävän ja lisää jazzia. Kaksi päivää jäljellä ennen maanantain  iltalentoa. Mukavaa sunnuntaita sinnekin!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana sunnuntai, 25 kesäkuun, 2017 at 19:29

  Ihanaa Osloa! Minäkin koin Oslon tuttuna ja tykkäsin. Ehkä siksi moni pitää Osloa tylsänä? Mutta minä viehätyin ja viihdyin – toki voi johtua siitäkin, että pyrin viihtymään siellä, mihin ikinä menenkin. 🙂

  • Reply ananas2go sunnuntai, 25 kesäkuun, 2017 at 19:39

   Kiitos, Kati! Tylsyys ei ole käynyt mielen vieressäkään ja päivä toi huomiseen sellaista omaa kivaa, että taitavat turistin touhut jäädä vähiin.

   Viihtyisiä matkoja sinulle edelleen!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.