Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vinkkejä ja tekemistä maailmalla

Sisäpiirin vinkkejä ja huikeaa tekemistä maailmalla

Hotellit ja retket varaukset

Hotellit ja retket varaukset

Vertaa hotellihintoja minne tahansa matkustatkin - Lue kuvauksia ja lisätietoja - Tarkista saatavuus ja hinnat ja varaa samalla hotellit ja retket

Haluatko oppia valmistamaan gourmet ruokaa kuten ranskalainen Chef cuisine?

Tässä Ranskan Top 10 retket ja parhaat nähtävyydet

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Tässä Ranskan matkailun Top 10 vetonaulat ja parhaat nähtävyydet –

– Helppo pikaopas Ranskan matkan suunnitteluun

– Mitä kannattaa tehdä Pariisissa ja muualla Ranskassa?

Lue kuvauksia ja lisätietoja – Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

Eurooppa matkakohteena on maailman suosituin ja Ranska kohdemaiden kärkipäästä. Euroopan monipuolinen kulttuuri ja historia viehättävät kauniiden maisemien ja kaupunkien lisäksi. Ranskaa olen kiertänyt moneen otteeseen, etelässä Nizza ja Saint Tropez ovat suosikkejani, Biarritz Atlantin rannalla ja sitten tietysti Pariisi.

Pariisi on täynnä uskomattomia historiallisia rakennuksia ja museoita, erinomaisia ravintoloita ja kahviloita, kosmopoliitteja ihmisiä ja liikennekaaoksia.

Ranska on aivan oma juttunsa.

Alla kymmenen suosittua vierailukohdetta Ranskassa. Alempana löydät vinkkejä ranskalaisista ruoanlaittokursseista, hiihtokohteista, hotellihintojen vertailusta ja muuta lisätietoa, joka voi olla hyödyksesi seuraavaa Ranskan matkaa suunnitellessasi tai retkien varaamisessa.

10. Lille kaupungintalo and Belfry

104 metriä korkea Lillen kellotapuli, joka on liitetty kaupungintaloon (Beffroi de l’Hôtel de Ville de Lille), on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde Pohjois-Ranskassa. Sekä kellotapuli että kaupungintalo muistuttavat flaamilaista arkkitehtuuria tyypillisine kolmion muotoisine päätyineen ja punatiilineen – ymmärrettävää, koska Belgian raja on vain muutaman kilometrin päässä. Kellotapuli rakennettiin vuonna 1932 osana kaupungintalon jälleenrakennustyötä, joka oli tuhoutunut ensimmäisen maailmansodan aikana. Kellotapulissa on yhä ajovalo, jota käytettiin aikoinaan tiedottamaan väestölle tulevista kuntien kokoontumisista. Koska se hallitsee kaupunkia, kellotapuli tarjoaa esteettömät ja vertaansa vailla olevat 360 asteen näkymät Lilleen ja jopa ympäröiville alueille kirkkaina päivinä. Kaupungintalo kellotapulineen on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 2005

Beffroi de l’Hôtel de Ville de Lille

9.Tranchée des Baionnettes muistopaikka

Bayonets-hauta (Tranchée des Baionnettes) on ensimmäisen maailmansodan muistomerkki, joka sijaitsee Douaumontin ossuaryn pohjoispuolella. Se osoittaa kunnioitusta Bayonet Trench-sotilaille, joiden uskotaan haudatun elävänä vihollisen pommituksen aikana 12. kesäkuuta 1916. Myytin mukaan vuonna 1919 eversti Collet, 137 IR:n komentaja palasi paikkaan, jossa hänen yksikkönsä oli taistellut vuonna 1916. Hän rakensi paikalle pienen muistomerkin kunnioittaakseen kollegoidensa muistoa. Lehdistö poimi tarinan, joka valloitti välittömästi yleisön mielikuvituksen. Tarinan ei uskota olevan historiallisesti täysin tarkka, vaikka se olikin koskettava. Asiantuntijat uskovat, että eloonjääneet, jotka halusivat muistaa hyökkäyksen tapahtumapaikan, asensivat todennäköisesti pistimet ja kiväärit itse pommituksen jälkeen.

Tranchée des Baionnettes

8. Reims Cathedral of Notre Dame (Katedraali)

Yksi Ranskan suurimmista goottilaisista mestariteoksista, Reimsin katedraali on peräisin 1200-luvulta ja se on pyhitetty monien Ranskan kuninkaiden kruunauspaikkana. Reims on Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva maamerkki, joka tunnetaan kaksoiskellotorneistaan ​​ja ruusuisista lasimaalauksistaan. Katedraali pommitettiin ensimmäisen maailmansodan aikana, mutta se on sittemmin palautettu entiseen loistoonsa.

Cathédrale Notre-Dame de Reims

7. Aiguille du Midi köysirata

Aiguille du Midi-köysirata, joka kohoaa 3 842 metrin korkeuteen Aiguille du Midin kallioiselle huipulle, on yksi Euroopan korkeimmista. Chamonixista lähtevässä köysiradassa on kaksi vaihetta, jotka huipentuvat hissimatkaan huipulle, josta on upeat näkymät Mont Blancille ja ympäröiville Ranskan ja Sveitsin Alpeille.

Aiguille du Midi Cable Car

6. Lake Annecy järvi

Massif des Baugesin luonnonpuiston dramaattisten korkeuksien ympäröimä Annecy-järvi vetoaa vapaa-ajan matkailijoihin ja vesiurheilun harrastajiin turkoosib kirkkailla vesillään. Sen vehreät rannat Jardins de l’Europe ja Annecyn historiallinen vanhakaupunki korostavat postikorttien arvoisia maisemia.

Lac d’Annecy

5. Louvre

Pariisin Louvre-museoon, joka liittyy ensisijaisesti Leonardo Da Vincin kuuluisan Mona Lisan katseeseen, on kerätty 35 000 maalauksen ja veistoksen käsittävä kokoelma, jota pidetään yhtenä maailman suurimmista. Nykyaikainen lasinen Louvren pyramidi edustaa museon sisäänkäyntiä, jonne miljoonat turistit kokoontuvat joka vuosi katselemaan mestariteoksia, jotka ulottuvat antiikista 1900-luvulle.

Louvre

4. Vanha Lyon

Fourviére-kukkulan juurella vanhan Lyonin (Vieux Lyon) historialliset kadut tarjoavat tervetullutta vaihtelua joen toisella puolella sijaitsevaan moderniin kaupunkiin. Tämä on Lyonin tunnelmallisin kaupunginosa, jossa on elegantteja keskiaikaisia ​​kirkkoja, renessanssin aikaisia ​​monumentteja ja pastellimaalattuja julkisivuja.

Vieux Lyon

3. Eiffelin torni

Eiffel-torni ei ole vain Pariisin, vaan koko Ranskan symboli. Gustave Eiffelin vuonna 1889 Ranskan vallankumouksen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi pystyttämä 1050 jalkaa (320 metriä) torni piti aikoinaan maailman korkeimman rakennuksen titteliä. Huolimatta siitä, että Eiffel on kääpiö Dubain Burj Khalifan ja Lontoon The Shardin rinnalla, Eiffel-torni on edelleen yksi planeetan tunnistetuimmista maamerkeistä. Tarkastele kuuluisaa arkkitehtonista ikonia ulkopuolelta tai pysähdy kolmelle näköalatasolle ihaillaksesi upeita kaupunkinäkymiä.

Eiffel Tower

2. La Rochelle tornit

La Rochellen vanhaa satamaa (Vieux Port) vartioivat keskiaikaiset vartiotornit ovat viimeinen jäännös kaupungin 1100-luvun merimuurista. Kansallisena monumenttina suojeltu La Rochelle Towers (Tours de La Rochelle) on yksi kaupungin valokuvatuimmista maamerkeistä.

Tours de La Rochelle

1. Versaillesin puistot

Ludvig XIV:n Versailles’n palatsi on Ranskan eniten vierailtu linna ja upeat Versaillesin puutarhat (Jardins de Versailles) ovat maailmankuuluja. Ne ovat sarja kauniisti maisemoituja puutarhoja, näyttäviä suihkulähteitä ja puiden reunustamia polkuja, jotka kattavat 1 976 hehtaaria. Puutarhojen keskipiste on ristinmuotoinen Canal Grande.

Jardins de Versailles

Lue tästä lisää ja varaa palvelut!

Ranskan kartta

Euroopan matkailu kartta

Google maps kartta Ranska

 

Mikä on maailman suosituin lomakohde?

Sacré-Coeur Basilika Pariisi Ranska

Arvasit oikein, että se on Pariisi

Pariisi houkuttelee vuosittain yli 30 miljoonaa turistia. Museot ja taidegalleriat ovat suuri vetovoima ja noin 11 miljoonaa ihmistä vierailee vuosittain Pariisin Sacré-Coeur-basilikassa, mikä tekee siitä Pariisin suosituimman kulttuurikohteen.

Haluatko oppia valmistamaan gourmet ruokaa kuten ranskalainen Chef cuisine?

Haluatko oppia valmistamaan gourmet ruokaa kuten ranskalainen Chef cuisine?

Vous aimez apprendre la cuisine comme un chef de cuisine français?

Ruoka on olennainen osa ranskalaista kulttuuria, eikä ole yllättävää, että UNESCO julisti ranskalaisen ruokailutavan osaksi aineetonta kulttuuriperintöä.

Opi valmistamaan maukkaita aterioita ainutlaatuisilla ranskalaisilla tekniikoilla. Ranskalaiset käyttävät parhaita menetelmiä, kuten liekittämistä, hauduttamista ja paistamista, jotta lihaan, äyriäisiin, vihanneksiin ja muihin herkkuihin saadaan uskomaton rakenne ja maku.

Tässä sisäpiirivinkki! Top 6 ranskalaista kokkikurssia ja gourmet-elämystä Pariisissa

Ranska – Ranskan Alpit – Vinkkejä talviurheiluun ja hiihtotunneille

Ranska - Ranskan Alpit Vinkkejä talviurheiluun ja hiihtotunneille

Parhaat ideat seuraavalle talvilomallesi

Useat Euroopan korkeimmista vuoren huipuista sijaitsevat Ranskan Alpeilla ja maa on tunnettu megahiihtoalueistaan.

Lue tästä lisää ja varaa palvelut!

Mitä muuta voi tehdä Ranskassa?

FRANCE BEST THINGS TO DO

Hotellihintojen vertailu Pariisi ja muu Ranska

”Yli 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita. 

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset päivitykset ja erikoistarjoukset

– Lassi Pensikkala –

International Travel Business Expert Lassi Pensikkala
Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

#Ad – Käytämme affiliatelinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoista saamme komission