Suomen suurin matkablogiyhteisö

Paras yhdistelmä rentoutukseen | #IGTravelThursday

Kirja ja suklaata. Kupponen teetä ja kynttilöitä. Kissojen kehräys lojumista säestämässä. Tai jazzia ja olutta! Mikä on sinun tapasi rentoutua?

Viime lauantaina harrastin pikamatkailua työpäivän jälkeen. Jazzmuusikko Karri Luhtala soitti Her Blame -bändin kanssa Kaislassa. Siemaus Berliner Weissea ja pari ensimmäistä sävelmää, ja ruodossani vakituista majaansa pitävä perusjännitys alkoi kaikota.

Il Mondo Di Karri, Karrin maailma, on mielenkiintoinen idea. Luhtala tuo yhtyeitä Suomeen ja soittaa koskettimia kulloisenkin poppoon kanssa. Lauantainen Her Blame oli ensimmäinen, bändi jo ennen IMDK-konseptia:

”Her Blame oli ensimmäinen bändini, jonka toin ulkomailta Suomeen vuonna 2008. Soitimme Hyvinkään Cafe Medicin Manin kellarissa (kuuluisa pubi Hyvinkäällä) ja Helsingissä yksityisjuhlissa. Hyvinkäällä paikka oli niin täynnä ettei kaikille riittänyt tuoleja. Tutustuttiin Rietissä sattumien kautta ja treenattiin viikonloppuisin vanhassa kirkossa Rietin historiallisessa keskustassa.
Tästä kokemuksesta jäi semmoinen fiilis, että tätä voisi tehdä uudestaan, vaikka vielä 2008 minulla ei ollut aavistustakaan, että tulisin tekemään tätä näin intesiivisesti.
Jatkoimme yhteistyötä vielä jonkin aikaa Italiassa ja muistaakseni 2009 yhtyeen saksofonisti muutti Kolumbiaan ja myöhemmin Kiinaan. Hän palasi sieltä tänävuonna 2016 ja aloitettiin soittamaan uudestaan”, Luhtala selittää.
Bändi soitti omia kappaleitaan, ja ajatukseni livistivät itämaille. Ihmettelin, kuulinko omiani, kun mielikuvia häivähteli Turkista tai Marokosta, vaikken ole niissä edes käynyt. Luhtala vastasi ounasteluihini:
”Her Blame- yhtyeen kanssa esitämme vain omia sävellyksiä, missä on vaikutteita niin jazzista, klassisesta, etnosta kuin maailmanmusiikista. Voi hyvin olla, että näitä ko. vaikutteita mm. saksofonisti Renato Coluccin kappaleissa.
Niin Turkkia, Marokkoa kuin Italiaa yhdistävät välimeri ja sen musiikkikulttuurit.”
-

Jazzmiuusikko Karri Luhtala ja yksi Her Blame -bändin jäsenistä. Iloiset soittaja-roudarit selviytyvät myös keikkaelämän puurtamispuolesta.

 

Nautiskelin saksofonista taas niin kovin. Mietin jälleen kerran, voivatko pelkät lapsuusmuistot olla soittimesta tykkäämisen syynä. Isäni soitti saksofonia muun ohella. Ei hän mikään kuuluisuus ollut mutta harrasti paljon.

Kaislassa Karri ja kumppanit ovat soittaneet jo pitkään. ” Olemme tosiaan tehneet Karrin kanssa yhteistyötä jo reilut kolme vuotta. OlutHuoneilla ei mitään yhteistä linjaa ole, mutta mielestäni Kaisla ja jazz sopii hienosti samaan pakettiin. Karrin kanssa toimiessa on kiva, kun ei koskaan etukäteen tiedä minkä tyyppistä jazzia sieltä milloinkin tuutataan. Meillä on musiikkia tarjolla yleensä joka 2. lauantai”, ravintolapäällikkö Petri Loponen kuvailee. Minä olen sattunut Vilhonkadulle metroaseman kuppeeseen vain Karria kuuntelemaan pariin kertaan, mutta ensi vuonna 20 täyttävä paikka tulee varmasti kantakohteeksi.

Hanoissa vierailee tänä vuonna yli 150 olutta ja pullovalikoimakin pyörii 200 hujakoilla. Jo viimeksi minua kiinnosti pikkutuoppien rivi, jommoisia jotkut asiakkaat kanniskelivst pöytiinsä, ja tällä kertaa otin siitä selkoa.

Maisteluhalko Oluthuone Kaislassa- Kotimaisia oluita saa neljä erilaista, ja innostunut henkilökunta voi valita ne puolsetasi.

Maisteluhalko Oluthuone Kaislassa- Kotimaisia oluita saa neljä erilaista, ja innostunut henkilökunta voi valita ne puolestasi.

Olin jo kaavaillut listaa juomista, joista pyytäisin maistiaiset. Kun innostunut ja vauhdikas kohdalleni sattunut baarimikko tiedusteli, onko väliä, mitä ne ovat, pyörsin aikeeni ja jätin hänelle vapaat kädet. Neljä pikkutuoppia pysyvät koloissaan tukevasti, ja halon toinen kylki on numeroitu. Listan saa lapulla mukaansa, ja loistava henkilökunta valitsi minulle mahdollisimman erilaisia oluita. Tosikiva, että Suomessakin alkaa jo olla olutkulttuuria ja pienpanimot uskaltavat kokeilla. Jo on aikoihin eletty, kun sitä Berliner Weisseakin saa jo täältä… Oi nuoruus, oi ikisuosikki Berliini, oi saksan sivuaineopinnot ja ne ajat, kun Berliinin-matkan syyksi saattoi riittää vaikka kirjakauppa ja olut. No ei siihen kummempaa syytä tarvittaisi vieläkään.
Myös ruokapalojen maistelulista on mielenkiintoinen, ja lauantaina kokeiluvuorossa oli metvursti-dijonleipien lisäksi olutpaneroidut sipulirenkaat. Joo, ydykkään kastikkeen kanssa vähintään niin herkullisia kuin kuulostaa.
Purtavaakin Kaislassa saa, joten töistä voi tosiaan suoraan karata sinne. Maisteluvuorossa olutpaneroidut sipulirenkaat. Eivät säästä väärässä paikassa; paistoöljy tuoretta. Mums!

Purtavaakin Kaislassa saa, joten töistä voi tosiaan suoraan karata sinne. Maisteluvuorossa olutpaneroidut sipulirenkaat. Eivät säästä väärässä paikassa; paistoöljy tuoretta. Mums!

 

Seuraavaa keikkaa odotellessa voi vähän kerrata Il Mondo Di Karri -hankkeen vaiheita. Luhtala sanoo nykyisestä päätyöstään:

”Her Blame – kokoonpano oli ennen Il Mondo Di Karri – projektia. Se tuli vasta vuonna 2012, kun järjestin Pori Jazzin triokeikkamme yhteyteen useita muita konsertteja. Aloitin useiden kokoonpanojeni kanssa Il  Mondo Di Karri – projektin säännöllisesti syksyllä 2012.”
Onpa mukava odotella, millaisia kaikkien aistien nautintoja vastedes on luvassa.
#IGTravelThursday, #igtt, on osa kampanjaa, jonka tarkoitus on levittää matkailutietoutta ja sen ilosanomaa. Järjestäjinä ovat Travelloverblogi, MuruMou ja Rimma+Laura.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Heidi / Auringon alla perjantai, 2 joulukuun, 2016 at 07:58

  Ihanaa rentotumista! Berliiniin voi aina lähteä ilman mitään syytä, sehän on suorastaan pelkkää säästöä, kun menee Suomea edullisempaan paikkaan nautiskelemaan elämästä. Kotona meillä soi iltaisin usein musiikki, joskus takka on sytytetty tai iso kynttilä, ja vähintäänkin lojun koiran kanssa sohvalla ja haaveilen 🙂

  • Reply ananas2go perjantai, 2 joulukuun, 2016 at 13:03

   Kiitos, Heidi! Suloisen kotoisalta kuulostaa sinunkin rentoutumislistasi; rentoutuakseen ei tosiaan tarvitse lähteä kotoa mihinkään.

   Berliinin hintatasosta ja matkaperusteista olen taatusti samaa mieltä. Miten unohdinkin kakkujen hinnat suhteessa palasten kokoon!

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa lauantai, 3 joulukuun, 2016 at 09:52

  Mun tapa rentoutua taitaa kyllä olla kirja, suklaata ja kynttilät. Mä olen iltaisin huono lähtemään kotoa mihinkään. Lähteminen ei kyllä koskaan kaduta, kun vaan saa lähdettyä.

  • Reply ananas2go lauantai, 3 joulukuun, 2016 at 17:08

   Sarsa, kirja, suklaa ja kynttilät on ihan oivallinen ojentaja-koukistaja -harjoite! Sen verran Popo-Annakin liikunnasta ymmärtää. Ja aamuisin sytytän joskus kynttilät enkä sähköä, ja raapustelen unet ja aatokset päiväkirjan uumeniin.

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, 3 joulukuun, 2016 at 10:36

  Kuulostaapas oikein letkeältä rentoutumiskeinolta! Mulla on ollut Kööpenhaminan muutosta lähtien haaveena käydä tietyssä jazz-baarissa, mutta en tässä kahdessa vuodessa ole saanut vielä aikaiseksi 🙁 Pimeä talvi-ilta olisi kyllä juuri passeli käydä siellä fiilistelemässä, joten ehkäpä nyt olisi vihdoin korkea aika! 😀

  • Reply ananas2go lauantai, 3 joulukuun, 2016 at 17:11

   Mikämikä? Kerro, kerro, kerro! Kööpenhamina ja jazz, HMM… Nyt sulla on hyvä syy mennä kun täytyy houkutella minut sinne. Vinkkaathan sitten, levitköön jazzinto!

 • Reply Mika / Lähtöportti maanantai, 5 joulukuun, 2016 at 09:48

  Kuulostaa tosi mukavalta illalta! Hienoa, että Suomeenkin rantautuu tällaista olutkulttuuria, jossa voi maistella eri tyyppisiä juomia ja syödä samalla pientä purtavaa. Täytyykin joskus käydä Kaislassa, Bryggerissä olen joskus kokeillut pieniä maistelutuoppeja. Ihan kirjan lukeminenkin voi riittää rentoutumiseksi, pääasia että saa kiireen tunteen pois päästä!

  • Reply ananas2go maanantai, 5 joulukuun, 2016 at 15:35

   Kiitos, Mika! Ja kiitos vinkistä: Bryggeri taitaakin olla vielä kokeilematta. Kaisla on tosi kiva ja aika isokin, näitä vihreän kortin paikkoja, jos semmoista käyttää.

   Kirjan lukeminen on aivan ehdoton rentoutumiskeino. Aina vähintään yksi on mukana; luen bussissa, tauoilla, odotellessa. Voikohan ahmimisikä.jatkua koko elämän?

 • Reply Travellover Annika tiistai, 3 tammikuun, 2017 at 14:16

  Taidanpa rentoutua parhaiten reissussa. Päivät täynnä seikkailuja, illalla hyvää ruokaa ja drinksu tai pari. 🙂

  • Reply ananas2go tiistai, 3 tammikuun, 2017 at 14:45

   Kuulostaa hyvältä! Rentouttavia reissuja edelleen!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.