Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vinkkejä ja tekemistä maailmalla

Sisäpiirin vinkkejä ja huikeaa tekemistä maailmalla

Hotellit ja retket varaukset

Hotellit ja retket varaukset

Vertaa hotellihintoja minne tahansa matkustatkin - Lue kuvauksia ja lisätietoja - Tarkista saatavuus ja hinnat ja varaa samalla hotellit ja retket

Hae

TÄSSÄ OSLON JA NORJAN TOP 10 RETKET JA NÄHTÄVYYDET

Tässä Oslon ja Norjan matkailun Top 10 vetonaulat ja parhaat nähtävyydet

– Helppo pikaopas Norjan matkan suunnitteluun

– Mitä kannattaa tehdä Oslossa ja muualla Norjassa?

Lue kuvauksia ja lisätietoja – Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

Oslon parhaat nähtävyydet_png

10. Sommaroy

Pieni arktinen Norjan saari Sommaroy houkuttelee matkailijoita valkoisilla hiekkarannoilla ja karuilla maisemilla.  Perinteinen norjalainen kalastajayhteisö, jonka satamaa ympäröivät paaluille rakennetut punaiset puurakennukset ja vedessä keinuvat pienet kalastusveneet.   Sommaroyhin voi tehdä päiväretken Tromssasta ja se ei ole koskaan täynnä, joten sieltä löydät rennon tunnelman.

9.  Oslon oopperatalo (Operahuset)

Arkkitehtitoimisto Snøhettan suunnittelema, valkoisesta graniitista ja marmorista rakennettu vaikuttava Oslon oopperatalo, joka tuo mieleen kelluvan jäätikön. Oopperatalo on Oslofjordin laajalti tunnettu maamerkki.  Se on Norjan kansallisoopperan ja -baletin kotipaikka, jossa on upea auditorio ja muita tiloja erilaisille musiikki- ja tanssiesityksille.

8.  Hardanger-vuono

Norjan toiseksi pisin vuono Hardangerfjord ulottuu lähes 200 kilometriä Atlantista sisämaahan.  Kohokohtia ovat yli 200 neliökilometriä kattava massiivinen jäätikkö ja Trolltunga-kallio, joka roikkuu 701 metriä Ringedalsvatnet-järven yläpuolella Oddassa.

7.   Lyngenin Alpit (Lyngsalpene)

Korkealla napapiirin yläpuolella Norjan Tromssasta koilliseen Lyngenin Alpit (Lyngsalpene) ulottuvat Lyngenfjordista etelässä Ullsfjordiin lähellä Ruotsin rajaa.  90 kilometriä pitkä vuorijono muodostaa upean maiseman, jossa on syviä rotkoja, kimaltelevia jäisiä jäätiköitä ja villejä lohkareita täynnä olevia jokia.

6.  Fjellheisen kaapelirata

Fjellheisen-köysiradalle Fløyaan mantereelle pääsee helposti Tromssan sillan yli bussilla numero 26. Fjellheisen-köysirata nousee 420 metriä ylös Storsteisen vuorelle alle neljässä minuutissa. Matka tarjoaa panoraamanäkymät pitkälle yli kaupungin ja sen upean saariston.  Fjellheisen avattiin vuonna 1961 ja siinä on kaksi hyttiä, joissa kuhunkin mahtuu 28 henkilöä. Rata pystyy kuljettamaan 360 ihmistä tunnissa ja on oiva kuljetusväline vuoristorinteille kävelijöille, pyöräilijöille, varjoliitäjille ja talvella hiihtäjille ja lumilautailijoille.  Pohjoisen Kvaløyan saaren rosoiset huiput muodostavat jylhän taustan Tromsdalstindenin alueen korkeimman vuoren rinteiltä (1 238 metriä), jonka luminen laki talvella on suosittu kohde taitaville vuorikiipeilijöille.

Uudenvuodenaattoa juhlistaa ilotulitus Fjellheisenissä ja Fjellstua Café on avoinna ympäri vuoden, jonka terassilta on upeat näkymät.  Kesäisin näköalatasanne on täydellinen paikka seurata keskiyön aurinkoa aavemaisessa valossa, kun se kimaltelee vuonojen ja vuoristovesien pinnalla. Tromssan saaret ja luodot tarjoavat lumoavan näkymän kauas alapuolelle.

5.  Oslo-vuono

Norjan kosmopoliittinen pääkaupunki sijaitsee Oslofjordin 107 kilometriä pitkän ja kapean vesistön perukoilla.  Oslofjord johtaa Skagerrakin salmeen Itä- ja Pohjanmerelle. Vuonon saaret ovat sen tärkein nähtävyys, joista löytyy hiekkarantoja, pyöräily- ja vaellusreittejä sekä historiallisia majakoita.

4.  Geiranger

Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvan Geirangerfjordin taitoksissa oleva pieni rannikkokaupunki Geiranger on portti Norjan mahtaville vuonoille ja suosittu risteilyalusten pysäkki. Disney-fanit tunnistavat kaupungin upean taustan, sen rosoiset merenkalliot, mäntyjen peittämät laaksot ja värikkäät vesistöt, jotka toimivat inspiraationa Frozenille.

3. Norjan vuorikiipeilykeskus (Norsk Tindesenter)

Kiipeilyn ja ulkoilun harrastajat eivät halua jättää väliin Norjan vuorikiipeilykeskusta (Norsk Tindesenter), joka sijaitsee upeassa Reiulf Ramstad arkkitehtitoimiston suunnittelemassa rakennuksessa.  Tutustu vuorikiipeilyn historiaa ja kehitystä koskeviin näyttelyihin ja lähde sen jälkeen valloittamaan Norjan korkeinta sisäkiipeilyseinää.

2.  Flam rautatie (Flamsbana)

Flam rautatie juna Norja Flamsbana_png

Flam rautatie (Flamsbana) on yksi Euroopan upeimmista junamatkoista, joka kiertää rehevien jokien ja rotkojen läpi, kiipeää jyrkkiä huippuja ja ohittaa valtavia vesiputouksia.  Juna kulkee 20 kilometriä norjalaisten Flåmin ja Myrdalin kaupunkien välillä ja se on yksi Norjan suosituimmista turistinähtävyyksistä. Junamatka tarjoaa uskomattomat näkymät Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluville vuonoille.

1.  Tromsō-vuonot

Upean ympäristönsä ansiosta Tromssa on päiväretkien keskus lukuisille Norjanmeren vuonoille, saarille ja luodoille.

Näille pitkille ja kapeille merenlahdille on ominaista jyrkät vuoristoiset rinteet, jotka jääkausi on louhinut sen viimeisessä vaiheessa.

Lisää ideoita ja tekemistä Norjassa

Lisää matkavinkkejä Oslossa

 Norja matkavinkkejä lue lisää

 

Euroopan matkailu kartta

Google Maps kartta Oslo ja Norja

Hotellihintojen vertailu Oslo ja muu Norja

Lue myös

POHJOISMAIDEN PARHAAT NÄHTÄVYYDET JA UUTTA MATKUSTAMISESTA

Pohjoismaiden parhaat nähtävyydet ja uutta matkustamisesta

HELSINKI 💙 KANSAINVÄLINEN MATKAILUPOTENTIAALI

Helsinki 💙 kansainvälinen matkailupotentiaali

TÄSSÄ TUKHOLMAN JA RUOTSIN TOP 10 RETKET JA NÄHTÄVYYDET

Tässä Tukholman ja Ruotsin Top 10 retket ja nähtävyydet

MATKALEHTI – AmerExperience (FI)

Lue matkauutiset – Vinkkejä ja tekemistä maailmalla – ILMAISEKSI 👋

Matkalehti Amer Experience

AmerExperience.com/matkalehti-ilmaiseksi

#matkat #matkustus #matkalehti #influencer #matkavinkit

 

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita.

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset päivitykset ja erikoistarjoukset

– Lassi Pensikkala –

Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

Previous Post Next Post

You Might Also Like

#Ad – Käytämme affiliatelinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoista saamme komission