Suomen suurin matkablogiyhteisö

Messuilijan jazzviikonloppu

Screenshot_2017-01-31-06-04-57

Viking Grace -otokset tuovat Instagram-tykkäyksiä! Ahvenanmaan-pysähdyksen kuvaa Flame Jazz -risteilyviikonlopulta on napautettu jo yli 80 otteeseen. Samoilta seuduilta muutama viikko aiemmin kuvattu video on katsottu  ainakin 128 kertaa.

Matkamessunääntymys taisi hiukkasen verottaa jaksamistani Flame Jazz Cruise -tohinassa, vaikka innoissani varasin risteilyn. Tämä oli kymmenes kerta, kun erikoisristeily järjestettiin, ja olin osallistunut sille kerran aiemmin. Silloin vietin ”kesälomaa” hurjan tuurauskesän jälkeen ja taisin kirjoittaa vain sunnuntaiaamun design-kierroksesta, jolle sillä erää sain vallan yksityisopastuksen.

Laiva vaikutti tupaten täydeltä, enkä osannut verkostoitua enää kenenkään kanssa. Pidän kyllä tuosta konseptista: risteilylipun hinnalla voi vaeltaa konsertista toiseen ja vaikka vaihtaa paikkaa kesken kaiken, ellei korva jotakin suostu seuraamaan.

Flame Jazz toimii Turun seudulla ja järjestää laadukkaita jazzkonsertteja ympäri vuoden.

Risteilyohjelma oli semmoinen, että läähätin, kun luin. Ricky-Tick Big Band ja Julkinen Sana olisivat viimeisellä keikallaan (ainakin ennen pitkää taukoa). Ja olihan keikka! Aamupuolelle yötä hilluminen kolmen matkamessupäivän jälkeen verotti vanhuksen voimia sen verran, että sunnuntain puolella tuli piipahdettua lähinnä Retro Cafén jameihin ja joksikin aikaa Jukka Perkoa kuuntelemaan. Joskus vielä olen jazzmaailmassa niin sisällä, että keskustelutilaisuudetkin antavat enemmän kuin nyt. Pidän ideasta järjestää paneeli, kun kerran jazzin ammattilaiset ovat koolla ja harrastajat paikalla.

Samaan kyytiin osui Passionate Traveller perheineen, mutta emme sattuneet näkemään. Hänen juttunsa risteilystä voit lukea tästä.

 

Toki jazzviikonloppuun kuuluivat myös Helsingin peruskuviot. Aloitin perjantai-illan Papa Albertin Friday Jazz Clubilla, jota isännöi Lassi Kouvo. Tapaan hiihdellä sinne aina kun vain suinkin pääsen, ja onneksi aloitusaika on klo 20. Kauempaakin ehtii töiden jälkeen aika usein, jos pääsee jo neljältä. Kymenlaakson kotipysäkiltä bussi Helsinkiin on perillä 19.15, joten kitisen usein keikkoja, jotka vaativat perillä oloa jo kuuden jälkeen. Mutta tämä sopii, ellei työpäivä veny pidemmälle iltaan.

Niin paljon kuin hyvät jazzmuusikot maailmalta ovat korvaani kuluneen vuoden mittaan hivelleetkin, Kouvon kirkas piano on aina yhtä nautittava. Kuuntelin taas kerran, miten soittimet seurustelivat keskenään. Makustelin juomaani ja nautin.

Ja livistin kesken kaiken. Muutaman korttelin päässä Pub Adjutantissa (nimestä arvaakin, että se on hotelli Presidentin paikka) veti keikkailtaa Karri Luhtala, ja pakkohan se oli päästä hänestäkin nauttimaan ja kuulemaan, millaisia taitureita Il Mondo Di Karri tänään toi esiintymään. Ensimmäisen setin olin menettänyt, mutta toinen oli jäljellä. Ja olipa paikalla muitakin tuttuja, joita Riihimäen Vihreän talon konsertissa keväällä ja ihan ensimmäistä kertaa Karria kuunnellessani GLO hotel Artissa olin sattunut tapaamaan. Jos se hivelee, että muusikoista tulee tuttuja ja pistäytyvät juttusille, niin hauskaa on myös alkaa tunnistaa keikkayleisöä…

Mitäs te muuten tuumitte, haluaisitte jonkinlaisen koostejutun Helsingin jazzpaikoista? Karri soittaa tänään lauantaina Kaislassa. Jos olette Helsingissä, suunnistakaa ihmeessä sinne. Karrin keikat hänen kotisivullaan tässä linkissä.

Nähdäänkö illalla?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Kthetraveller lauantai, 4 helmikuun, 2017 at 18:18

  Minä pyhät hyssykät niin yritin katsella ympärilleni ja nähdä sinua, mutta kyllä taitaapi olla liian iso laiva tuo Grace 😉 No, ehkä me taas joku päivä törmäämme. Kiitti linkkauksesta.

  • Reply Ananas2go / Popot pogoillen lauantai, 4 helmikuun, 2017 at 19:56

   Uskon, että etsiskelit, sinä ihana laivatyttö! Ensi kerralla vaihdetaan viestiä. Nyt en jotenkin osannut ängetä sekaan, kun tiesin, että oli perhe- eikä työreissu.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.