Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ensinuuhkaisu Lontoosta

Reissusisko ja minä emme kumpikaan olleet käyneet Lontoossa. Ja kerkesimme haaveilla varmaan vuoden ennen kuin tuli lentoyhtiöltä sähköpostia, että lippuja sopisi varata huhtikuun lopun venytettyyn viikonloppuun.

Olin kytännyt sopivaa matkaa tuohon ajankohtaan monta viikkoa. Reissusiskolla olisi työstään vapaapäiviä, ja halusimme kovasti nähdä Lontoota. Hyvänä vaihtoehtona noihin päiviin olisi sopinut Praha, missä myös haluaisimme käydä. Kun välillä näytti, että muutaman yön majoituksesta Lontoossa saa pulittaa tonnikaupalla, meinasimme perua koko homman. Mutta sitten tuli sopiva tarjous Lontoon-tiketeistä.

Liput varasimme Norwegianilta. 75 euroa plus lisämaksu yhdestä ruumaan menevästä matkalaukusta. Menomatkalle varasimme viereiset  paikat, mikä oli ihan turhaa. Kun lennolle ilmoittautuu yhdessä, tarkastuslaite antaa kuitenkin yhteisen penkin, vaikka kone olikin aivan täynnä. Ihmekös tuo, noilla hinnoilla.

Jotenkin Lontooseen lähtöä jo muinoin hidasti ajatus siitä, että kentältä keskustaan pääseminen on vaivalloista, ja niinhän se oli. Norski lentää Gatwickiin, viitisenkymmentä kilometriä Lontoosta, joten bussimatka kestää joka tapauksessa puolisentoista tuntia. Kun emme olleet ostaneet bussilippua etukäteen, saimme odotella vuoroa, jossa oli tilaa. Gatwickista menee Lontooseen myös juna. Kulkublogissa muuten tuumiskellaan myös kulkemisen ihanuutta ja kankeutta.

Vasemmanpuoleinen liikenne ei ollutkaan niin pelottavaa kuin olin luullut. Kadulla ilmoitetaan kohteliaasti, mistä suunnasta ne ajavat päälle:

Ei tarvitse pelätä vasemmanpuoleista liikennettä, kun on näin hyvä opastus.

Ei tarvitse pelätä vasemmanpuoleista liikennettä, kun on näin hyvä opastus.

puisto Lontoo

 

Huhtikuun loppu on mukava aika Lontoossa, sillä Suomeen palattuaan saa toisen kevään. Siellä oli jo vihreää, ja puistoissa olisi riittänyt ihmettelemistä:

Puiston uumenissa, Lontoo

Jotkin puistot ovat lukossa, ja vanhoja puita sopii kurkistella vain portin takaa:
Kyltti puiston aidassa

aidan takaaHuomasin vasta kotiuduttuamme, että vaikka iltakävelyillä hoin nyt vihdoin ymmärtäväni, mitä ne puhuvat huhtikuun ruusuista vanhoissa lauluissa, en tullut napanneeksi yhtään kuvaa niistä.
Meidän viitisen päiväämme, kolme täyttä päivää Lontoossa, olivat aika museopainotteiset. Asustimme perjantai-iltapäivän V&A:ssa, ja lauantaina ystävämme järjestivät meille erityisen opaskierroksen British Museumiin. Museoihin on vapaa pääsy; maksulliset näyttelyt ovat niissä erikseen ja sellaisiin emme tällä kertaa menneet.

Vietetään siis tämä viikko muistellen Lontoota. Mikä sinulle on siellä parasta?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Lucky Traveller Merja keskiviikko, 20 elokuun, 2014 at 20:34

  Eikös Lontoo ole huippu! Se on ollut pitkään suosikkini Euroopassa, vaikka muistan, kun nuorena tyttönä kävin siellä ekan kerran, ja ihmettelin ”what’s the big deal?” Nyt se tuntuu melkein kodilta, kun Lontoon reissuja on takana ainakin kolmekymmentä. Sinne menee aina innoissaan. Lontoossa ovat parasta mm. hyvät museot ja näyttelyt. Ja kyllä kaikki muukin.

  • Reply ananas2go keskiviikko, 20 elokuun, 2014 at 21:13

   Hei Merja, kiitos kommentista!

   Kyllä, Lontooseen voisi lähteä uudestaan ja monta kertaa. Vähän teki mieli myös musikaalilippuja, mutta ajateltiin, että sitten talvella… Huhtikuussa oli niin mukava vain käveleskellä ulkona.

   Berliini on ikuisuussuosikkini, mutta Lontoosta voisi aivan hyvin tulla yksi niistä kaupungeista, jonne aina palaa. Sarja jatkuu museotarinalla.

 • Reply Elli / Kulkublogi keskiviikko, 20 elokuun, 2014 at 23:00

  Oi Lontoo, tuo maailman ihanin kaupunki! Mulla on neljä reissua takana ja aina vain voisin mennä uudestaan! Kirjakaupat, kahvilat, vanhat rakennukset, jopa Tube. Museoitakin on vielä monta käymättä ja niihin samoihinkin voi mennä uudestaan. Kauhea reissukuume taas!

  • Reply ananas2go keskiviikko, 20 elokuun, 2014 at 23:27

   Onhan ihanaa, että edes blogin myötä ajatuksissa pääsee reissuun niinä aikoina kun arki pitää kotimaisemissa. Olisi pitänyt tilata sinulta se ”hoomoilanen Lontoossa” -postaus. Viikon varrella sarjan edetessä huomaat, miksi.

   Kiitos, kun kävit kommentoimassa. Odotan, että Kulkublogin puolella päästään tuttuihin ja uusiin kohteisiin.

   • Reply Elli / Kulkublogi keskiviikko, 20 elokuun, 2014 at 23:45

    No meidän pitää mennä joskus sinne yhdessä 🙂

    • Reply ananas2go keskiviikko, 20 elokuun, 2014 at 23:57

     Niin totisesti pitää. Uusi sarja blogeihin: bloggaaja opastaa bloggaajaa eikä kumpikaan putoa kärryiltä.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.