Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rentoa oloa ja kieliverryttelyä: Eurohostel Katajanokka, Helsinki

”Kiitos ja hyvää työpäivää!”

”Kiitos samoin. Tai eihän sinulla taida työpäivä olla”, vastaanottovirkailija häkeltyi. Niinkö harvinaista jaksamisen toivottaminen asiakaspalvelijalle vieläkin on?

”Matkabloggaajalla on aina”, heitin olan yli. Olin jo hymyilemässä kohti hostellihuonettamme.

Oli lokakuun alku, ja Kauko Kirahvin ja minun piti tavata toisemme nokitusten. Kun ei kummallakaan tuntunut olevan saumaa tulla Oulusta Kotkaan tai päinvastoin, päätimme kohdata Helsingissä. Minä pääsisin sinne parissa tunnissa Kotkasta, ja Oulusta saapuisi juna.

Aikomuksemme oli viettää yhdessä muutama päivä, ja suurin osa majoituksesta oli järjestyksessä. Ensimmäinen yö piti vielä saada organisoitua, mutta onneksi moni asia toimii nykyään mobiilissa. Päädyimme  varaamaan huoneen Eurohostellista, kun istuimme välipalalla tapaamistamme juhlistamassa. Lisäjännitystä toi se, että vaikka varasin kahden hengen huoneen, sähköposti-ilmoitus näytti höpisevän jotakin yhdestä sängystä. Mietin jo nukkumista päällystakkiin kietoutuneena lattialla tai yön hengailemista pitkin kaupunkia, Helsinkikään kun ei ainakaan loppuviikosta monta tuntia nuku.

Huojennus vastaanotossa, missä suostuimme viiden euron lisämaksusta korottamaan interrail-tasoisen (mitä se sitten merkitsikin, nukkumista vuorotunnein?) huoneen kahden hengen huoneeseen. Siellä oli lakanat sängyissä, mukava punasävyinen sisustus, ja vaikka suihku olikin käytävässä, selvisimme hyvin.

Kätevät ja vekkulit siirrettävät yöpöydät sängyn päädyssä. Huoneemme 19/2014.

Kätevät ja vekkulit siirrettävät yöpöydät sängyn päädyssä. Huoneemme 10/2014.

Aamiaista emme varanneet vaan napostelimme eväitä ennen kuin jatkoimme senkertaisiin blogiretkikohteisiin.

Lieneekö matkabloggaajahuikkauksellani ollut vaikutusta tai tehdäänkö asiakastiedoista automaattisesti jonkinlainen somehaku, mene tiedä. Mielenkiintoista kyllä HIHostels-ketju alkoi seurata minua Twitterissä seuraavana päivänä. Mikäs siinä, saihan se seurata. Tai ehkä olen rastittanut asiakaspalautteesta jotain, mitä en enää muista.

Toisinaan on sähköpostiin pulpahtanut uutiskirje, ja kun istuskelin Rositan kanssa suunnittelemassa Tampereen-tapahtumia, tuli kutsu Suomen Hostellijärjestön 80. juhlavuoden avajaistilaisuuteen. Puheiden jälkeen julkistettaisiin vuoden hostelli, tarjoilujakin olisi luvassa.

Kurillani lähetin kutsujalle sähköpostia, että tarjoaisivatko yhteistyönä majoituksen hostellissaan blogijuttua vastaan. Kyllä se sopi, kuului ilahtunut ja hyväntahtoinen vastaus seuraavana arkipäivänä. Tulisinko myös juhlaan? Heidän puolestaan saan vapaasti kirjoittaa majoituksesta ja tilaisuudesta niin kuin hyväksi näen.

Suomen hostellijärjestön 80. juhlavuoden tapahtumat alkoivat juhlassa

Suomen hostellijärjestön 80. juhlavuoden tapahtumat alkoivat juhlassa

Majoituspakettiini kuului tammikuussa hostellihuoneen lisäksi ilta- ja aamusaunat (sauna on iltaisin tavallisesti maksullinen) sekä aamupala, joka ei hostellissa tietenkään yleensä kuulu huonehintaan.

Hetken kesti etsiskellä saunaa ennen kuin tajusin, mistä kääntyä.

2015-01-15 06.57.37

2015-01-15 07.00.47

Eurohostellin sauna on tositunnelmallinen; harmi, ettei sieltä ole kuvia. Tabletilla ei hämärissä kummoisia saa, vaikka tilaisuus olisi ollut, kun olin lauteilla hetken aikaa yksin.

En kauaa. Ja kuulkaas hostelleissa ihmiset näyttävät olevan sellaisia kuin  ennen vanhaan, että alkavat jutustella toistensa kanssa… Ei vain se ranskalainen lapinkävijä, joka oli saunassa ensi kertaa. Uskalikko tahtoi hankkia kokemuksen lähtöpäivänsä aattona. Mitä pitää tehdä, ollaanko siis aivan alasti? Enkä hoksannut hoksauttaa, että silmälaseja myöten kannattaa riisua. Hän huomasi sen varsin pian.

Sitten tuli löylyyn suomenkielinen nainen, joka oli  ensimmäistä kertaa hostellissa! Tämä taitaakin olla vuoden teema, ja bloggaajakollegatkin kirjoittelevat Suomen hostelleista.

2015-01-14 18.58.59

Kehuin Eurohostellissa nukkumaani yötä Matkamessuilla seuraavana päivänä jollekulle ammattilaisedustajalle, joka aikoi seuraavana vuonna majoittua sinne. Näytin kuvaa, ja hän ihasteli, että tosi siisti.

2015-01-15 06.53.40

Aamupala ravintola Katajanmarjassa oli käytännöllinen ja riittävä. Harmi, ettei siellä saanut ottaa kuvia. ”Mitä? Ei! Pomo ei tykkää!” Kurkkuviipaleille oli niin kätevä paikka, että olisin halunnut näyttää. Käykää itse katsomassa.

Myös hostellin henkilökunta tulee monenmaalaisista taustoista. Hyvä niin.

2015-01-15 07.05.28

2015-01-15 07.03.56

Aula on avara ja viihtyisä, vaikka arkinen.

2015-01-15 07.03.35

Ja tarkkana sitten sen kanssa, mikä kuva kylpyhuoneen oven kyltissä on. Siinä ei ole kangistunutta värikoodia.

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply lena keskiviikko, 15 huhtikuun, 2015 at 23:00

  Olen ollut toistaiseksi hyvin epäileväinen Suomen hostelleista, kiva lukea positiivisiakin juttuja. 🙂

  Mutta hei oikeasti, ei saa ottaa kuvia? Koska pomo ei tykkää? Somen aikakaudella?

  • Reply ananas2go keskiviikko, 15 huhtikuun, 2015 at 23:17

   Luulen, että ravintola on itsenäinen, erillinen, enkä ole kysellyt ravintolapäälliköltä tms. jälkeenpäin. Ei kuulosta ainakaan Suomen hostellijärjestön hengeltä, niin pätevää, rentoa ja ihmisenkohtaavaa väkeä on jokainen, jonka kanssa toimistossa ja myöhemmin matkamessuilla juttelin. Ainakin oma hämärän-ennakkoluuloinen hostellinäkemykseni kirkastuu viihtymistä kohti.

 • Reply Simo Lahtinen torstai, 16 huhtikuun, 2015 at 14:07

  Tere
  Enpä osaa suoralta kädeltä sanoa mitä tuo aamiaistarjoilija on ajatellut juuri tuona hetkenä, mutta kyllä pomo tykkää kun kuvia otetaan. Ei meillä mitään kieltoa ole kuvien ottamisessa. Meillä pätee samat säännöt ja asetukset kuin muuallakin yleisissä paikoissa. Kuvia saa ottaa. Toki jos se on toisista asiakkaista häiritsevää ja se kohdistuu suoraan ihmisiin on se hyvä jättää väliin, ja eikö se niin olekkin että on hyvä aina pyytää lupa jos kuvailee ”suljetuissa” paikoissa missä muita ihmisiä on. Kuitenkaan jos meidän tiloja tai vaikkapa kurkkuja kuvailee niin antaa palaa vaan 🙂

  • Reply ananas2go torstai, 16 huhtikuun, 2015 at 14:15

   Hei,

   Kiitokset täsmennyksestä! Toki luvan kysyminen kuuluu asiaan varsinkin ihmistä kuvattaessa, etenkin, jos heidät voi tunnistaa. Aina en tule annoskuviin pyytäneeksi lupaa, ja tuolla kertaa Panin laitteen pois ja keskityin murkinointiin. Kiitos täsmennyksestä ja katajaisensinnikästä jatkoa!

  • Reply Lena / London and beyond perjantai, 17 huhtikuun, 2015 at 14:20

   Hyvä että asia selvisi. Mielestäni on hienoa, että yritykset lukevat blogeja ja vastaavat meitä lukijoita askarruttaviin juttuihin. 🙂 näin sen pitää mennäkin!

   • Reply ananas2go lauantai, 18 huhtikuun, 2015 at 02:33

    Mukavaa, että seurasit keskustelun jatkoa, Lena. Minäkin olen iloinen, ja samalla tämä muistuttaa julkisen kirjoittamisen… sekä merkityksestä että vastuusta. Me bloggaajat osaltamme olemme mielipidevaikuttajia.

    Toisaalta en tarkoittanut nostaa sen kummemmin hälyä pikku tapauksesta, mutta hienoa, että palautetta vaihdetaan ja tulevat kävijät saavat kurkkukuvansa. Tai pitäisikö minun julkaista kuva kuivasta kurkusta, kun ottaa seuraavan kommentin huomioon?

    Anteeksi, että vastaus viipyi. Työviikon jälkeen säntäsin Espoon jazz&dinnerin kautta kohti Kotimaan matkailumessuja Tampereelle.

 • Reply simo lahtinen torstai, 16 huhtikuun, 2015 at 15:31

  Jep kiitos samoin ja kyllä mä sulle tarjoan Katajanmarjassa yhden huurteisen kun seuraavan kerran tännepäin tulet. Sovitaan vaikka että se on kuvauspalkkio ottamattomista kuvista

  • Reply ananas2go torstai, 16 huhtikuun, 2015 at 17:52

   Kiitos! Ajatus nauratti ja piristi työpäivän jälkeen jo etäältä.

   Nykylaki taitaa olla semmoinen, että se kuva varsinkin jää ottamattomaksi…

 • Reply Kauko Matkailija torstai, 16 huhtikuun, 2015 at 15:47

  Kiva juttu jälleen. Mukava kun Kalevi pääsi kerran vielä reissuun kanssasi…

  • Reply ananas2go torstai, 16 huhtikuun, 2015 at 17:53

   Kiitos, kiva nähdä myös kommenttisi linjoilla. Vaikka tiedän, että olet lukijani, tällainen pilkahdus ilahduttaa.

 • Reply Kauko Matkailija torstai, 16 huhtikuun, 2015 at 15:48

  siis Kauko….

  • Reply ananas2go torstai, 16 huhtikuun, 2015 at 17:54

   En olekaan koskaan tullut kysyneeksi koko nimeäsi…

 • Reply Jonna / Kaaosta ja Kukkamekkoja torstai, 16 huhtikuun, 2015 at 23:16

  Hyvä, että kuvausasia selvisi. Sinulle on muuten taas haaste mun blogissa 🙂

  • Reply ananas2go perjantai, 17 huhtikuun, 2015 at 03:46

   Kiitos, Jonna! Nämä ovat mukavia välipaloja.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.