Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vinkkejä ja tekemistä maailmalla

Sisäpiirin vinkkejä ja huikeaa tekemistä maailmalla

Hotellit ja retket varaukset

Hotellit ja retket varaukset

Vertaa hotellihintoja minne tahansa matkustatkin - Lue kuvauksia ja lisätietoja - Tarkista saatavuus ja hinnat ja varaa samalla hotellit ja retket

Hae

Tässä Lontoon ja Englannin TOP 10 retket ja nähtävyydet

Tässä Lontoon ja Englannin UK matkailun Top 10 vetonaulat ja parhaat nähtävyydet

– Helppo pikaopas Lontoon matkan suunnitteluun

– Mitä kannattaa tehdä Lontoossa ja muualla Englannissa?

Lue kuvauksia ja lisätietoja – Tarkista samalla hinnat ja saatavuus:

Canterbury houkuttelee turisteja mitä tehdä Canterburyssa

Hello 👋 London and UK 🇬🇧

Lontoo on paljon muutakin kuin pop-musiikin kehto, Euroopan finanssikeskus tai miesten muodin pääkaupunki. Lontoo on ehdottoman kosmopoliitti ja UK on saarikunta, joka erottuu muusta Euroopasta. Olen käynyt siellä useita kertoja, katsottavaa ja ihmeteltävää riittää joka kerta. Britannian kulttuuri, historia ja englantilainen elämäntyyli kiinnostavat minua eniten, mutta maasta löytyy jokaiselle jotakin.

Suomalaiset ovat ehkä enemmän olleet kiinnostuneita Manner-Euroopasta ja saarivaltakunta on jäänyt taustalle. Todellisuudessa kuitenkin suomalaisia ja englantilaisia yhdistävät monet asiat kuten hyvä huumorintaju, avoimuus uusia asioita kohtaan ja vaikkapa moottoriurheilu.

Suomi ja Yhdistyneet Kuningaskunnat ovat vanhoja ystäviä. ”Suomen ja Ison-Britannian yhteistyö on jo tuhat vuotta kestänyttä ystävyyttä. Kauppiaat Englannista ja Skotlannista saapuivat Itämerelle varhaiskeskiajalla. Turun piispa Henrik, joka oli kotoisin Lincolnshirestä, oli Suomen ensimmäinen englantilainen lähettiläs.” Lue tästä lisää.

Lähde lomalle Englantiin kieltä harjoittelemaan tai lyhyelle kielikurssille. Meille suomalaisille lankesi kaikeksi onneksi kieli, jota tuskin kukaan muu ymmärtää. Sen vuoksi olemme usein kielitaitoisia ja osaamme jopa useitakin kieliä. Vastaavaa ei voi odottaa englantilaisilta, joiden omaa kieltä puhutaan ja ymmärretään ympäri maailman. Englantilaiset ihailevat suomalaisten kielitaitoa.

Alla muutama vinkki mitä voit nähdä ja tehdä Lontoossa ja Iso-Britanniassa. Toivon että pidät lukemastasi ja poikkea myös englanninkielisillä sivuillani, josta voit varata retkiä, lippuja ja muuta matkoihin liittyvää. Julkaisen myös monikielistä blogia (suomi, englanti, espanja, saksa ja ruotsi), jossa on useita matkailu-uutisia päivittäin ja paljon myös juuri Englantia koskien. Vilkaise tänne!

 

10. King’s College

Henry VI:n vuonna 1441 perustama King’s College on yksi Cambridgen arvostetuimmista ja ehkä tunnetuimmista korkeakouluista. Merkittäviä alumneja ovat kirjailija Zadie Smith ja matemaatikko Alan Turing; vierailijoita kiinnostavat kuitenkin eniten tontit ja rakennukset. Täällä voit tutustua maisemoituihin puutarhoihin, kävellä Cam-joen varrella ja ihailla 1400-luvun goottilaista King’s Collegen kappelia.

King’s College

9. Trinity College

Henry VIII:n vuonna 1546 perustama Trinity College on Cambridgen yliopiston suurin korkeakoulu ja monien Britannian pääministerien, kuninkaallisten perheenjäsenten ja Nobel-palkinnon saajien alma mater. Täällä vierailijat voivat tutustua 1600-luvun Great Courtiin, Trinity Collegen kelloon ja Wren Libraryyn muiden rakennusten ohella sekä osallistua julkisiin luentoihin ja vuokrata jokiveneitä käytettäväksi Cam-joella.

Trinity College

8. Etihad Stadion

Mahtava Etihad, joka tunnetaan myös nimellä City of Manchester Stadium, on Manchester City Football Clubin koti. Vuoden 2002 Commonwealth Games-otteluita varten rakennettu tapahtumapaikka on yksi Ison-Britannian suurimmista, jossa on yli 55 000 istumapaikkaa. Jalkapallopelien lisäksi stadionilla järjestetään live-konsertteja, muita urheiluotteluita ja stadionkierroksia.

Etihad Stadium (City of Manchester Stadium)

7. Shakespeare talo ja puutarha

Stratford-upon-Avonin keskiaikainen markkinakaupunki on ikonisen sanasepän William Shakespearen syntypaikka. Vierailijat voivat seurata kirjallisuuden jättiläisen jalanjälkiä tutustumalla hänen koteihin ja puutarhoihin.  Kaupungissa on viisi Shakespearen taloa, joista jokainen tarjoaa kiehtovan katsauksen kirjailijan elämään ja teoksiin.

Shakespeare’s Houses & Gardens

6. Poole satama

Suuri luonnonsatama Dorsetin rannikolla, Poole Harbour on samannimisen kaupungin keskipiste, joka ulottuu Poole Quayyn ja Upton Lakeen. Kilometrien pituisen jyrkän rannikon ja rantojen ansiosta satama on suosittu vesiurheilupaikka purjelautailulle, leijalautailulle ja seisomamelontalautailulle. Poole Quayssa on tunnelmallinen kävelykatu, josta löytyy ihastuttavia kauppoja, kahviloita ja ravintoloita.

Poole Harbour on myös lauttojen lähtöpaikka läheiselle Brownsean saarelle sekä veneristeilyille Englannin Unescon listalla olevaa Jurassic Coastia pitkin. Risteily tarjoaa matkan varrella upeat näkymät luonnonihmeisiin, kuten Old Harry Rocksiin, Studland Bayhin ja Swanage Bayhin. Täydellisen kokemuksen saamiseksi voit yhdistää risteilyn Swanage Baylle Swanage Railwayn perinteikkäällä höyryjunalla ja ihailla kaunista Dorsetin rannikkoa sekä maalta että mereltä.

Poole Harbour

5. Roman kylpylä

Tämä ensimmäisen vuosisadan roomalainen kylpyläkompleksi oli kohtauspaikka patriisilaisille (heimoaristokratia), jotka tulivat uimaan, juomaan parantavia vesiä ja seurustelemaan. Kylpylät poistuivat käytöstä roomalaisten lähdettyä Britannian saarelta, mutta ne löydettiin uudelleen ja kaivettiin esiin 1800-luvun lopulla. Tutustu Great Bathiin, joka on täynnä höyryävää, mineraalipitoista vettä Bathin kuumista lähteistä.

Roman Baths

4. LEGOLAND Windsor

Yli 2 miljoonalla vuotuisella kävijällään LEGOLAND® Windsor on Yhdistyneen kuningaskunnan toiseksi vierailluin teemapuisto. Melkein kaikki puistossa sisältää monivärisiä LEGO® palikoita jännittävistä retkistä ja interaktiivisista viihdealueista autoihin ja rakennuspajoihin.

LEGOLAND® Windsor

3. Canterburyn katedraali

Tutustu saarikunnan kansalliseen symboliin ja Englannin historiaan Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvassa Canterburyn katedraalissa. Vuodesta 597 peräisin olevalla paikalla on ollut uskonnollinen merkitys vuosisatojen ajan. Canterbury houkuttelee pyhiinvaeltajia Thomas Becketin murhapaikalle ja tarjoaa mielenkiintoisia nähtävyyksiä kuten keskiaikaisia torneja, kappeleita ja lasimaalauksia.

Canterbury Cathedral

2. Salisburyn katedraali

Salisburyn katedraalilla on vaikuttava goottilainen julkisivu ja Ison-Britannian korkein kirkon torni (123 metriä). Katedraali on yksi maan suosituimmista uskonnollisista monumenteista, joka houkuttelee vuosittain noin 250 000 kävijää. Sen lisäksi, että vierailijat voivat ihailla katedraalin merkittävää 1200-luvun arkkitehtuuria ja hienoja lasimaalauksia, he voivat kiivetä 332 askelmaa tornin huipulle ja ihailla upeaa näkymää Salisburyyn.

Katedraalin merkittävin nähtävyys on alkuperäinen kopio vuoden 1215 Magna Cartasta, joka on yksi maailman tunnetuimmista ja merkittävimmistä asiakirjoista, joka on edelleen Ison-Britannian lain kulmakivi. Interaktiivinen Magna Carta-näyttely opastaa kävijät läpi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden perintöä. Katedraalissa on maailman vanhin toimiva mekaaninen kello, joka on peräisin vuodelta 1386. Englantilaiseen tapaan voi nauttia iltapäiväteetä kellotornin teehuoneissa.

Paras tapa tutustua katedraaliin on 90 minuutin opastettu kierros Salisburyssa, johon sisältyy sisäänkäynti. Monet vierailijat haluavat vierailla Salisburyssa päiväretkellä Lontoosta, usein yhdistettynä vierailuun läheiseen Stonehengeen tai Aveburyn kiviympyrään.

Salisbury Cathedral

1. Newcastlen linna

Newcastlen vanhin rakennus, Newcastlen linna, koostuu 1100-luvulta peräisin olevasta vartiosta ja 1200-luvulta peräisin olevasta Black Gate-porttirakennuksesta. Aikoinaan valtavasta linnoituksesta on kunnostettu kaksi linnaketta, jotka tarjoavat mahdollisuuden vaeltaa muinaisissa kammioissa, kartoittaa linnan ja kaupungin historiaa ja nauttia upeista näkymistä Newcastlen satamalaiturille.

Newcastle Castle

Lue lisää, tarkista hinnat ja saatavuus täältä!

***
LONDON EYE

London Eye Lontoon maailmanpyörä Lontoon silmä

London Eye Lontoon maailmanpyörä Lontoon silmä varaa pääsyliput täältä

***

Englannin ja Lontoon kartta

Englannin ja Lontoon kartta

Google maps kartta Englanti ja Lontoo

Mitä muuta voi tehdä Lontoossa? – Lontoon passi

Löydä upeita Iso-Britannian aktiviteetteja, varaa retkiä ja lippuja täältä – Iso-Britannia Englanti Skotlanti Wales Pohjois-Irlanti

UK ENGLAND BEST THINGS TO DO

Hotellihintojen vertailu Lontoo Englanti UK

Hotellien hintavertailu ja retkivaraukset

Parhaat Lontoo Englanti UK 🇬🇧 pyöräretket ja fillarin vuokraukset

Parhaat Lontoo Englanti UK pyöräretket ja fillarin vuokraukset

BEST UK CYCLE TOURS

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita. 

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset päivitykset ja erikoistarjoukset

 

International Travel Business Expert Lassi Pensikkala
Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

#Ad – Käytämme affiliatelinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoista saamme komission