Suomen suurin matkablogiyhteisö

Jos elämä mahtuisi kahteen matkalaukkuun

Julkaisin Instagramissa (@ananastogo) taannoin kyselyn aikeestani saada kamat hupenemaan huushollista. Tai että kiinnostaisiko jotakuta teistä seurata sitä blogissani tai muussa somessa, vai menisikö turhan paljon lifestylen puolelle

Viime vuonna seurailin löyhästi Tavara päivässä pois -ryhmää Facebookissa. Ideana on aloittaa seuraava vuosi niin, että kodissa on reilut kolmejapuolisataa kapistusta vähemmän. Jos tuo jotain uutta, lähtee kaksi poistoa.

Joulukuussa pidin listaa. Sata tavaraa lähti kuukaudessa ihan helposti:

• vaatepoistoja

• opuksia kirjaston vaihtokaappiin

• löysin Facebook-kirpparit

• perustin taloyhtiön pesutupaan vaihtokirjakorin

Idea alkoi levitä. Joku toinenkin tuo kirjojaan saa ottaa -koriin.

Idea alkoi levitä. Joku toinenkin tuo kirjojaan saa ottaa -koriin.

Kertoilin hankkeesta ystäville. Yksi innostui keräämään omia päivän poistojaan ja kirjoittamaan luopumiseen liittyviä tuntojaan muistiin. Hyvä idea!

Kierrätyshän meillä ystäväporukassa toimii muutenkin hyvin. Pitää oikein muistella, milloin olisin liikkeessä ollut vaateostoksilla.

50 ensimmäisen poiston jälkeen söimme ystäväni kanssa vadelmaleivokset ja suunnittelimme syksyn hotellimatkaa. #matka16-messujen antia kun oli torstain ammattilaispäivän lounas bloggaajille ja lahjakassiin sujautettu hotellilahjakortti lokakuussa avattavaan Clarion Helsinkiin tai Clarionin lentokenttähotelliin.

Tavaroiden vähentämishankkeen taustalla on monta syytä. Ensinnäkin olen joiltakuilta muuttajilta saanut astioita ja muuta sellaista, että itse ostettuja voi ruveta panemaan taipaleelle. Toisaalta aina koputtelee pieni ajatus, että jos pitäisikin saada kamat kasaan ja muuttaa. Tai jos se muutaman viikon tai kuukauden kielikylpy toteutuisi joskus. Vaikka kaukana se ikuisuushaave, ranskankielinen Afrikka, joka suhteessa tuntuu yhä olevan.

No, kaukana tämä kolmen sukupolven romut perinyt lukutoukka on siitä, että omaisuus kissoja lukuunottamatta uppoaisi kahteen laukkuun. (Onko niillä kaikilla, jotka siinä onnistuvat, sitä paitsi pelkkiä kesähepeniä?) Silti ajatuksella on niin hauska leikkiä. Olisihan se somaa olla valmis seikkailuun.

Miten on, seuraisitteko tällaista pakkausoperaatiota mukana? Mikä olisi paras kanava kertoilla siitä teille? Lukisitteko postauksen toisinaan vai riittäisivätkö kuvapäivitykset Instassa?

Entä mitä ideoita ja vinkkejä teillä, jotka olette pakanneet koko kodin varastoon, olisi heittää tännepäin?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.