Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maanantaijatseilla Kotkassa – #jazzkaupunki

East Coast Jazz Club maanantaisin klo 19 - 21 Mericafe Kristiinassa

East Coast Jazz Club maanantaisin klo 19 – 21 Mericafe Kristiinassa

Kotkassa hemmotellaan jazzin ystävää. East Coast Jazz Club tarjoaa ilmaiskonsertin Mericafe Kristiinassa Sapokassa (Sapokankatu 2) maanantaisin klo 19 – 21. Vuodessa taitaa olla yksi juhlapyhä, joka jättää illatsut väliin.

Niin että jos tapaat potea sunnuntaimasennusta, sitä alkuillasta alkavaa levottomuutta, joka saa huolestumaan päälle vyöryvästä arjesta velvollisuuksineen, suotta suret. Vaikket olisikaan lomafiiliksissä, maanantai-iltana voit jatkaa viikonloppua menemällä pariksi tunniksi kuuntelemaan rentoa ja taitavaa jatsia ja ottaa seuraksesi hyvää juomaa kahvilasta. Purtavaakin saa tiskistä. Seinällä valotaulussa mainostetaan myös pieniä ruoka-annoksia, mutta ei ole varmaa, että tavallisesti 18:aan avoinna olevan kahvilan uuni olisi lämmin enää illalla. Köyhät musiikin ystävät ovat syöneet päivällisensä ennen ilmaistapahtumaan lähtöä, ja juomasta saamansa vaihtokolikot he tipauttavat jazzyhdistyksen kahvipurkkiin, jos se sinä iltana kiertää pöydissä.

Jos on kaunis ilma, kulloinenkin poppoo soittaa ulkona katoksen alla, ja pöytiä on myös terassilla ja pihalla. Kylmään aikaan tai sateella kaikki ahtautuvat sisään. Useimmiten paikka on täynnä, ja keski-ikäinen tuntee olonsa ällistyttävän nuoreksi kantaväkeä tiiraillessaan. Jos siis olet niitä, jotka vaivautuvat, kun huomaavat olevansa paikan nestori, kokeilepa onneasi maanataijazzeilla. Yllätyt.

Porukka on mukavaa, asiantuntevaa ja leppoista. Oman ystäväpiirini tuomaa paikallisväriä lukuun ottamatta helpoimmin ja eniten olen tainnut saada uusia tuttuja jatseilta. Joskus musiikin kuunteleminen tuppaa jäämään juttelun ja tutustumisen alle, mutta toisaalta, eikö se ole klubimeininkiä? Ja kun on pari tuttua, joille maanantaista toiseen nyökkäilee, he esittelevät omille tutuilleen. Olen saanut niin hyvinvointiini kuin alani töihin liittyvän pikku kontaktin tätä tietä.

Tavallista on, että kukin yhtye on vuorossa kuukauden tai ainakin pari viikkoa yhteen menoon. Tilaa on intoa pursuaville nuorille siinä kuin kokeneille konkareillekin. Juonnot esittelevät kappaleet ja kutsuvat joskus yleisöä mukaan. Kerran oli vuorossa Django Reinhardtin Nuages, ja kappaleen nimen ääntämisestä ja merkityksestä oli soittajalla muka epätietoisuutta. Minä ja työnantajani kiljuimme ranskantaitoisina kuorossa, että Pilvet! Mietin, olisiko seuraava kappalevalina ollut Juicen Ei oo pilvee, pilvee, pilvee. Ei ollut, vaikka jatsiahan voi sinänsä tehdä mistä tahansa. Täytynee esittää pilvikonserttia seuraaville Django-festivaaleille Kotkassa.

Bloginni #jazzkaupunki-sarja on ollut luontevaa aloittaa Kotkasta, vaikka käsitys, että Suomeen jazz tuli nimenomaan Kotkan kautta, taitaa olla pikemminkin romanttinen kuin todenperäinen. Musiikilla on täällä silti vahva sija. Kotka Jazz r.y. ja East Coast Jazz Club järjestävät paljon konsertteja ja tapahtumia. Maanantaijatsien lisäksi luvassa on monenlaista Meripäivien aikaan. Aikataulu yhdistyksen sivuilla.

 • East Coast Jazz Club
Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Ellikki maanantai, 14 heinäkuun, 2014 at 14:55

  En tiedä, tuliko jazz ensimmäisenä Kotkaan. Laajan ulkomaankaupan ja merimiesten takia on mahdollista. Kuitenkin Kotkassa se oli valtavan suosittua jo ensimmäisten joukossa. Keisarikunta-elokuva pohjautuu tositapahtumiin.

  • Reply ananas2go maanantai, 14 heinäkuun, 2014 at 15:00

   Hei Ellikki, kiitos kommentistasi ja elokuvamaininnasta. Jazzia on harrastettu Kotkassa paljon ja kauan, mutta sen historiaan Suomessa liittyy moni muukin paikkakunta. Olisi oman postauksensa aihe. Joka tapauksessa kotikaupunkini on omiaan innoittamaan postaussarjan.

 • Reply tatjaana tiistai, 15 heinäkuun, 2014 at 09:16

  Haluaisin piipahtaa Kotkassa erittäin mielelläni.
  East Coast Jazz Club maanantaisin klo 19 – 21 Mericafe Kristiinassa tietenkin.
  Ja: olen käynyt Kotkassa pari kertaa nuorena tyttönä. Asuimme Kuusankoskella seitsemän vuotta. Kävin Kuusaalla oppikoulua. Kotkaan liittyy muutama mukava muisto.

  • Reply ananas2go tiistai, 15 heinäkuun, 2014 at 09:23

   Tervetuloa, Tatjaana! Kotkassa on muutakin mukavaa, kuten sitten jo kokemuksesta tiedätkin. Puistoissa on tehty paljon työtä, joten voi suunnitella vaikka kukkaretken!

   Ja jos liikut naapurikaupungissa, vajaan tunnin ajo tai puolen tunnin junareissuhan se vain Kotkaan on.

   • Reply tatjaana tiistai, 15 heinäkuun, 2014 at 12:31

    Kiitos, mutta enpä taida päästä Kotkaan. Asun Kokkolassa. Kävin Kuusankoskella, kun lapset olivat pieniä, monta vuotta sitten.

    Kotkassa olin lasten kanssa noin kaksikymmentä vuotta sitten keskimäisen lapseni uintikisoissa.

    Kotkassa asuu henkilö, jota olen muistellut kautta vuosien. Saatoin hänet junalle Kajaanissa kahdeksantoistavuotiaana ja emme ole tavanneet sen jälkeen. Sen tiedän, että hänellä on vaimo ja kaksi jo aikuista poikaa. Sitäpaitsi tuskin hän enää rakastaa minua. Ja minäkin olen naimisissa, ollut kymmeniä vuosia. Kun me käytiin yhdessä Kuusankoskelta Kotkassa, laulettiin ”nukke pieni mun, sinuun rakastun, nyt ja myös aina uudestaan,…”

    • Reply ananas2go tiistai, 15 heinäkuun, 2014 at 12:41

     Niinpä niin, muistoissa on paljon voimaa. Uudet muistot samasta paikasta taitavatkin olla sitten ihan erilasia.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.