Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suutari pysyköön lestissään…

…taikka toisin sanoen Popo-Anna Viikkarilla. Ajatus oli vakaa aamukahvilla tänään, kun Viking Linen M/S Gabriella läheni Tukholmaa.

Arvaatko värin perustella, kuka tekee kahvin Vikin Linelle? Melkein kirjaimellinen litra aamupalalla kului...

Arvaatko värin perustella, kuka tekee kahvin Viking Linelle? Melkein kirjaimellinen litra aamupalalla kului…

Äskettäin matkailin toisen yhtiön laivalla – juttu tulossa – ja kun keittimessä oli merkkiä, jota en osta yleensä edes kotiin, vaikken arjessa juuri kahvilla kikkaile, ihmettelin aamiaisella, mistä minä näille oikein maksan.

Niinpä tänä aamuna kysäisin tarjoilijalta, muistiko hän, kuka toimittaa heille automaatin kyljessä mainitun luomukahvin. Ystävällinen herra kipaisi hakemaan pari pakettia näytille. Olisi pitänyt tajuta reagoida ja pyytää kuva! En olisi arvannutkaan, että valkeaa pakettia kiertää punaisen laivayhtiön teksti ja paahtimo näyttää siis toimittavan oman kahvin kokonaan. ”Se ruotsalainen”, kuului vastaus, ja väri toimi siis tunnisteena. Löfberg, olisi pitänyt jo mausta olla kyselemättä varma.

Hihittelin aika lailla, kun varustamon lahjakortti tuli syyspuoleen, kun minulla oli vuodenpää. Kun tammikuussa vinoilin, että tuopillisen hinnalla köyhäkin matkustaa (risteily 4, bussiliput 3 eur silloin), niin nytpä oli risteily 3 ja bussiliput euron suuntaansa, kiitos Savonlinjan.

 

Vaikka otsake pulpahti hakematta mieleen, kun kupposta aamusella ryystin, mietin saman tien, että sehän on ihan hassu ajatus. Mitä siitäkään tulisi, ettei kukaan ikinä kokeilisi mitään uutta? Kaikki pysyisivät kiltisti ja tyytyväisinä kotona, niinkö? Kai moinen nitistäisi uteliaisuuden, vai mitä. Kyllä kokeilunhalua pitää olla.

Olen siis kuljeksinut päivän Tukholmassa ja siitä seuraavissa jutuissa lisää. Tulevaa matkailuvuotta vartenkin versoi tuumia.

Risteilyn ajankohta sattui hyvään saumaan, sillä Gabriellan kaupassa oli kumpanakin iltana samppanjamaistiaiset. Aidon maakunnan juomaa, laivan Charles Heidsieckiä kahdella eurolla lasi. Että menee täällä muutakin kuin kahvia.

Charles Heidsieck -samppanja on toinen hyvä syy risteillä Viking Linella, toteaa nimimerkki vannoutunut fani.

Charles Heidsieck -samppanja on toinen hyvä syy risteillä Viking Linella, toteaa nimimerkki vannoutunut fani.

 

Onko sinulla suosikkipaahtimoa tai -kahvimerkkiä? Missä olet saanut parasta kahvia ikinä? Tykkäätkö turkkilaisesta, kreikkalaisesta tai tilaatko Italiassa espresson, kun aamukahviaika on ohi? Entä oletko juonut kaak-kahvia? Nimi ja ohje jostain lapsuuden kirjasta, olisiko ollut Wolfgang Ecken Perry Clifton -sarjaa. Alkuperäiseen tuli kahvia, kaakaojauhetta ja jääkuutioita, jotka oli tehty vaniljasokerilla maustetusta vedestä. Minun kahvissani oli lusikallinen kaakaojauhtta ja kermaa. Se oli se aamun neljäs yhtä soittoa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa perjantai, 23 joulukuun, 2016 at 15:38

  Hyvää joulua!

  Blogissani on sinulle tunnustus
  https://www.rantapallo.fi/sarsa/2016/12/23/mielta-lammittava-tunnustus-ja-hyva-fiilis-kiertamaan/

  • Reply ananas2go lauantai, 24 joulukuun, 2016 at 10:08

   Kiitos paljon, Sarsa! Ilahduin kovin. Kaikkea hyvää sinulle ja ihanaa lomaa!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.