Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vinkkejä ja tekemistä maailmalla

AmerExperience.com/Travel

Sisäpiirin vinkkejä ja huikeaa tekemistä maailmalla

Hotellit ja retket varaukset

Hotellit ja retket varaukset

Vertaa hotellihintoja minne tahansa matkustatkin - Lue kuvauksia ja lisätietoja - Tarkista saatavuus ja hinnat ja varaa samalla hotellit ja retket

Hae

TÄSSÄ NIKOSIAN JA KYPROKSEN TOP 10 RETKET JA NÄHTÄVYYDET

Tässä Nikosian ja Kyproksen matkailun Top 10 vetonaulat ja parhaat nähtävyydet

– Helppo pikaopas Kyproksen matkan suunnitteluun

– Mitä kannattaa tehdä Nikosiassa ja muualla Kyproksella?

Lue kuvauksia ja lisätietoja – Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

Afroditen kallio Petra tou Romiou

Afroditen kallio Petra tou Romiou


Kypros on Välimeren kolmanneksi suurin saari.  Rikkaan historiansa ansiosta Kyproksessa kohtaavat idän kulttuuri ja eurooppalaisen elämän perinteet.  Kyproksen keittiö on monipuolinen ja tunnettu herkullisesta ruoasta. Se on sekoitus erilaisia ​​makuja, joissa tulee esiin Kyproksen eri kulttuurivivahteet.  Leudon ilmaston ansiosta Kypros on myös kuuluisa paikallisista vihanneksista ​​ja hedelmistä.

Kypros on kuuluisa vieraanvaraisuudestaan ​​ja upeasta luonnosta.  Löydä tältä ainutlaatuiselta saarelta kaikki sille tyypilliset luonnon ominaisuudet, olivatpa ne sitten korkeat palmut, kultahiekkaiset rannat, maan vuorten yli puhaltavat puhtaat tuulet tai ympärivuotinen aurinko.

Kypros on jo pitkään ollut suomalaisten suuresti suosima lomakohde. Olen kerännyt alle 10 suosikkikohdetta ja aktiviteettia. Alempana lisätietoa hotelleista, edullisista lennoista ja lisäksi muutama muu suosittu lomakohdevinkki.

10. Kolossin linna

Kolossin linna on entinen ristiretkeläisten linnoitus 1100-luvun lopulta, vaikka itse rakennus rakennettiin 1200-luvulla. Linnan perustivat Knights Hospitaller (tunnetaan myös nimellä Pyhän Johanneksen ritarikunta). Kolmikerroksinen torni on yksi silmiinpistävimmistä keskiajan jäännöksistä Kyproksella.

9. Kykkon luostari (Panagia tou Kykkou)

Metsäiset kukkulat ympäröivät tätä upeaa ortodoksista luostaria Troodoksen vuoristossa.  Ympäristö on lumoavan kaunis, mutta todelliset aarteet ovat luostarin kirkossa, jossa on kullattuja puutöitä, historiallisia ikoneja ja seinämaalauksia. Käy myös luostarimuseossa, joka esittelee kaikkea esikristitystä muinaisista esineistä Bysantin asuihin.

8. WaterWorldin vesipuisto

Yli 100 000 neliömetrin kokoinen WaterWorld on Kyproksen suurin teemavesipuisto ja yksi maailman suurimmista.  Se sijaitsee aivan Ayia Napan tuntumassa. WaterWorldissa on uima-altaita, vesiliukumäkiä, aktiviteettiallas, aaltoallas ja siellä järjestetään erilaisia ​​vesiajeluja, joissa kaikissa on kreikkalaisen mytologian teema.

7. Kuninkaiden haudat

Kyproksen lounaisrannikolla sijaitsevat Kuninkaiden haudat ovat kahdeksan kaivettua hautaa, jotka ovat peräisin kolmannelta vuosisadalta eKr.  Arvioiden mukaan sinne on haudattu noin 100 ptolemaioslaista aristokraattia sekä suuri määrä jalokiviä ja henkilökohtaisia ​​esineitä, jotka haudanryöstäjät ovat ryöstäneet kauan sitten.

6. Afroditen kallio (Petra tou Romiou)

Kyproksen lounaisrannikolla ylpeänä kohoavat kivet ovat Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva Afroditen kallio tai Petra Tou Romiou (kreikkalainen kallio). Se on yksi saaren kuuluisimmista maamerkeistä ja Afroditen, rakkauden jumalattaren syntymäpaikka kreikkalaisen mytologian mukaan.

5. Kourionin arkeologinen kohde

Kourionin arkeologiset jäännökset ovat ylivoimaisesti saaren tärkeimpiä historiallisia löytöjä.  Kourion on yksi Kyproksen merkittävimmistä antiikin kaupunkivaltakunnista, joka rakennettiin rinteeseen, josta on näkymät etelärannikolle. Kouriinin rauniot ovat peräisin roomalaiselta ja varhaisen Bysantin kaudelta.

4. Troodos-vuoret

Troodos vuoret ovat Kyproksen suurin vuoristoalue, jolle on ominaista suojakylien mäntymetsät ja jyrkät laaksot, vaellusreitit ja historialliset luostarit. Alueen kirjaimellinen kohokohta on 1 952 metriä korkea Olympus-vuori.  Nämä korkeudet tarjoavat viileän sään, mikä tekee niistä täydellisen paikan paeta kesän kuumuutta.

3. Lara Bayn kilpikonnien suojeluasema

Syrjäisellä rannalla sijaitseva Lara Bay Turtle Conservation Station on tunnettu kilpikonnista, jotka tulevat sinne joka vuosi munimaan.  Harrastukselleen omistautuneet luonnonsuojelijat pitävät silmällä vihreitä kilpikonnia ja metsäkilpikonnia, suojelevat niiden munia ja poikasia sekä kertovat yleisölle kilpikonnien ahdingosta.

2. Adoniksen kylpylä

Kreikkalaisen legendan mukaan Aphrodite, hedelmällisyyden ja rakkauden jumalatar, näki rakastajansa Adoniksen kuolevan käsivarsillaan tässä makeanveden luonnonaltaassa. Pyörivän vesiputouksen alla vehreyden ympäröimällä paikalla on kahden myyttisen rakastajan patsas, jonka sanotaan lisäävän sitä koskettavien hedelmällisyyttä.

1. Fasouri Watermania

Fasouri Watermania on yksi Kyproksen suosituimmista vesipuistoista, jossa on kymmeniä erilaisia ​​liukumäkiä, laiska joki ja maan suurin aaltoallas.  Vaikka vesinähtävyydet ovat tärkein vetonaula, siellä on myös hierontaa ja esimerkiksi siirtotatuointi-studio sekä kourallinen ravintoloita ja välipalabaareja.

Lisää ideoita ja tekemistä Kyproksella

Kypros matkavinkkejä lue lisää

 

Nikosian ja Kyproksen kartta

Euroopan matkailu kartta

Google Maps kartta Nikosia ja Kypros

Hotellihintojen vertailu Nikosia ja muu Kypros – Halvat lennot – Retkivaraukset

Kyproksen ohella suomalaisten suosituimpia aurinkokohteita ovat Espanja (Mallorca, Ibiza ja Kanaria) ja Kreikka.

Lue lisää Espanjan ja Kreikan matkavinkeistä allaolevista lähteistä

Espanjan Mallorcan Ibizan ja Kanarian parhaat nähtävyydet ja halvat lennot

Kreikan parhaat nähtävyydet ja halvat lennot

Lue myös

POHJOISMAIDEN PARHAAT NÄHTÄVYYDET JA UUTTA MATKUSTAMISESTA

Pohjoismaiden parhaat nähtävyydet ja uutta matkustamisesta

HELSINKI 💙 KANSAINVÄLINEN MATKAILUPOTENTIAALI

Helsinki 💙 kansainvälinen matkailupotentiaali

TÄSSÄ TUKHOLMAN JA RUOTSIN TOP 10 RETKET JA NÄHTÄVYYDET

Tässä Tukholman ja Ruotsin Top 10 retket ja nähtävyydet

TÄSSÄ OSLON JA NORJAN TOP 10 RETKET JA NÄHTÄVYYDET

TÄSSÄ OSLON JA NORJAN TOP 10 RETKET JA NÄHTÄVYYDET

MATKALEHTI – AmerExperience (FI)

Lue matkauutiset – Vinkkejä ja tekemistä maailmalla – ILMAISEKSI 👋

Matkalehti Amer Experience

AmerExperience.com/matkalehti-ilmaiseksi

#matkat #matkustus #matkalehti #influencer #matkavinkit

 

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita.

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset päivitykset ja erikoistarjoukset

– Lassi Pensikkala –

Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

Previous Post Next Post

#Ad – Käytämme affiliatelinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoista saamme komission