ParisRiossa nyt myös blogilinkkejä

Keväällä vihjailin ilonaiheista: luvassa olisi yritysyhteistyötä kahtaalla. Päivänä, jona kuulin pääseväni mukaan hotelliketjun 40-vuotista tarinaa jatkamaan, kahvittelin Matkamessuilla tapaamani ParisRiossa työskentelevän yrittäjän Petri Vänskän kanssa ja kuulin sivuston uusista ideoista.

Parisrio.comhan on lentohakusivusto, jonka grafiikka poikkeaa totutuista. Sanallisen pudotusvalikon lisäksi lentovertailu näkyy grafiikkana, ja suorat, halvimmat, nopeimmat, nuoriso- ja muut lennot erottuvat erivärisinä pisteinä taulukossa. Mukana on yli 700 lentoyhtiötä ja monta matkatoimistoa.

Lentohakukin on viime vuoden mittaan uudistunut; nyt voi hakea helpommin vaikkapa stop over -lentoja ja tietoja alliansseista. Sivusto toimii nyt myös mobiilissa, mikä on erinomainen parannus matkabloggaajan kannalta. Minä Helsingissä, Reissusisko mökillä, ja silti voi kuikuilla tulevia haaveita.

Ja keväällä Kampissa kahvitellessamme kuulin muutakin hienoa, mistä huuleni ovat olleet tähän saakka sinetöidyt.

Parisrio.comissa avautui uusi välilehti. Blogihaku on  beta-vaiheessa. Aluksi mukana on 15 matkabloggaajaa, ja popotkin siellä pogoilevat.

Postauksien tarjoamaa kohdetietoa voi hakea joko blogin tai kohteen mukaan. Jos klikkaat blogin nimeä (jokaisesta on pieni kuvaus), ajankohtaisten postauksien lista avautuu. Kun kirjoituksia oltiin lisäämässä sivustolle, havaittiin paljon blogikohtaista vaihtelua siinä, kuinka monta RSS-syötettä sai hakea. Jokaisesta ei niin vain sadan jutun linkkejä noudetakaan.  Kun olin ulkomailla viimeksi keväällä, Lontoossa, on vähän työlästä kaivella niitä esiin, eivätkä ne nyt taida olla siellä linkitettyinä. Tähän varmaan tulee ratkaisu ajan mittaan.

Karttaa klikkaamalla näet heti, montako kirjoitusta on vaikkapa Japanista. Postausten aikajärjestys voi olla uusimmat tai vanhimmat ensin.

Voit myös kirjoittaa paikannimen hakuun, ja pudotusvalikossa näkyvät juttujen otsikkolinkit.

Nyt julkaistu versio etenee ja muokkautuu vielä. Nyt suuri osa postauksista on vuodelta 2014, ja tämä saattaa muuttua. Eikä matkabloggaajien määrässäkään ole numerus claususta. joten sivustolta näet, mihin ottaa yhteyttä, jos haluat blogisi mukaan.

Petri Vänskän kanssa jutellessani huomasin ParisRion toimintatavoissa pari mukavaa linjaa: Yritys on innovatiivinen; ei kannata tehdä samoin kuin kaikki muut tekevät. Tähän liittyy ideoita, joista varmaan kuulemme lisää myöhemmin. He olivat myös lentohaun kehittämisen suhteen avoimia mieleen tuleville ideoille, ja olinpa havaitsevinani jonkin omankin pointtini kesällä  uudistuneessa sivustossa. Ja halusivat palautetta kertomiinsa ideoihin. Miltä se kuulosti? Olisiko tällä käyttöä?

Yritys tahtoo myös tuottaa hyvää mieltä. Niinpä jokaisesta parisrio.comin kautta tehdystä lentovarauksesta annetaan euro uutta lastensairaalaa varten.

Olen kovin iloinen siitä, että olen päässyt mukaan parisrio.comiin. Joukossa on varsin kokeneitakin matkabloggaajia, ja luottamus tuntuu hivelevältä.

Hakua kannattaa kokeilla ja antaa siitä palautetta. Sähköpostin lisäksi ParisRiolla on Facebook– ja Twitter-tilit.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anssi sunnuntai, tammikuu 4, 2015 at 23:09

  Kah! Ihan jämerä uudistus tämä. Olinkin melkein unohtanut koko ParisRion. Hyvä kun muistutit! Aikoinaan sitäkin testailin, mutta hinnat olivat korkeampia kuin muilla, joten se sitten jäi. Taisipas olla betavaiheessa koko sivusto.

  Nyt huvikseni kokeilin, josko hinnat olisivat tulleet samalle tasolle Momondon kanssa ja kyllähän ne näyttivät. Saa nähdä tuleeko käytettyä… Vähän jostain syystä kyllä kavahdan tuota lentovertailugrafiikkaa. Jollekin se taatusti on selkeyttävä, mutta minä pyrin karttamaan kaikkia tuontyyppisiä taulukoita. Näyttää liikaa joltain tilastotieteeltä! 😀

  • Reply ananas2go sunnuntai, tammikuu 4, 2015 at 23:18

   Kiitos kommenteistasi! Kiva, jos muistuttaminen innosti heti kokeilemaan.

   Minulle sivuston grafiikka on ollut yllättävän toimiva, vaikken pidä itseäni mitenkään visuaalisena ihmisenä, sanoihin takertujana pikemminkin. Vieraisilla valokuva-albumeja selatessa keskityin usein kuvateksteihin niin, että unohdin katsoa ne kuvat, ja sitten emäntä käänsikin jo lehteä.

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, tammikuu 5, 2015 at 16:44

  Juu, melkein puskasta tuli tuo Paris Rion blogitoteutus (www.meriharakka.net on myös mukana) – sen verran kauan ensimmäisestä keskustelusta aiheen tiimoilta viime keväänä ehti aikaa kulua.
  Toivottavasti idea lentää!

  • Reply ananas2go maanantai, tammikuu 5, 2015 at 17:43

   Hei, huomasinkin, että olet mukana. Olen ylevässä seurassa! Kiva, kun kommentoit tännekin; toivotaan tosiaan, että hankkeesta tulee kattava.

   Minä jo välillä kyselin Petriltä, mitä kuuluu. Taisi se sivuston muokkaaminen toimivammaksi mobiilissa ym. olla isompi urakka kuin ensin ajateltiin. Nyt ollaan tässä ja mukava on seurata mukana, miten lähtee kasvamaan. Yhdelle bloggaajakaverille jo mainostin, toivottavasti lähtee mukaan.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.