Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sano ”Kirsikka!” | #kirjamessutHKI #viiniruoka

Johan te muistatte, että minut saa mihin tahansa, jos sanoo kirsikka tai aprikoosi? Niinpä pikanuuhkaisu viikonlopun messuille osoittautui oivalliseksi, vaikka työvuorot olivatkin osin nauttimisen tiellä.

Torstaina ennätin viettää pari tuntia kirjakerroksessa. Kävin kuikistamassa Pukstaavin osaston koulunäyttelyä. Eipä löytynytkään omaa aapista vitriinistä, vaikka kyllä muita, joita kotona luettiin omasta hyllystä paljon. Selasin hetken The Helsinki Bookia, mutten ehtinyt tavata tekijää enää perjantaina, joten onneksi Marc tuli vastaan selailukappale kourassa.

Moikkasin tuttua oululaisantikvariaattia, kiittelin John Nurminen Foundationin väkeä messulipuista. Luettelomaiseksi jäi tärppien kiertäminen, ja olisin halunnut kuljeksia ympäriinsä ja penkoa niin antikvaariset kuin postimerkkimessut ja täyttää pari matkalaukkuua hankinnoilla. Viivähdin tovin myös illan kirjanrakastajien bileissä. Mutta missä on kirjoja, siellä tunnelma on oma ja tuttu. Hetkikin antaa voimia eteenpäin. Silti ajatus: onko pakko lähteä kotiin ja töihin? En yhtään olisi tahtonut, niin oma maailma se on.

Vuodepaikka Sturenkadun Cheap Sleep -hostellista, jonka sijainti oli messukävijälle erinomainen; kuuden raitiovaunupysäkin päässä Messukeskuksesta, ja aamuksi ruokabileisiin:

Löysin maailman täydellisimmän popon! Italialaista suklaata.Vecchio Brianza

Löysin maailman täydellisimmän popon! Italialaista suklaata.Vecchio Brianza

 

Roots Helsingin Kalliossa teki vohveli- ja jäätelömaistiaisia. Vaasankadun kahvilassa on myös lounasta. Vegaaninen.

Roots Helsingin Kalliossa teki vohveli- ja jäätelömaistiaisia. Vaasankadun kahvilassa on myös lounasta. Vegaaninen.

 

Ja sitten se kaikkein paras: Ständin seinät oli vuorattu kirsikankuvilla ja sanoilla The Cherry. Jämähdin seisomaan ja ilmoitin, että rakastan kirsikoita; mitä muuta minun pitää tietää?

Tiedättehän, kun Suomessa  tehdään tuorepuristettua mehua omenista ja pakataan viinilaatikon näköisiin tötsiin? No nämäpä tekivät samanmoista kirsikkamehua Bulgariassa! Istahdin juttelemaan hetkeksi, ja toivon, että minulla on vielä paljon enemmän kerrottavaa myöhemmin. Sain maistaa toistakin ihmettä, vaan tekee mieli säästää se toiseen juttuun. Jospa viimeistään kevätpuoleen tulisi uutisia. Ainakin mielenkiintoiset yhteystiedot on vaihdettu, kortin lisäksi jo sähköpostiakin.

Pitäkää peukkuja ja kertokaa Bulgaria-vinkkejä, jooko?

Kirsikkamehua. Tuorepuristettu herkkku Bulgariasta.

Kirsikkamehua. Tuorepuristettu herkku Bulgariasta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.