Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vinkkejä ja tekemistä maailmalla

Sisäpiirin vinkkejä ja huikeaa tekemistä maailmalla

Hotellit ja retket varaukset

Hotellit ja retket varaukset

Vertaa hotellihintoja minne tahansa matkustatkin - Lue kuvauksia ja lisätietoja - Tarkista saatavuus ja hinnat ja varaa samalla hotellit ja retket

Miksi ihmeessä matkustaa Maltalle?

Miksi Malta on maailman suosituimpia matkakohteita juuri nyt?

 

Raavin pölyttynyttä pintaa. Ei Malta ole mikään maailmankuulu ja huippusuosittu matkailukohde. Vai onko? Onko Malta juuri löydetty matkailun aarre? Vastauksia näihin kysymyksiin yhteenvetona seuraavassa.

 

Malta, Where the West Was Born, kirjoittaa New York Times. Aika nostalgiaa herättävä lausahdus.

Claire Messud, NY TIMES

 

Malta on progressiivinen LGBTQ-oikeuksien suhteen ja se on perustellusti kuuluisa sukelluksesta. Jos Odysseus vietti seitsemän elämänsä onnellisinta vuotta Maltalla on saaressa oltava jotain maagista voimaa. Fiiliksiä ja kokemuksia on haettu nähtävästi jo vuosituhansia eli elämysmatkailu ei ole uusi keksintö. Markkinoinnissa on tapahtunut sen sijaan suuria muutoksia. Odysseus pulpahti Blue Lagooniin eikä siitä tehty elokuvaa tai kerrottu somessa, mutta se on säilytetty kirjoihin, kertomuksiin ja maalauksiin

Telemachus Odysseuksen poika

Telemachus Odysseuksen poika

Maltan kartta

Euroopan matkailu kartta

Google maps kartta Malta


Ehkä siinä se juttu onkin. 

Moderni vauraiden maiden ihminen kaipaa takaisin sinne, mistä voi löytää aitoja asioita, merkitystä ja sisältöä elämälleen. Jarrun painaminenkin on elämystä.

Olen digitaalin ja virtuaalimaailman kannattaja jo työnikin puolesta. Käytän kaikkia nykyaikaisia vempaimia tiedottamiseen ja muuhun työssäni. Työajat tietoyhteiskunnassa ovat hämärtyneet, työpäivät pidenneet ja työ seuraa usein kaikkialle. Mutta kaikella on rajansa. Monia asioita voi hoitaa netissä ja somessa, mutta Blue Lagooniin voi pulahtaa vain pienellä Cominon saarella Maltalla. Jopa syksyllä ja talvella sää tällä pienellä saarella on edelleen miellyttävän aurinkoinen ja lämmin.

Malta pieni saari täynnä elämyksiä ja historiaa

Malta pieni saari täynnä elämyksiä ja historiaa

Elämyksiä. 

Mikäs sen mukavampaa kuin mennä keittiömestarin kanssa kalaan. Ihmiset hakevat autenttisia kokemuksia. Niitä ei kerätä vain se mielessä että niistä voi kavereille kertoa. Pikemminkin jos niistä tulee hyvä olla.

Malta sopii hyvin laptop lifestyleen ilmaston, maisemien ja mukavien ihmisten vuoksi. On tunnettua, että Maltalla pyöritetään nettikasinoita, joihin on moni Suomestakin lähtenyt töihin. Ymmärrettävää, koska voit tehdä työtä hyvässä ilmastossa Euroopan eteläisimmässä maassa. Ilta- ja yöelämää löytyy yllinkyllin ja oleskelu Maltalla on n. 30% halvempaa kuin Saksassa matkustellessa.

Jos pintaa raapaisee vielä syvemmältä sieltä löytyvät Euroopan historian aarteet, kulttuuri  ja meri jotka ovat vetäneet ihmisiä puoleensa aina. Valletta, Mdina, Gozo, Comino ja tietysti Maltan kauneimmat rannat kätkevät sisäänsä koko setin. Saaren historia on vaikuttava. Maltan historia ulottuu niin pitkälle kuin 5900 e.Kr.

Saari on ollut useaan otteeseen historian aikana asumaton ja Malta on valloitettu ja miehitetty lukuisia kertoja. Maltalla on megaliittitemppeleitä, jotka ovat kiistatta maailman vanhimpia.  Siellä on myös valtava maanalainen hautausmaa esihistoriallisilta ajoilta ja arkeologisessa museossa on monia hedelmällisyyspatsaita. Maltan historia ja lännen alku avautuu parhaiten paikan päällä.

Cominon saaren kuuluisa Blue Lagoon

Cominon saaren kuuluisa Blue Lagoon

Maltan kirkkaat vedet tarjoavat joitakin Euroopan parhaista snorklauspaikoista.

Sukella Cominon luolien ja riuttojen läpi kokeaksesi Välimeren kauneimman turkoosin värin. Saari, joka sijaitsee n. 90 km Siziliasta on kuuluisa myös muista vesiurheilulajeista, kuten purjelautailusta ja vesihiihdosta.

Mitä Maltalla voi tehdä?

Tapahtumia ja retkiä löydät täältä:

Parhaat retket ja tapahtumat Maltalla. Helppo pikaopas Maltan matkan suunnitteluun

Alkuperäinen artikkeli Miksi Malta on maailman suosituimpia matkakohteita juuri nyt?

Hotellihintojen vertailu Malta

Reilun 30 vuoden kokemuksella kansainvälisestä matkailuliiketoiminnasta olen vakuuttunut, että on helpompi varata lentoliput matkakohteeseesi kuin löytää mielenkiintoisia kokemuksia ja aktiviteetteja minne ikinä menetkin.”

Julkaisemme viikoittain uusia valittuja kohteita, joista löydät hulppeita aktiviteetteja ja uskomattomia asioita. 

Tilaa täältä kuukausittaiset monikieliset päivitykset ja erikoistarjoukset

– Lassi Pensikkala –

International Travel Business Expert Lassi Pensikkala
Kansainvälisen matkailun asiantuntija Lassi Pensikkala
AmerExperience.com/Travel
Previous Post Next Post

#Ad – Käytämme affiliatelinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoista saamme komission