Bloggaaja on iloinen: yritysyhteistyöhön kahtaalle

Aloitin bloggaamisen mm. siksi, että kirjoittamisen ilo säilyisi. Halusin myös kokeilla, onnistuisinko tekemään siitä jotenkin ammattimaista, vaikken läheskään vielä ole siinä pisteessä, että kirjoittaisin toiminimellä.

Siksi onkin ollut mukava huomata, että uuttakin naputtelijaa uskalletaan käyttää.

”Käytkö usein Helsingissä?”, ParisRion (parisrio.com) nuori yrittäjä kyseli, kun meilissä mainitsin taannoisesta bloggaajaillasta. Sovimme Petri Vänskän kanssa tapaamisen kahvin ääreen jutellaksemme blogi- ja matkamietteistä.

Ainakin viitisentoista bloggaajaa on antanut luvan linkittää tekstinsä ParisRion uudistuville sivuille. Ideana on, että kun hakee sivuston kautta lentoa, löytää linkin blogeihin, joista voi lukea lisää kohteesta. Maustoimme kahvimme ideoiden pallottelulla: kohde-esittelyjä, ehkä lentoyhtiöiden vertailuja tai lentoasemista kertovia postauksia…

Yhteistyö ParisRion kanssa ei merkitse artikkelipalkkioita, mutta minä kirjoitan blogiani heidän sanelematta, mistä, ja linkki heidän sivuillaan tuo näkyvyyttä ja lukijoita. En siis kirjoittele heidän pyynnöstään mitään korvauksetta (siitä olisikin seurannut kitinää, jos olisi muuta ilmaista tekstiä toivottu kuin blogi, jota joka tapauksessa kirjoitan; tällainen vapaaehtoisuus on käypää) eivätkä he maksa mitään kenellekään. Toivon voivani osaltani tehdä uutta yritystä näkyväksi, ja uudet lukijat tietysti voisivat merkitä minulle edistysaskelta Rantapallon bloggaajakorttia kohti…

Kenties sivusto tästä vielä laajenee, ja tarjottelin saksantaitoani erikseen käyttöön myöhemmin.Lupasin olla paljastamatta liikesalaisuuksia, jotka ovat idean testaamisen tasolla: kas vain, muutkin ajattelevat, että hyvä juttu…  Mutta alkuun päästään tuolla blogilinkkijutulla. Kerron teille heti, kun uusi sivusto on käytössä. Tietääkseni toukokuussa viimeistään kuuluu lisää.

 

Samaisena Helsinki-päivänä pistäydyin Rantapallon toimistossa Fredrikinkadulla. Vähän matkan päässä Freda 19:ssä on Brooklyn-niminen cupcake-puoti. Arvelin, että ne varmaan popsivat kuorrutettuja muffineja joka päivä, mutta otetaan riski. Oli syytä juhlia:

”Onneksi olkoon”, sähköpostiin pulpahtanut Rantapallon kirje alkoi. Pääsin mukaan #sokoshotels40-hankkeeseen! Luvassa on hotelliyö illallisineen ja tietenkin aamupala ja kirjoitan jutun. Paras neljästäkymmenestä postauksesta palkitaan vielä erikseen. ”Ahaa”, sanoi matkaseura, kun loppuviikosta puntaroimme hotellivaihtoehtoja lounaalla. Sain luvan kirjoittaa valintamme mahdollisimman vetoavaksi siltä varalta, että 35 bloggaajaa on päätynyt samaan hotelliin…

 

Hanke etenee niin, että kukin kirjoittaja valitsee 2 – 3 kohdetta ja meilaa ne Pienen Ideapuodin Tanjalle. Kesän mittaan, touko-elokuussa, käynti ja juttu

 

Tiedättekö, olin ihan varma, että #sokoshotels40 meniminulta ohi, kun jo olivat hemmotelleet simpukkaperjantaina. Mutta ei, yhteistyö sai jatkos. Jos ei tämä saa minua entistä uskollisemmaksi Sokos-hotelleille, niin mikä sitten?

Kummallista, miten iloon sekoittuu analyyttinen ällistys hyväksytyksi tulemisesta. Päätin silti riemuita kyselemättä, vaikka olisikin kiva tietää, montako erikoisvieraaksi haki. Mukavaa tulee kanssabloggaajien kokemusten seuraamisesta ja omansa jakamisesta.

 

Pistäydyin Tampereella kotimaanmatkailun messuilla, ja johan tuli tukuittain jutunaiheita sieltäkin. Onneksi on luvassa vapaapäiviä niiden naputtelemiseksi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.