Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päivän retki Porvooseen

Porvoo Jazz Festival kutsui minut nauttimaan festivaaliyöstä, ja päätin saman tien lähteä hiippailemaan pitkin tuota viehättävää pikkukaupunkia jo aamusella.

Kokeilin ensi kertaa onnibus.comia.

Onnibus

Onnibus ajaa Kotkasta Porvoon kautta Helsinkiin. Linja ei pysähdy kaikilla pikavuoropysäkeillä, ja matkan hintaan lisätään euron palvelumaksu. Esteettömyys on otettu huomioon useimmilla vuoroilla, mutta jos tarvitsee pyörätuolipaikkaa, kannattaa soittaa verkkosivulla mainittuun asiakaspalvelun numeroon varmistaakseen, että kaikki on kunnossa. Jonkin verran on myös matkatavararajoituksia, mutta yksi laukku mahtuu kyytiin.

Bussissa on kaksi kerrosta, mitä en kyytiin kavutessani muistanut. Kokeilen ensi kerralla yläkertaa sitten. Ota laturi tai muu johto mukaan, koska voit käyttää laitettasi virran varassa. Istuinten yllä on pistorasia.

Haluatko aamukahvia Porvooseen päästyäsi? Kävele vain bussiasemalta kadun yli Cafë Cabrioleen. Ovi oli kutsuvasti auki jo muutaman minuutin ennen puolta yhdeksää, lauantaiaamun avaamisaikaa, ja väki nauttimassa omaa aamukahviaan. Nousivat silti kohteliaasti palvelemaan heti.

Sain unisesta suustani vain ”Haluaisin kahvia ja…”, ja ehdottivat vastapaistettua karjalanpiirakkaa ja munavoita:

Café Cabriole, Porvoo

Café Cabriole, Porvoo

Reagoin kauneuteen toisinaan kyynelin, ja tuota maistellessani tulivat päivän ensimmäiset. Oli jo hyvin lähellä tuntemani karjalaismummon leipomia, joihin kaupan piirakkapusseja ei voi verratakaan.

Cabriolessa on muuten kokonainen vitriinillinen macaron-leivoksia, ja pari salmiakinmakuista jättiläismarenkia tuli ostetuksi taas mukaan. Löysin ne vuosi sitten tekemälläni retkellä. Ehkä kannattaisi laatia ohjelma karkki- ja herkkumatkaksi Porvooseen?

 

Naisten viikonloppu Porvoon Sokoksella. Alkoholiton kuohuviini ja vaahtokarkit lauantain tarjoiluina.

Naisten viikonloppu Porvoon Sokoksella. Alkoholiton kuohuviini ja vaahtokarkit lauantain tarjoiluina.

Pistäydyin Sokokselle, ja kohta minulta kysyttiin, maistuisiko kuohuviini. Alkoholiton autoilijoillekin käypä marjaisa juoma tarjoiltiin sydämenmuotoisten vaahtokarkkien kanssa naisten viikonlopun kunniaksi. Hauska yllätys! Pyysin ja sain luvan julkaista kuvan blogissa.

Porvoo tempaisi tapahtumilla kaikin puolin. Seuraavaksi törmäsin vanhaan Porvooseen kävellessäni tähän.

Palokunnantalo, Porvoo. #feelit yhteistyössä Porvoo Jazz Festivalin kanssa, mutta sitä en tiennyt vielä silloin.

Palokunnantalo, Porvoo. #feelit yhteistyössä Porvoo Jazz Festivalin kanssa, mutta sitä en tiennyt vielä silloin.

#FeelIt tarjosi kunnon omenamehua ja vettä.

#FeelIt tarjosi kunnon omenamehua ja vettä.

Palokunnantalossa Kirkkokadulla oli jokin hyvinvointialan tapahtuma tai messut. Moni yrittäjä esitteli tuotteitaan ja palvelujaan. Mainoksessa mainittiin ilmainen hartiahieronta, mutta kierrellessäni en osunut sen kohdalle – vielä. Ilta toi mukanaan Feel It -tapahtumaan liittyviä lisätietoja.

Aamusella talon eteen oltiin pystyttämässä kojua, joka mainosti pizza sliceja kolmella eurolla. Palasin myöhemmin takaisin maistelemaan kasvis- ja kinkkupalasia ja kuulin vähän lisää.

Lotten ja herkkupitsat. Piece'n'Love avataan pian.

Lotten ja herkkupitsat. Piece’n’Love avataan pian.

Lotten lupasi, että saan ottaa kuvan ja mainita Piece’n’Love-yrityksen blogissa. Kulinaristin herkkupitsaan ei tule ketsuppikastiketta vaan ranskankermaa ja tuoretta tomaattia. Avokado sopi kasvispitsaan erinomaiseksi osaksi, ja kun mainitsivat kotiinkuljetusen, kysyin, toisivatko he minulle vähän pitsaa Kotkaan. Porvoon ja Loviisan alueella kuljetukset toimivat, joten jos tulen puolitiehen vastaan, onnistuu. Luulen, että minulla on lähiaikoina hyvin usein asiaa Loviisaan…

Pizzapaikka avataan piakkoin. Nyt sillä on jo Facebook-sivu ja yrityksen verkkosivut avataan pian. Jos oikein ymmärsin, kauppakin on tulossa. Viestintäalalla toiminut Lotten kokkaa nykyään kokopäiväisesti.

 

Oman retkensä voisi varmaan tehdä teemasta shoppailijan vanha Porvoo. Nyt kävin vain Brunbergilla. Oikea tehtaanmyymälä on automatkan päässä keskustan ulkopuolella mutta vanhassakaupungissa on pieni myymälä. Onneksi olin älynnyt jättää korkokengät kotiin, sillä kadut näyttivät välillä tältä:

Sillanmäki, Porvoo

Sillanmäki, Porvoo

Vanhassa Porvoossa kävellessäni eräässä kulmassa välähti hetkeksi epätodellinen olo. Olinko sittenkin huomaamattani tullut Turkuun?

Porvoossakin on!

Porvoossakin on!

Tälläkin kertaa Porvoo-päivästäni tuli näkökulmaltaan maakravun Porvoo. Jokiristeilyt olivat näin syyskuun puolimaissa enimmäkseen jo ohi, ja kokemuksesta tiedän, että sade peruuttaa ne myös varhemmin kesällä. Onpa sitten hyvä syy suunnitella alkukesään ensi vuonna Porvoo-päivää vesillä.

Päivä oli vasta puolessa, ja bloggaaja näytti jo tyytyväistä naamaa. Jazzyö vielä odotti. Millainen siitä tulisi? Seuraava juttu vie pehmeään ja ydykkääseen Porvoo Jazz Festivalin ja hyvän ruoan iltaan.

 

Kuvat olen näpännyt tavan mukaan Samsungin tabletilla ja ne ovat Instagram-tililtäni ananastogo.

Tämän jutun matkaliput ja herkut omin kustannuksin, seuraava osa kertoo, miten Porvoo JJazz Festival minua hemmotteli.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jonna / Kaaosta ja Kukkamekkoja keskiviikko, 17 syyskuun, 2014 at 00:10

    Oi, miten ihana päivä! Oi, jospa olis saanut olla mukana 🙂

  • Reply ananas2go keskiviikko, 17 syyskuun, 2014 at 00:13

    Oli kyllä ihan huippu, ja seuraavaksi esittelemäni #PorvooJazzFest kyllä kruunasi koko homman. Kenties lisää Porvoo-juttuja tulossa, ja kyllä me vielä yhdessäkin sinne päästään. Ajattelin sinua!

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.