Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nostalgiaviikko ja Ol’ hollil’ – kesätapahtumien Suomi Somerolla

Kylläpä kutsu osallistua Lempipaikkojani-blogin Kesätapahtumien Suomi -haasteeseen sattui hyvään saumaan, juuri kun vielä ehtii kurvata Someron Nostalgiaviikolle! Kiitos, Jonna! Oli mukavaa tulla kutsutuksi, vaikkei bloggaajan tai lukijan tarvitse haastetuksi tulemista odottaakaan.

Lempipaikkojani-blogissa on tällainen osallistumisohje:

Kesätapahtumien Suomi – blogihaaste

23.5.2017

Blogihaaste: kerro vinkkisi parhaasta, erikoisimmasta tai muuten vaan sinulle tärkeästä kesätapahtumasta Suomessa.

Haastan lukijani paljastamaan omat suosikkinsa kommenttiboksissa. Missä käyt joka vuosi? Mitä tapahtumaa et missaisi missään nimessä? Minne muidenkin kannattaisi mennä?

Toiset bloggaajat haastan kirjoittamaan postauksen omasta kesätapahtumasuosikistaan. Omaa lempitapahtumaansa voi olla vaikea keksiä lukuisten vaihtoehtojen joukosta, mutta itsestäni olisi ainakin kiva lukea jostain vähän tuntemattomammasta. Yhtään vähättelemättä Eukonkantoa tai suopotkupalloa, tai toinen toistaan mahtavampia festareita. Toki niistäkin saa kertoa! Mutta nyt on myös hyvä tilaisuus nostaa esille joku suurelta yleisöltä huomaamatta jäänyt tapahtuma. Voit kirjoittaa jostakin aiempien vuosien tapahtumasta (jota edelleen järjestetään) tai osallistua haasteeseen tulevan kesäkauden aikana, käytyäsi jossakin mukavassa tapahtumassa.

Haasteeseen saa osallistua kuka vaan, ei tarvitse odottaa tulevansa haastetuksi. Toivon toki, että minut alkuperäisenä haasteen aloittajana mainitaan ja ilahdun, jos tulet linkkaamaan juttusi kommenttilaatikkooni. Mikäs sen mukavampaa ja hyödyllisempää kuin saada vihiä minne mennä ja mitä (uutta) kokea tänä kesänä!

Avausjutussa haastettiin mukaan viisi blogia. Pogoilevien popojen lisäksi osallistuisivat Duunireissuja, Fifty-fifty, Pää pilvissä sekä Syö, matkusta, rakasta.

Muotiputiikki Helmen Anita Hallapelto sanoo, että 50-luvun tyylisiä vaateita, kenkiä ja asusteita myyvässä puodissa ei ole ikä- eikä kokorajaa. Asiakasuskollisuus näkyy siinä, että mekkoja menee jopa viidelle sukupolvelle.

Nostalgiaviikolle näyttää ehtineen myös Marjon matkassa -blogi, ja jutusta näet vähän tapahtuman historiaa ja mitä loppuviikkoon on kuulunut. Sunnuntaiksi ehdit vielä tapahtumantäyteiseen viikkoon, joka alkoi pienimuotoisena 50’s Happy Days -tapahtumana. Nostalgiaviikko järjestetään nyt kolmatta kertaa ja se ajoittuu aina helatorstaiviikolle. Varsinkin alkuviikossa ovat mukana paikalliset, kuten koulut (helatorstaiviikko on siksi hyvä aika, kun ei vielä olla kesälaitumilla) ja vanhainkodit. Enemmän turistitouhua sitten loppuviikkoa kohden. Tosin varsin siedettävää sekin…

Tapasin Nostalgiaviikon teeman mukaisesti pukeutunutta väkeä toissakerralla Matkamessuilla, ja olin kovin myrtynyt, kun en viime vuonna päässyt mukaan. Jotenkin pidän 1950’luvusta. Vaikka se on varmasti ollut tavallaan hirmuisen kovaa ja työntäyteistä aikaa, kuvittelen, että se on ollut myös jollain tapaa toiveikas aikakausi. 50-luvun tyyli ja muoti viehättää: pukeutuminen oli naisellista ja siveää, säädyllistä.

Muotiputiikki Helmi on ollut mukana käsittääkseni alusta asti (siellä kannattaa pistäytyä useammankin kerran) samoin kuin motelli ja kesäravintola Rantatupa.

Kesäraavintolassa useina iltoina elävää musiikkia, sellaista ilosita, joka sopii kesäravintolaan. Ikäraja 21 mutta jos tätä nuorempi on vakiinnuttanut hyvän maineensa, saattaa päästä sisään.

52-tie ja Yhdysvalloissa pitkään asunut omistaja. Rantatuvan nimi saattaa unohtua, mutta 52-kyltti muistetaan.

Rantatupa tarjosi minulle ja paikallisoppaalleni (Ensi Kulta) lounasta tiistaina. Lettuja jälkiruoaksi! Noutopöydässä useampi lämmin ruoka, listalla todella monenlaista, varmaan sata annosta ainakin.

Motelli toimii ympäri vuoden ja ravintola kesäisin. Ihanaa, että jossain ymmärretään vielä rytmittää vuodenkulkua sen sijaan, että yritettäisiin olla 24/7 tehokas aina. Ei aukioloaikojen takia olla auki   talvisin vaan silloin kun väkeä riittää. Tila on muutamaan otteeseen laajentunut niin, että seuraavaksi pitäisi kai suurentaa keittiö, ettei ruoan odotteluun kuluisi liikaa asiakkaan aikaa. Lounasaika päättyy klo 14.

Lounas oli herkullinen, jälkkäriksi lettuja!, tunnelma viihtyisä ja ohjelma sellainen, ettei kulttuuritädinkään korviin satu. Nuorisopaikat ovat kuulemma erikseen, mutta kyllä Rantatuvassa nuoriakin käy ja tykkäävät tanssittavan kepeästä menosta.

Nämä popot odottavat pogoilijaa Helmessä.

Vaikket tällä kertaa Nostalgiaviikolle pääsisikään, älä huoli! Luvassa on muitakin juttuja Somerolla:

Kaksi kartanoa on matkailukäytössä ja nissä on näyttelyt pitkälle kesään. Luvassa erilliset jutut blogiin Hovilan ja Härkälän kartanoista.

Heinäkuun toisena lauantaina järjestetään Ol’ hollil’! Enpä olisi ikinä arvannut, miten viihtyisä paikka traktorimuseo voi olla… Odottele juttua kuvineen. Haluaisin niin keksiä itselleni työn siitä, että Mäkilän veljesten keräämien traktorien tarinat saataisiin talteen ennen katoamistaan. Museossa on monenlaista muutakin.

Suviheinäviikotkin Somerolla on, mutta siitä en ole sen paremmin perillä. Vaan saattaa olla, että tuollapäin tulee tämän jälkeen toisinaan pistäydyttyä.

Olen tosi kiitollinen siitä, miten hyvin Somero bloggaajaa palveli. Jonain päivänä näytän teille, mitä sain lahjaksi.

Jään innoissani odottamaan kesävinkkejä tässä tapauksia  pursuavassa maassa. Linkkaathan omasi haasteen aloittajan, Lempipaikkojani-blogin, kommentteihin. Entä mistä minulle haluaisit vihjata?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Minna lauantai, 27 toukokuun, 2017 at 20:44

  ❤️

  • Reply ananas2go lauantai, 27 toukokuun, 2017 at 20:46

   ?2go? Kiitos, Minna!

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani torstai, 1 kesäkuun, 2017 at 12:18

  Ihanaa, että lähdit mukaan haasteeseen 🙂 Ja minäkin pidän kovasti 50-luvun mekkomuodista, niin naisellista ja kaunista.

  • Reply ananas2go tiistai, 13 kesäkuun, 2017 at 00:13

   Kiitos! Ja apua, anteeksi, sähköposti päätteli tämän olevan vaarallinen ja tipautti sen roskapostiin. Nyt vasta huomasin.

   Mekko-ostoksille sitten vain! Somero on oikea paikka siihen.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.