Suomen suurin matkablogiyhteisö

Design-kierroksella M/S Viking Gracella – #IGTravelThursday

Tiesitkö, että M/S Viking Gracella risteilyohjelmaan kuuluu myös Design-kävely? Puolituntinen kierros lähtee 9. kannen kokousosastolta. Kymppi kannattaa sijoittaa; hintaan kuuluu Gracen designia esittelevä vihkonen ja lopuksi lasillinen kuplivaa.

Kesälomani oli syyskuisena viikonloppuna. Lähdin Flame Jazz -risteilylle VikingGracella. Onneksi lähtöaika Turusta oli melko myöhään lauantaina, joten työpäivän jälkeenkin sinne ehti huristaa.

Ristelilypäällikkö Jonathan Issaksson veti Viking Grace Design -kierroken

Ristelilypäällikkö Jonathan Isaksson veti Viking Grace Design -kierroken

Kannattaa olla tarkkana. Kierros lähti klo 11 Suomen aikaa, ja olin kyselemässä melko tasalta, joko se kerkesi lähteä. Puhelu risteilyisännälle, ja sainkin sillä kertaa yksityiskierroksen, mutta kyllä ne yhdenkin kävelyttävät ympäri laivaa, ja ihan matkablogia mainostamatta. Jos ajatuksesi käy Ruotsin aikaa, tilaisuus menee sivu suun.

Grace voitti aikoinaan nimikilpailun. Mielleyhtymiä on montakin, myös timantti, ja se toistuukin joka puolella:

Timanttiaihe toistuu designissa ja sisustukseessa pitkin laivaa, mm. matossa.

Timanttiaihe toistuu designissa ja sisustukseessa pitkin laivaa, mm. matossa.

Orkidea kasvaa timanttiruukussa. Gracella on sekä eläviä että muovikasveja.

Orkidea kasvaa timanttiruukussa. Gracella on sekä eläviä että muovikasveja.

Timanttiroskis! Siivoojan unelma?

Timanttiroskis! Siivoojan unelma?

Väreihin on kiinnitetty paljon huomioita ja sisustukseen on sovellettu tutkimustietoa värien vaikutuksesta ihmiseen. Tieto ilahdutti minua, jolle väri on paljon muotoa tärkeämpi ja johtaa joskus harhaan. Olen ymmärtänyt kuvan väärin ja sanonut käärmettä tiikerin hännäksi, koska se oli taulussa oranssi-mustaraidallinen. Esimerkeistä saisi oman tarinansa. Onko muita, jotka näkevät ihmiset, tuoksut tms. väreinä? Jotkut kuulemma ajattelevat, että äänteillä, vokaaleilla, on värit.

IMG_20150928_132614

Osa valaisimista liittyi myös akustiikan säätelyyn ja toiset vaihtoivat väriään vuorokaudenajan mukaan.

Eikä tarvinnut joka paikassa istua samanmoisella tuolilla, jos kohta tämäkin oli oikein mukava:

Tuolien ilmeellä luodaan sekä vaihtelua että yhtenevyyttä. Patricia Urquiolan NUB-tuoleja mm. Retro Barissa.

Tuolien ilmeellä luodaan sekä vaihtelua että yhtenevyyttä. Patricia Urquiolan NUB-tuoleja mm. Retro Barissa.

Vaikka Patricia Urquiolan NUB-tuoleja on Retro Barin lisäksi buffetissa, aika monta istuinta on valittavissa pitkin laivaa. Pehmustetut tuolit luovat tunnelmaa yökerhoon, joka onkin pikemminkin konserttisali kuin mikään juhlabaari. Kyllä kelpasi herkutella musiikilla, ja kun konserttilippu oli hytin hinnassa, sai salista toiseen vaeltaa mielensä mukaan.

Retro Baarista tuli suosikkini. Nimi tulee mm. sisustuksen 1960 – 70-lukujen tyylistä ja melko runsaasta keltaisen värin käytöstä. Ravintolavalikoima on sikäli uudenlainen, että ei ole ajateltu ikäryhmittäin nuorten diskoa ja eläkeläiskahvilaa, vaan musiikkityylin mukaan voi valita mieleisensä, oli sitten vauva tai vaari. Ajanvietetiloja on myös pikkulapsille, koulukkaille ja teineille.

Syyskuun lopun risteilyajankohta sai ystävät kyselemään, oliko myrskyä. Aluspa onkin rakennettu niin, ettei tärinöitä järin tunnu. Ajoittain ihmettelin, liikutaanko, vai topattiinko Ahvenanmaalle. Ympäristön kannalta merkittävää on rikitön polttoaine, led-valot ja se, että jätteet poistetaan maissa eikä pumpata mereen.

Panoraamaikkunoita riittää joka puolella. Matkustajat voivat nauttia kauniista saaristosta ja miehistön tilat ovat keskellä. Nykytekniikka mahdollistaa sen, että Gracen komentosilta on 9. kannella (usein se on ylempänä). Aulojen matoissa värikoodi kertoo, onko keskellä, keulassa vai perässä.

Mikäs on perinteinen laivametalli, mitä tulee mieleesi? Gracella ei ole messinkiä vaan kaiteet ovat kromia. Ne heijastavat paremmin valoa ja ovat helpompia puhdistaa.

Siinä vaiheessa kun katselimme valaisimia ja keskustelimme siitä, kauanko aikaa kului pölyjen pyyhkimiseen, aloin miettiä, millaiset yksityiskohdat designkierroksella vaihtelevat. Arvasiko opastajani, millaisen moppauskesän jälkeen viikonloppua vietin, vai näyttikö keski-ikäinen tätönen muuten vain siltä, että siivouspulmista voisi vähän tarinoida?

Luceplanin kukkavalaisimet suunnitteli Hope Designers Gomez Paz, Francisco Rizzatto ja Paolo.

Luceplanin kukkavalaisimet suunnitteli Hope Designers Gomez Paz, Francisco Rizzatto ja Paolo.

Kuulin, että paljon designiin osallistunut Vertti Kivi on suunnitellut paljon hotelleja. Olikohan jokin alitajuinen jälki, kun ajattelin hytin sijasta huoneeseen menoa? Koska olin yksikseni liikkeellä, vaihdoin varatessani hytin nelisänkyisestä pikkuruiseen yhdelle sopivaan, ja se päätös pudotti hintaa vielä seitsemisen euroa.

TaxFreessä on 1 500 neliötä, ja koko kauppa on Ikean tapaan kierrettävä ennen kuin pääsee ulos. Ja onhan se täkäläisittäin ensimmäinen Victoria’s Secret juuri Viking Gracella! En muuten tiennytkään, että niillä on hienojen alusnöpsyjen lisäksi vaikka laukkuja.

Oletko jo ehättänyt M/S Viking Gracen kyytiin? Mistä pidit eniten? Mikä on suosikkivalaisimesi?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.