Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kun matkabloggaaja kirjoittaa lehdistötiedotteen

Muutamista blogeista ja muista somepäivityksistä olette jo lukeneetkin, että kymmenkunta bloggaajaa vietti viikonloppua talvisella Tampereella. Angatan Rositan kanssa suunnittelimme tapaamisen, ja kokeilin kyllä jotain ihan uutta.

Olen pohdiskellut yritysyhteistyön merkitystä nyt hyvän aikaa ja tuuminut, että siitähän pitäisi kirjoittaa kirja. Yleisesitys, joka selvittäisi, mitä matkabloggaaminen on ja miten bloggaajat ja yritykset voivat hyödyttää toisiaan tai bloggaaminen yrityksiä.

Rosita innostui, ja päätimme kutsua muutaman bloggaajan koolle. Viikonloppuamme Tampereella voi seurata aihetunnistein #bloggaritmansessa ja #tampereallbright. Viimemainittu ohjaa mm. juuri uudistuville Visit Tampereen sivuille.

kaikki_bloggarit

Tällainen joukko meitä pohdiskeli Juicen kirjastossa kokemuksiamme yritysyhteistyöstä. Useimmat olivat olleet mukana ainakin jossain, uusinkin bloggaajamme vähintään sinä viikonloppuna.

Visit Tampere tunsi tosiaan väkensä ja antoi hyviä vinkkejä yrityksistä, joita pyytää mukaan.

Hiking Travel Hit  oli jo perjantai-iltana opettanut meille lumikenkäjalkapalloa, kun lumikenkäilyyn metsässä tai melontaan ei lumitilanne enempää kuin virtauksetkaan antanut mahdollisuuksia. Ottelun, jossa väliin hääräsi myös 2-vuotias kutsuvieraamme, perään maittoivat nokipannukahvit, makkara ja letut.

Liisa Tyllilä tarinoi nuotion ääressä ja vei osan meistä vielä lauantai-iltapäivänä Finlaysonin kävelykierrokselle Pumpulinakan sinisessä puuvillapuvussa. Päädyimme tunnelmallisille kahveille Tallipihan kahvilaan, ja sinne tekee kyllä mieli uudestaan. Pihapiirissä on myös monta pienyritystä.

Reissusisko, oletko kuulolla? Instagramissa on kuva kahvilasta, joka kattoi myös lampaantaljat kahvittelijoiden lämmikkeeksi.

Koko viikonloppu kului bloggaamista sivuavassa juttelussa. Se pääsi hyvään vauhtiin jo Juicen kirjaston palaverissa, minne saimme myös Yle Tampereen toimittajan. Pieni haastattelu suoraan lauantaiaamun #suomikierros-lähetykseen, joka esitteli 19 paikkakunnan kuulumisia, sai jo ystävän tarttumaan puhelimeensa saman tien. Lisäksi Ylen verkkosivuille tuli juttu, jota varten ehti haastatella useampaakin bloggaajaa.

Rositalla ja minulla on kirjaidea. Käsittääkseni tarvittaisiin yleisesitys matkabloggaamisesta ja sen hyödyistä yrityksille, kirjoittajille ja kuluttajille. Ja mitä niitä näkökulmia onkaan. Menolipulla matkablogeihin ei ole kustantajaa tai paljon muutakaan vielä kuin idea ja sisällysluettelo… Ja innostuneita ihmisiä kannustamassa ideamme toteuttamiseen.

Tampereen-viikonloppumme käy tapaustutkimuksesta. Iloitsimme monien tarttumisesta ideaan. Meille tarjottiin majoitusta Tampereen Sokos Hotelleissa ja Dream-hotellissa ja -hostellissa.

Tampereen-muistoja on vielä vaikka kuinka paljon matkamessumuistoista ja yhteistyökuvioista puhumattakaan. Laitepulmat ovat tätä tekniikan ihmelasta vastaan ja kuvakasa tabletin uumenissa. Koetetaan kaivaa esiin. Ryhmäkuva on Angatan Rositan.

Viime aikoina olen käyttänyt aikaa tämän   parissa, ja luultavasti en malta olla hehkuttamatta siitä vielä lisää.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply rosita sunnuntai, 1 helmikuun, 2015 at 11:03

  Täytyy kyllä tehdä tuosta bloggariviikonlopun järkkäämisestä ihan oma postauksensa! Se ei ollut vaikeaa, vaikka vaatikin panostamista. Toivottavasti joku saisi kipinän järkätä näitä lisää! 🙂

  • Reply ananas2go sunnuntai, 1 helmikuun, 2015 at 13:32

   Hyvä idea, Rosita! Ja osallistujistamme tuntui olevan mukavaa, että tapahtuma oli muualla kuin Helsingissä. Tätä linjaa voimme myös jatkaa.

   Kiitos kaikesta vaivannäöstäsi onnistuneen #bloggaritmanseessa- viikonloppumme eteen.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.