Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Iso Melkutin vedet

maanantai, 6 heinäkuun, 2020

Tulimme alueelle päivänä, jolloin sitä edellinen oli ollut harvinaisen sateinen. Tämä seikka ei helpottanut alueelle pääsyä, sillä järvelle johtava tie oli täynnä syviä vedellä täyttyneitä kuoppia. Kuopista päästyämme edessä avautui upea luontoalue.

Pakko sanoa ettö Iso Melkuttimen kirkkaat vedet olivat upeita. Rannan läheltyvillä järven pohja näkyi monen metrin päästä. Yleensä suomalaisissa järvissä pohja näkyy vai muutamia kymmeniä senttejä. Iso Melkuttimella pohja näkyy metrejä. Kaloja, keppejä, kiviä hiekkaa, kaikki on näkyvissä.

Pitihän sitä sitten pulahtaa myös uimaan, kun sopiva ranta tuli eteen. Vesi oli kylmempää, kuin monessa muussa järvessä, mutta erittäin virkistävää. Pienet ahvenet tuntuivat seuraavan jalkojen ympärillä, ehkä etsien pohjasta nousevaa ruokaa tai ehkä ne vaan tykkäsivät minusta?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.