Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vinkkejä ja tekemistä maailmalla

Sisäpiirin vinkkejä ja huikeaa tekemistä maailmalla

Hotellit ja retket varaukset

Hotellit ja retket varaukset

Vertaa hotellihintoja minne tahansa matkustatkin - Lue kuvauksia ja lisätietoja - Tarkista saatavuus ja hinnat ja varaa samalla hotellit ja retket

Hae

Parhaat nähtävyydet 37 Euroopan maassa

Euroopan parhaat nähtävyydet yhdessä paikassa

Euroopan maiden parhaat nähtävyydet

Euroopan maiden parhaat nähtävyydet

Mitkä ovat kaikkien Euroopan maiden parhaat nähtävyydet?

Siinäpä kysymys! Lähdin tutkimaan ja selvittämään asiaa myös siltä pohjalta että miten retket voi varata. Työhön meni reilusti yli kuukausi. Ehkä kaikkein antoisinta koko hommassa oli oppia mitä kaikkea Euroopalla ja kullakin sen maalla on matkailijoille tarjottavanaan. Paljon tuntemattomia elämyksiä ja matkailun aarteita nousi pintaan.

Eurooppa on maailman suosituin matkakohde. Eli merta kauemmas ei suomalaisen tarvitse lähteä. Euroopassa on monia ainutlaatuisia nähtävyyksiä, henkeäsalpaavia maisemia ja vilkas kulttuuri. Tämä houkuttelee enemmän turisteja kuin mikään muu alue maailmassa. Mikä minua matkailussa lisäksi kiinnostaa on ihmisten erilaisuus ja eri kielet. Niitä olenkin ahkerasti opetellut vuosien varrella, koulusta lähti kielioppi ja sanasto mukaan, paikanpäällä alkoi myös puhe sujua. Julkaisen kuukausittain ilmestyvää matkailun uutiskirjettä viidellä kielellä joten vilkaise sinne vaikkapa vain kieliharjoittelu mielessä.

Maiden ja eri maantieteellisten alueiden historia ja kulttuuri heijastuu nähtävyyksiin, joihin niissä voi tutustua. Linnat ja katedraalit ovat ehkä eniten suosittuja Euroopassa, jos niin voi sanoa.

Euroopan kartta

Euroopan matkailu kartta

Google maps kartta Eurooppa

 

Kuinka suosittu Eurooppa oikeasti onkaan?

Euroopan on maailman suosituin maanosa matkailussa

Eurooppa on maailman suosituin maanosa matkailussa

Maailman matkailujärjestön (UNWTO) mukaan Eurooppaan matkusti noin 743 miljoonaa kävijää.  Siten yli joka toisella 1,5 miljardista lomailijasta ja liikematkustajasta ympäri maailmaa oli Eurooppa määränpäänä tai yöpyi siellä.  Mikään muu maanosa ei ole niin suosittu.

Espanja on erityisen suosittu vapaa-ajan matkailijoiden ja liikematkustajien keskuudessa.  Jos tarkastellaan hotellien ja guesthousen yöpymisten lukumäärää, Eurostatin tilastokeskuksen mukaan maa otti ensimmäisen sijan vuonna 2019, kun Espanjaan saapui 469 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa.  Toiseksi sijoittui Ranska 446 miljoonalla yöpymisellä ja Saksa (436 miljoonaa). Löytyy myös muita tilastoja, joissa Ranska menee nenä edellä. Oli miten oli, matkailu Euroopassa on suosittua ja hauskaa. Matkailu on Euroopassa kuten maailmanlaajuisesti yksi suurimpia työllistäjiä ja talousmoottoreita. Jos asiaa haluat nähdä sosiaalisen ja ympäristövastuun kannalta, matkusta ekologiset seikat huomioiden ja autat samalla monia muita positiivisia asioita.

Lähde: Euroopan Unioni

Uskoin pitkään, että saksalaiset ovat matkailun maailmanmestareita. Erehdyin. Luulo ei ole tiedon väärtti tässäkään. Me suomalaiset teemme eniten matkoja maailmassa, 7.50 matkaa per henkilö per vuosi. Siinä tuli yllättäen uusi pysti lisää suomalaisten palkintokaappiin. Tilastojen perusteella ja matematiikkaa käyttäen suomalaisten kuten luonnollisesti muidenkin pohjoismaalaisten matkustusmäärä on tärkeä tekijä Euroopan matkailulle. Pieniä, mutta erittäin matkustusaktiivisia kansoja, jotka matkustavat eniten naapurimaihin ja Euroopan sisällä.

Kaupunkikohteet

Rooma on yksi Euroopan suosituimpia matkakohteita

Rooma on yksi Euroopan suosituimpia matkakohteita

US Travelin rankingissa kolme suosituinta kaupunkikohdetta Euroopassa ovat Pariisi, Lontoo ja Rooma

Lähde: U.S. News and World Reports Travel

Helsinki on viime vuosina kivunnut matkailijoiden suosiossa korkealle. Business Finland kirjoitti kiinnostavan artikkelin kuinka taskukokoisen metropolin julkisuus on noussut pilviin ennen covid-epidemiaa ja silti on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Voit lukea lisää aiheesta täältä.

Onko matkustus muuttunut?

Matkailun uudet trendit

Matkailun uudet trendit

Kaikessa matkailussa on tapahtunut muutoksia pandemian myötä. Luonnollisesti matkustus monimutkaistui koronaviruksen vuoksi, johon kuitenkin on tullut jo huomattavaa helpotusta. Pysyviä muutoksia on tapahtunut matkakohteissa ja siinä mitä matkoilta halutaan. Trendeissä on havaittavissa, että tänä päivänä haetaan luontoon, veden ääreen ja vuorille. Matkoilta halutaan kokemuksia, osallistumista aktiviteetteihin ja uuden oppimista. Pyöräretket ja polkupyörien vuokraaminen ovat erittäin suosittuja, samoin kielikurssit, kokkikurssit ja muut aktiviteetit joissa opitaan ja koetaan uusia elämyksiä. Urheilu- ja musiikkitapahtumat ovat perinteisiä matkailumagneetteja. Mitä urheiluun tulee suomalaiset ja ruotsalaiset pelaavat innolla golfia, pohjolasta löytyy ehkä eniten maailmassa golfareita suhteessa asukasmäärään. Varsinkin talven tullen golfin harrastajat matkustavat lämpimämpiin maihin etupäässä Espanjaan ja Thaimaahan pelaamaan.

Ehkä matkustamisesta on tullut myös sosiaalisempaa eli halutaan osallistua enemmän paikalliseen elämään. Yöpymisiä etsitään uusista vaihtoehdoista jonka vuoksi esimerkiksi airbnb on kasvanut huimasti. Matkailijat etsivät aktiviteettejä, joita paikalliset tarjoavat ja syövät mieluiten perinteisissä kanta-asukkaiden suosimissa paikoissa. Autenttisuus on tullut tärkeäksi kaikessa.

Retkiä halutaan varata etukäteen ennen matkaa. Hintoja vertaillaan kuten asiaan kuuluu ja retkistä halutaan saada kaikki mahdollinen tieto. Eli ”katsotaan mitä tulee” ei tänä päivänä enää pure. Omalla kohdallani spontaanisuus on ollut aina valttia, mutta joskus on jäänyt myös luu käteen kun kaikki matkat on täynnä tai jäljellä ovat vain kalleimmat retkivaihtoehdot. Suosittelen ottamaan yhteyttä palveluntarjoajiin etukäteen joko puhelimitse tai sähköpostilla. Näin saat henkilökohtaisen tuntuman ja voit kysyä asioita jotka eivät ohjelmasta käy ilmi. Matkailun influencerkolleegani varasi luksusvenematkan perheelleen ja kävi ilmi ettei veneessä ollut pelastusliivejä lapsille. Eli heille löytyi vain lasten XXXL:ää.

Euroopan retket

Parasta tekemistä ja hulppeita retkiä Euroopassa

Parasta tekemistä ja hulppeita retkiä Euroopassa

Olen valinnut parhaita tekemisiä eurooppalaisissa kohteissa. Tutustu hämmästyttävään matkailun maailmaan myös Pohjoismaissa ja koti-Suomessa

Tsekkaa tästä Parhaat nähtävyydet 37 Euroopan maassa tai allaolevasta listasta maakohtaisesti

– 37 maata

– 11 kieltä

– 370 suosittua nähtävyyttä

– Kymmeniä tuhansia retkiä, aktiviteetteja ja lippuja varattavaksi

Euroopan suosituimmat nähtävyydet

Helppo Euroopan matkojen pikaopas. Alla olevat Euroopan maat ovat aakkosjärjestyksessä

Albania – Parhaat nähtävyydet  
Belgia – Parhaat nähtävyydet 
Bosnia ja Herzegovina – Parhaat nähtävyydet  
Bulgaria – Parhaat nähtävyydet 
Viro – Parhaat nähtävyydet 
Espanja – Parhaat nähtävyydet 
Hollanti Alankomaat – Parhaat nähtävyydet
Irlanti – Parhaat nähtävyydet 
Islanti – Parhaat nähtävyydet 
Italia – Parhaat nähtävyydet 
Itävalta – Parhaat nähtävyydet 
Kreikka – Parhaat nähtävyydet 
Kroatia – Parhaat nähtävyydet  
Kypros – Parhaat nähtävyydet  
Latvia – Parhaat nähtävyydet 
Liettua – Parhaat nähtävyydet 
Luxemburg – Parhaat nähtävyydet 
Makedonia – Parhaat nähtävyydet 
Malta – Parhaat nähtävyydet 
Monaco – Parhaat nähtävyydet
Montenegro – Parhaat nähtävyydet 
Norja – Parhaat nähtävyydet 
Portugali – Parhaat nähtävyydet
Puola – Parhaat nähtävyydet 
Ranska – Parhaat nähtävyydet 
Romania – Parhaat nähtävyydet 
Ruotsi – Parhaat nähtävyydet 
Saksa – Parhaat nähtävyydet 
Serbia – Parhaat nähtävyydet 
Slovakia – Parhaat nähtävyydet 
Slovenia – Parhaat nähtävyydet 
Suomi – Parhaat nähtävyydet 
Sveitsi – Parhaat nähtävyydet 
Tanska – Parhaat nähtävyydet 
Tšekki – Parhaat nähtävyydet
UK Englanti – Parhaat nähtävyydet
Unkari – Parhaat nähtävyydet 

Hotellihintojen vertailu kaikkialla Euroopassa

Pariisi ja Ranska – Mitä tekemistä?

Tässä Pariisin ja Ranskan Top 10 retket ja parhaat nähtävyydet

Madrid ja Espanja – Mitä tekemistä?

Tässä Espanjan Top 10 retket ja parhaat nähtävyydet

Berliini ja Saksa – Mitä tekemistä?

Tässä Saksan Top 10 retket ja nähtävyydet

 

Lontoo ja Englanti UK Skotlanti Wales Pohjois-Irlanti – Mitä tekemistä?

Tässä Lontoon ja Englannin TOP 10 retket ja nähtävyydet

 

”Yli 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita. 

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset päivitykset ja erikoistarjoukset

– Lassi Pensikkala –

International Travel Business Expert Lassi PensikkalaKansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

__________________

JAA POSTI KAVEREILLE!
__________________

Previous Post Next Post

You Might Also Like

#Ad – Käytämme affiliatelinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoista saamme komission