Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vinkkejä ja tekemistä maailmalla

Sisäpiirin vinkkejä ja huikeaa tekemistä maailmalla

Hotellit ja retket varaukset

Hotellit ja retket varaukset

Vertaa hotellihintoja minne tahansa matkustatkin - Lue kuvauksia ja lisätietoja - Tarkista saatavuus ja hinnat ja varaa samalla hotellit ja retket

Hae

Pensikkala Romo matkailuyrittäjä perhe Ecuadorista

Se on moro Suomi ja moikka maailmalta!

Lassi Pensikkala matkablogi Rantapallossa

Hei!

Tervetuloa suomenkieliseen matkailublogiini. Laitan kirjoituksia tänne jutuista joita matkojen varrelta tarttuu.

Julkaisen myös monikielisiä matkailu-uutisia jotka löydät täältä. Tuoreimpia juttuja ja kiinnostavia kohteita kaikkialla maailmassa suomeksi, saksaksi, ruotsiksi, englanniksi ja espanjaksi. Tervetuloa lukemaan ja virkistämään kielitaitoa!

Matkoja ja matkustajia on monenlaisia. Tutusta ympäristöstä otetaan breikkejä ja lähdetään tutkimaan uusia kohteita. Itse kuuluun ryhmään jolla matkat jatkuvat normaalia pidemmäksi.

Suomen matkat

Ensimmäinen polkupyörämatka vei yhdeksän vuotiaana kirkkoherran virastoon hakemaan virkatodistusta oppikoulua varten. 30 kilometriä oli pitkä matka pienelle miehelle pienellä pyörällä. Matkaan mahtui monia kokemuksia. Kaksi vuotta myöhemmin fillari suureni ja telttamatka koulukaverin kanssa venyi yli kaksi sataa kilometriä pitkäksi ja useammaksi päiväksi – Piikkiö – Pyhäranta – Uusikaupunki – Rauma – Piikkiö

Ajokortti avasi aivan uusia ulottuvuuksia. Ensimmäinen autoni oli valkoinen Ford Anglia punaisilla istuimilla ja stereoilla. Aivan hulvaton peli Suomea kiertäessä. Suomi on tullut tutuksi kokonaisuudessaan.

Pohjoismaiden matkat

Ensimmäisen Ruotsin matkani tein pienenä poikana äidin kanssa Borella Tukholmaan. Kuninkaan linna jäi pysyvästi mieleeni. Niinpä lähdin kaksikymppisenä kaverin mukaan laivamatkalle Tukholmaan. Hän kun oli saanut sieltä töitä. En palannutkaan laivalla seuraavana päivänä takaisin kuten alustavasti ajattelin vaan hain töitä Tukholmasta ja tutuistuin kaupunkiin perinpohjin neljän kuukauden ajan. Myöhemmin olen tutustunut kaikkiin Pohjoismaihin työn ja vapaa-ajan puitteissa.

Euroopan matkat

1982 lähdin Finnjetillä kahden kuukauden saksankielen kurssille Kölniin. Siihen tuli selkeä yliaika.  Jäin Saksaan, opiskelin, kiersin Saksaa, tutustuin muuhun Eurooppaan ja lähdin muutamalle kaukomatkallekin Aasiaan ja Etelä-Amerikkaan. Matkailu veti minut Hampurin ja Lyypekin matkaoppaaksi opiskelun ohella. Työ matkailualalla oli kiehtovaa ja sen innostuksena perustin Saksaan tulevan matkailun agentuurin 1992 jossa menikin seuraavat 20 vuotta ryhmä-, kokous-, messu- ja incentiivimatkailussa. Parhaita muistoja ovat satapäiset F1 ryhmät Hockenheimiin, Nürburgringille ja SPA Francorchampsiin. Kiitos siitä Mika Häkkisen!

Kaukomatkat

Tein opiskeluaikoina ensimmäisen matkani Brasiliaan 1990. TAP Portugalin Lockheed Tristarilla matka taittui Atlantin yli. Vitivalkoinen suomalainen Copacapanalla oli näky. Auringossa väriä tarttui iholle ja ostin paikalliseen estiloon enemmänkin soveltuvia vaatteita joten homma alkoi luistaa. Airpassilla tein reitin Rio de Janeiro – Salvador de Bahia – Manaus – Brasilia – São Paulo – Porto Alegre. Mahtava kokemus ja unohtumattomia matkakohteita. Porto Alegren kentällä katsoin lähtötauluja ja mietin minneköhän sitä lähtisi? Florianopolis. En todellakaan tiennyt missä se on enkä muutakaan mutta nimi miellytti. Intuiitio oli oikeassa. Saavuin saariryhmälle joka oli täynnä kuvankauniita laguuneja. Jäin sinne viikoiksi myös laguunien vuoksi mutta ennenkaikkea uuden kauniin brasilialaisen tyttöystäväni takia. Matkailu on kaikin puolin mahtavaa ja usein juuri matkoilla ihmiset uskaltavat elää.

Viisitoista vuotta myöhemmin tein ensimmäisen matkani Ecuadoriin Etelä-Amerikan mantereen Tyynenmeren puoleiselle rannikolle. Ecuadorin ilmasto päiväntasaajalla on loistava. Tämä aurinkomatka miellytti ja muutin perheeni kanssa pysyvästi Ecuadoriin 2009 eli tällä kaukomatkalla olen yli kymmenen vuotta. Kulttuuri ja tavat ovat täällä erilaiset ja niiden ymmärtäminen on tärkeää kun matkustat Etelä-Amerikkaan tai mihin tahansa. Myös paikallisten kielten ymmärrys avaa ja auttaa matkoilla.

 

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.

Suunnittele matkasi etukäteen, hae tietoa kohteista, vertaile hotellihintoja ja varaa palvelut etukäteen. Internetsivuiltani AmerExperience.com/Hotellit löydät kätevät työkalut matkasi suunnitteluun ja matkavarauksiin. Näin säästät rahaa eikä sinun tarvitse vain ottaa mitä saat”

 

Suunnittele matkasi etukäteen, hae tietoa kohteista, vertaile hotellihintoja ja varaa palvelut etukäteen.

Matka- ja Golfuutiseni

Mikäli sinua kiinnostaa saada kuukausittaiset matkailu-uutiset ja tuoreet matkavinkit suoraan sähköpostiisi kirjaudu uutiskirjeeseeni tästä. Voit lukea sieltä myös aiemmat uutiskirjeet

Julkaisen viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita. 

 

Google News-uutiseni

Matkailu-uutiset Google News Lassi Pensikkala

Matkailu- ja golfuutiseni on hyväksytty julkaistaviksi Google News-sivuilla, joilta löydät tuoreita uutisia parhaista ja luotettavimmista kansainvälisistä uutislähteistä. Uusimmat monikieliset matkailu- ja golfotsikot – Lue nyt!

Golfuutiset Google News Lassi Pensikkala

Terveisin Tyynenmeren rannikolta Ecuadorista.

– Lassi Pensikkala –

International Travel Business Expert Lassi Pensikkala

Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel

Next Post

You Might Also Like

#Ad – Käytämme affiliatelinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoista saamme komission