Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miltä sinusta kuulostaisi #matkailumaanantai?

Olen ärissyt. Olen laahustanut, kitissyt ja jurnuttanut. Ruikuttanut ja voivotellut, koska alituiseen kuperkeikkaa heittävä työelämä uhkaa näivettää sosiaalisen elämäni. Ei siis some-elämää vaan sen, missä tavataan kavereita lauantai-iltapäivisin.

Ja lopulta sanoin itselleni usein toistamani ja sinänsä todeksi uskomani lauseen, että asenteesta kaikki lähtee. Kun en juuri nyt voi muuttaa olosuhteita, sitä, että perjantai on viikon kiireisin päivä, ellei se satu olemaan lauantai, voisinko suhtautua toisin siihen, että viikonloppuni on perjantai-illan ja sunnuntain sijaan suunnilleen tiistaina? (Ja onneksi tuorein työelämän muutos merkitsee sitä, että minulla on enää vain mukavia töitä.)

Aloin etsiä aihetunnistetta. Matkamaanantai antoi jokusen osuman, ja vaikka tiedänkin, ettei #aihetunnisteilla ole tekijänoikeutta vaan ne ovat vapaita ja idea kai pohjimmiltaan onkin saada ne leviämään, pikainen torstai-illan penkomiseni ei tuonut senkään vertaa osumia #matkailumaanantai:lle. Ja meillä kun olisi sinä päivänä myös #matkachat…

#kaakonkajauttajat vierailivat Haminan Tervasaaressa. Tullikamarissa näkyyi tällainenkin ihme. Olen niin vanha, että hihitän vitsille, jossa vanhan mekaanisen kirjoituskoneen ensi kertaa näkevä teini ilahtuu keksinnöstä, joka tulostaa saman tien.

#kaakonkajauttajat vierailivat Haminan Tervasaaressa. Tullikamarissa näkyi tällainenkin ihme. Olen niin vanha, että hihitän vitsille, jossa vanhan mekaanisen kirjoituskoneen ensi kertaa näkevä teini ilahtuu keksinnöstä, joka tulostaa saman tien.

Kun siis kerran viikonloppuni on maanantain vaiheilla, miksen yrittäisi hyödyntää sitä myös blogissa? Jospa laatisin postaussarjan #matkailumaanantai? Koska todennäköisesti olen menossa varmimmin alkuviikosta, osa jutuista voisi esitellä kohteita ja matkasattumuksia. Matkailu-sana viittaisi mielestäni myös pohdintoihin alan aihepiireistä ja kysymyksistä. Ja aivan taatusti #matkailumaanantaisin myös mutustellaan evästä. Ruoka onkin ollut turhankin sivuroolissa tällä palstalla, kun chiliöljyanalyysi kuitenkin joskus saa yhteistyökumppaninkin kiitoksen.

Mitä te haluaisitte lukea #matkailumaanantai-sarjassa?

 • kohde-esittelyjä, siis oikeita matkajuttuja
 • reissussa täytyy syödä -aihepiirin täydennystä, esim. kahvilla kaupungissa, ravintolan uudistunut ruokalista, ruokapaikkojen kuvauksia ja  kokemuksiani siitä, miten maistellessani yritän arvailla reseptiä ja ruokaohjetta lukiessani tiedän, miltä sapuska maistuu
 • pohdintoja matkailusta
 • matkabloggaamismietteitä ja muuta sometuumimista, kunhan liittyy matkailuun eikä ole kovin yleistä
 • pikaisia tilapäivityksiä suoraan tien päältä
 • #matkachatin senpäiväistä teemaa sivuavia juttuja

Koska kulkupäiväni hyvin todennäköisesti on juuri maanantai tai joka tapauksessa alkuviikko, luultavimmin kohde-esittely näkyisi blogissa seuraavan viikon maanantaina. Olisiko niin hyvä? Vai näkisittekö mieluummin nopean, postikorttimaisen päivityksen matkan varrelta ja sitten erillisen, rauhassa kirjoitetun jutun vailla #matkailumaanantai-hörhötystä?

Mikä yksityiskohta tai aihepiiri kannattaisi vielä sisällyttää mukaan? Matkavinkit? Pakkauspohdinnat? Maanantain matkalaukku? Maanantaimatkamuisto?

Ensi viikolla #matkailumaanantai pistäytyy ihmettelemässä Tukholman aurinkoista marraskuuta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, 16 marraskuun, 2015 at 16:35

  Tykkään pikaisista päivityksistä paikan päältä ja sitten myöhemmin syvemmistä analyyseista 🙂

  • Reply ananas2go maanantai, 16 marraskuun, 2015 at 18:03

   Kiitos, Meri! Otan tämän huomioon. Ensi viikon Tukholman-juttu viikontakaisista tunnelmista. Kiitos, kun kävit kommentoimassa.

 • Reply lena / london and beyond maanantai, 16 marraskuun, 2015 at 17:01

  Toimisiko matkailumaanantaissa esimerkiksi kaikki ko. aiheet? Esimerkiksi jostain tietystä näkökulmasta, päivittää ajankohtaisia matkajuttuja joka maanantai tms? 🙂

  • Reply ananas2go maanantai, 16 marraskuun, 2015 at 18:06

   Kiitos, Lena! Minäkin arvelin, ettei juttusarja vain yhteen piirteeseen jämähtäisi. Mukava kuulla, jos listan kaikki piirteet vaikuttavat sopivilta. Ajattelin, että tähän voisi tuoda myös muistoja ja saada siten vähän taustaa ja henkilökohtaista sävyä juttuihin. Hekottelin itsekseni eräänä päivänä, kun muistin, miten pienenä pakkasin…

 • Reply rosita maanantai, 16 marraskuun, 2015 at 22:57

  Hyvä idea ja kaikki kiinnostaa!
  Erittäin hieno myös tuo asennemuutos-asia. Maanantai voi ihan hyvin olla uusi perjantai!

  • Reply ananas2go maanantai, 16 marraskuun, 2015 at 23:16

   Kiitos, Rosita! Mukavaa kuulla. Yritän #matkailumaanantai:ssa myös vähän filosofoida alan käsitteistä ja kysymyksistä, vaikkapa siitä, tehdäkö tarkka ero bloggaajien ja toimittajien välillä vai olisiko tarkoituksenmukaista puhua yleisesti matkakirjoittamisesta.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.