Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vinkkejä ja tekemistä maailmalla

Sisäpiirin vinkkejä ja huikeaa tekemistä maailmalla

Hotellit ja retket varaukset

Hotellit ja retket varaukset

Vertaa hotellihintoja minne tahansa matkustatkin - Lue kuvauksia ja lisätietoja - Tarkista saatavuus ja hinnat ja varaa samalla hotellit ja retket

Hae

Tässä Rooman ja Italian TOP 10 retket ja parhaat nähtävyydet

Tässä Rooman ja Italian matkailun Top 10 vetonaulat ja parhaat nähtävyydet

– Helppo pikaopas Italian matkan suunnitteluun

– Mitä kannattaa tehdä Roomassa ja muualla Italiassa?

Lue kuvauksia ja lisätietoja

Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

Fontana di Nettuno suihkulähde Italia

10. Bologna Piazza Maggiore

Bolognan sykkivä sydän on Piazza Maggiore kaupungin vanhassa keskustassa. Piazza Maggiore on klassinen esimerkki renessanssin kaupunkisuunnittelusta ja se on yksi Italian viehättävimmistä julkisista aukioista.

Kävelyaukiota ympäröivät Basilica di San Petronio, Palazzo Communale (kaupungintalo), palatsimaiset julkiset rakennukset ja Bolognan tavaramerkki katetut kulkutiet, joita ympäröivät upeat kaaret.

Istu ulkokahvilassa nauttiaksesi ihmisten katselemisesta auringonpaisteessa päiväsaikaan ja käy illalla katsomassa kauniisti valaistua Neptunuksen suihkulähdettä, joka on peräisin vuodelta 1566.

9. Pisan kalteva torni

Ehkä yksi maailman rakastetuimmista arkkitehtoonisista virheistä, Pisan kalteva tornin jäljittelemätön kallistus on tehnyt tästä Unescon maailmanperintökohteesta italialaisen ikonin. Matkailijat kerääntyvät ottamaan kuvia itsestään ”pitelemässä” kallistettua tornia, joka oli alun perin tarkoitettu Pisan katedraalin kellotorniksi. Torniin voi nousta 294-askelisia kierreportaita ihailemaan upeita näkymiä Pisaan.

Leaning Tower of Pisa

8. Fontana di Nettuno

Neptunuksen voimakas hahmo esiintyy monissa suihkulähteissä ympäri Italiaa, mukaan lukien Neptunuksen suihkulähde (Fontana di Nettuno) Messinassa. Messinan version valmistui vuonna 1557 Giovanni Angelo Montorsolin luomuksena.

Montorsoli suunnitteli Neptunus-hahmon osoittamaan Messinan kaupunkia päin sen alkuperäisessä sijainnissa lähellä satamaa. Suihkulähde siirrettiin nykyiselle paikalleen Piazza dell’Unitàlle sen vaurioitumisen jälkeen.

Neptunus seisoo Messinan aukion porrastetun suihkulähteen yläpuolella pitäen omaa kolmihampaista harppunaa kahden merihirviöveistoksien päällä, jotka edustavat kahta erityisen petollista kiveä lähellä Messinan satamaa. Neptunuksen käsi osoitti alun perin kaupunkia kohti suojaavana eleenä, mutta suihkulähteen nykyisessä sijainnissa hänen käsivartensa ulottuu kohti merta. Monet Messinan keskustan kierrokset sisältävät pysähdyksen suihkulähteen luona.

Fountain of Neptune (Fontana di Nettuno)

7. Orvieto Katedraali

Orvieton upea katedraali (Duomo di Orvieto) näkyy kilometrien päästä, sen mahtava julkisivu ja tornit kohoavat korkealle kallion laella sijaitsevan kaupungin kattojen yläpuolelle. Läheltä voit nähdä sen monipiirteiset ulkoiset mosaiikit ja kivityöt, ruusuikkunat, pronssiovet ja ylelliset Signorelli-freskot katedraalin sisällä.

Orvieto Cathedral (Duomo di Orvieto)

6. Miramare linna

Esktravakantti 1800-luvun Miramaren linna (Castello di Miramare) sijaitsee Grignanon niemekkeellä Triestenlahden yläpuolella ja siinä on kauniit sisätilat sekä 54 hehtaarin tontti ja kasvitieteellinen puutarha. Tämä Habsburgien perheen kotina 1900-luvulle asti toiminut ylellinen aatelisasunto tarjoaa kiehtovan kurkistuksen kuninkaalliseen elämään.

Miramare Castle (Castello di Miramare)

5. Saline de Trapani ja Pareco luonnonsuojelualue

Sisilian rannikolla Trapanista Marsalaan sijaitseva luonnonsuojelualue on varattu useisiin käyttötarkoituksiin, merisuolan keräämisestä villieläinten säilyttämiseen. Suola-altaita käytetään edelleen merisuolan keräämiseen samoilla menetelmillä, joita on käytetty vuosisatojen ajan mukaan lukien joidenkin historiallisten tuulimyllyjen käyttö. Siellä on myös entisessä suolamyllyssä sijaitseva museo, joka on omistettu alueen suolankorjuun historialle.

Villieläinten turvasatama Trapani ja Paceco Salt Pansin luonnonsuojelualue (Riserva Naturale Integrale Saline di Trapani e Paceco) on ollut Italian WWF:n suojelema vuodesta 1995. Vierailijat voivat nähdä täällä yli 150 lintulajia, niiden joukossa flamingoja, haikaroita ja kalasääskiä.

Trapani and Paceco Salt Pans Natural Reserve (Riserva Naturale Integrale Saline di Trapani e Paceco)

4. Colosseum

Colosseum on ollut Rooman symboli vuodesta 80 jKr ja nykyään se on Italian tunnetuin muistomerkki. Noin 50 000 katsojaa kokoontui kerran amfiteatterin porrastetuille istuimille katsomaan gladiaattoripelejä. Vaikka osia sen alkuperäisestä marmorijulkisivusta ryöstettiin vuosien aikana Colosseum on säilynyt hämmästyttävän ehjänä 2 000 vuotta nykypäivään saakka.

Colosseum

3. Sassi di Matera

Euroopan kulttuuripääkaupunki, Unescon listalla oleva Sassi di Matera on yksi Basilicatan kiehtovimmista kohteista. Materan rinteeseen kaiverretut luolat ovat peräisin esihistoriallisilta ajoilta, joissa oli asutusta 1950-luvulle asti. Sassi di Materasta löytyy ainutlaatuisia hotelleja, ravintoloita, kirkkoja ja museoita.

Sassi di Matera

2. Duomo di San Gimignano Basilika Santa Maria Assunta

Piazza Duomon kaupungintalon vieressä sijaitseva Santa Maria Assuntan basilika (Duomo di San Gimignano) kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan San Gimignanon historiallisen keskustan vaikuttavimpiin monumentteihin.

Suhteellisen vaatimattoman julkisivun takana on sen laajalti tunnetut upeat entisöimättömät  freskot, jotka ovat peräisin 1300- ja 1400-luvuilta. Rohkeat värit ja huolelliset yksityiskohdat herättävät henkiin ikonisia raamatullisia kohtauksia, kuten Kain ja Abel, Nooan arkki, Eedenin puutarha ja dramaattiset kuvat taivaasta ja helvetistä. Kohokohtia ovat Bartolo di Fredin, Lippo Memmin, Benozzo Gozzolin ja Taddeo di Bartolon teokset.

Kirkon vieressä sijaitsevassa pienessä pyhän taiteen museossa on teoksia Duomosta ja muista San Gimignanon kirkoista, mukaan lukien Benedetto di Maianon krusifiksi ja Bartolo di Fredin ”Ruusun Madonna”.

Basilica of Santa Maria Assunta (Duomo di San Gimignano)

1. Maddalena saaristo

Lähde autioille laguuneille, turkooseille aalloille ja upeille rannoille Maddalenan saaristoon (Arcipelago della Maddalena), aivan Costa Esmeraldan tuntumassa. Sardinian ja Korsikan välissä oleva seitsemän saaren ja kymmenien luotojen ryhmä on kansallispuisto, jossa on erinomaisia sukellusvesiä ja koskemattomia rannikkoja.

Maddalena Archipelago (Arcipelago della Maddalena)

Mitä kannattaa tehdä Roomassa ja muualla Italiassa

Lue lisää, tarkista hinnat ja saatavuus täältä!

***

Rooman ja Italian kartta

Euroopan matkailu kartta

Google Maps kartta Rooma ja Italia

Hotellihintojen vertailu Rooma Italia

Hotellien hintavertailu ja retkivaraukset

 

Rooma passi hinnat ja saatavuus

Rooma passi

Kohokohdat

  • Nauti ilmaisesta sisäänpääsystä yhteen tai kahteen Rooman suosituimmista museoista
  • Säästä rahaa lisäalennuksin muihin museoihin ja upeisiin kohteisiin
  • Matkusta kaikilla Rooman julkisilla kulkuvälineillä ilmaiseksi

Lisää ideoita ja tekemistä Italiassa

ITALY BEST THINGS TO DO

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita. 

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset päivitykset ja erikoistarjoukset

– Lassi Pensikkala –

International Travel Business Expert Lassi Pensikkala
Kansainvälisen matkailun asiantuntija
AmerExperience.com/Travel

 

 

Previous Post Next Post

#Ad – Käytämme affiliatelinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoista saamme komission