Suomen suurin matkablogiyhteisö

Porvoo on #jazzkaupunki: Porvoo Jazz Festival tulossa

Olen sijoittanut kymmenen euroa matkailuun: Viikon päästä lauantaina Onnibussilla Porvooseen ja yötä myöten Pohjolan liikenteen autolla takaisin.

Kaikenlaisia hassuja polkuja sitä onkin. Koska satun seuraamaan Aviador-kustantamoa Twitterissä, muistattehan, se, joka julkaisi jazzkitaristin elämäkerran, löysin Porvoo Jazz Festivalin, Twitteristäpä tietysti senkin. Kustantamo kun seurasi jazzfestiä.

Kirjoitin Porvoo Jazz Festivalin infon sähköpostiin, että matkablogissani on #jazzkaupunki-sarja, jonka tarkoituksena on esitellä tapahtumia ja paikkoja, missä nauttia jazzista. Millaista yhteistyötä he tekisivät kanssani?

Viikkoihin ei kuulunut mitään, ja koska sivumennen olen aina valmis pelkäämään hylätyksi tulemista, ajattelin meilini tulleen tykkänään ohitetuksi. Eivät ne piittaakaan mistään, eivät edes ilmoita, ettei mitään ole tarjolla, arvelin.

Syyskuun alussa tuli postia, ja kun se alkoi ”Kiitos mielenkiinnostasi”, luulin vieläkin viestin sisällön olevan kiitos, mutta ei kiitos. Mutta lähettäjä pahoitteli vastauksen venymistä ja sanoi tässä vaiheessa heidän voivan tarjota vain median akkreditoitumiseen tarkoitetun lipun valittuna päivänä. Linkistä pääsi hakemaan päivälippua. Jos asuisin Helsingissä,  saisi hakea vielä bussikuljetuksenkin.

Niinpä niin, taisi olla osin kesälomien syytä ja osin vain käytännöllistä palata asiaan vasta kun tapahtuma on lähempänä.

Saman tien tuli vahvistusviestissä kiitos akkreditoitumishakemuksesta. Minulle ei ole aivan selvää, vieläkö sen on läpäistävä jokin seula, ennen kuin minulla todella on pääsy tapahtumaan. Saanko lipun tai jonkin vahvistuksen tai muuta infoa sähköpostiini vai löydänkö paikalta, kulttuuritalo Grandista kenties, nimelläni jonkin lapun, jossa lukee hienosti Press? Nähtäväksi jää. Mikä ihme tässä nyt näin jännittävää on? Lukihan siinä, että tervetuloa Porvooseen.

Konsertit ovat illalla; yö on jazzin aikaa. Tuumin silti huristaa Porvooseen jo aamutuimaan ja mietin päiväohjelmaa. Joka tapauksessa tulee siis päiväretki Porvooseen ja täälläkin tarinaa siitä.

Ja katsokaa, mitä löysin Porvoon kaupungin matkailun sivuilta! Millaisia kokemuksia teillä on? Mitkä tahot ja kuinka moni visitsejasekaupunki-sivu linkkaa blogit sivuilleen, kun jutussa esitellään kohdetta? Oletteko päässeet mukaan?

Kirjoitin Porvoon matkailulle Tourist Infon sähköpostiosoitteeseen, jonka löysin alapalkista, ja sain ilahduttavan vastauksen. Totta kai he voivat linkata postaukseni sivuilleen, kun se on julkaistu. Ottaisinko varmuuden vuoksi vielä yhteyttä viestin kirjoittajaan, niin hän varmistaa asian?

Kysyin, mitä muuta yhteistyötä Porvoon matkailu tekee bloggaajien kanssa, ja sain siihenkin perusteellisen vastauksen. Ensi viikolla käynnistyy #TravelHousePorvoo, johon on kutsuttu aktiivisia bloggareita/instagrammaajia, ja Porvoo oli mukana myös Nordic Bloggers Experiencessä. Hienoa, että Porvoo ottaa näin aktiivisesti matkabloggaajia huomioon. Olinpa kerrassaan hyvilläni, kun tämän huomasin. Myös nykyaikainen Porvoo on siis viehättävä…

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply rosita sunnuntai, 7 syyskuun, 2014 at 07:15

  Jee hyvä Porvoo! Ja hyvä Twitter, muuten ei olisi tietoa koko Porvoosta! Tiesikkö, et Porvoon edustalla kun on se Tove Janssonin mökkisaari, ni sinne pääsee käymään kesäisin!! Olisin halunnu sinne, mut Twitteristä luin vasta heinäkuussa tästä mahdollisuudesta ja kaikki matkat oli loppuunmyyty. Ensi vuonna kyllä kärkyn niitä!!

  • Reply Ananas2go / Popot pogoillen sunnuntai, 7 syyskuun, 2014 at 07:25

   Siinäpä on kesäihmiselle uusi syy odottaa kesää!

   Juu, pisteet Porvoolle, heja Borgå!

 • Reply Jonna / Kaaosta ja Kukkamekkoja maanantai, 8 syyskuun, 2014 at 23:17

  Wau! Ja kaikki Twitterin ansiota. Mä en jotenkin vieläkään ole päässyt siihen sisään, jopa unohdan useiksi päiviksi sen olemassaolon, mutta ilmeisesti ei kannattaisi 😉 Mielenkiinnolla odotan sun postauksia Jazzeilta ja Porvoosta. Parissakin blogissa, joita seuraan, on lähiaikoina ollut kirjoituksia Porvoosta ja mulle on iskenyt kauhea hinku päästä sinne.

 • Reply ananas2go tiistai, 9 syyskuun, 2014 at 02:00

  Porvoo on kerrassaan kiva kaupunki. Kotkasta päiväretki käy kätevästi, kun on vain tunnin ajon päässä. Aikana ennen blogia vietimme siellä Serpan kanssa ikimuistoisen päivän kesän lopettajaisiksi.

  Twitter on minulle kotoisa, koska se on tekstipohjainen. Nyt koetan ajatella vähän kuvaamistakin, sillä @ananas2go aloitti #100dayshappy-haasteen toistaiseksi pelkästään Twitterissä.

  Muuten, onko jotain tiettyä, mitä tutkailisin Porvoossa puolestasi?

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.