Kukamitähä?

IMG_5562

Hallo!

Olen Sunna, 23-vuotias kansainvälisen oikeuden opiskelija, metsissä rämpijä, paskan fiktion kirjoittaja ja naiivi idealisti. Kasvoin Inarijärven rannalla pikkukylässä, joten osaan sekä puhua pohjoissaamea että syödä ihan mitä vaan puukolla. Asustelen nyt inhokkimaassani Hollannissa kesään 2018 asti maisterintutkinnon takia – menneisyydessä olen kansoittanut esimerkiksi Norjaa, Itävaltaa ja Sveitsiä. Ehkä joskus tekee mieli asettua aloilleen, mutta nyt ei ole vielä sen aika – nyt voi vaikkapa laskea pyllymäkeä jäätiköllä, kitata ilmaista kaljaa hienoissa konferensseissa ja sönkätä joka päivä vähän eri kieliä. Jos voisin ottaa hatkat Hollannista, päätyisin ehkä Kanadan Kalliovuorille, Islantiin tai takaisin Itävaltaan. Mitäs sitä hyvää vaihtamaan.

Tarinoin enimmäkseen ulkomailla liehumisesta sekä ulkosuomalaisen että reppureissaajan näkökulmasta, ja ränttään välillä politiikastakin – loimottaahan sydämessäni kuitenkin vihreän aatteen liekki. Kun en paranna maailmaa kierrättämällä tai haaveilemalla poliitikkomiehistä, etsiydyn mielellään vuorille ja erämaahan juoksentelemaan, vaeltamaan ja muuten vaan laiskottelemaan. Olen omistanut ukulelen jo vuosia, mutta soitan sitä edelleen huonommin kuin vanha bändikaverini 8 tunnin harjoittelun jälkeen.

Reissaan pienellä budjetilla, kämäisillä varusteilla, sekavilla suunnitelmilla ja avoimella mielellä. Minulle on tärkeämpää pysähtyä, oppia ja ymmärtää kuin juosta kokemusten perässä. Tämä reissufilosofia on vienyt minut esimerkiksi nettisivunikkariksi costaricalaiseen huumehostelliin (hyi että) ja pelastushelikopterin hälyttämisen partaalle pimenevällä vuorenrinteellä Itävallassa.

Jotta ei mene liian syvälliseksi, niin 3 asiaa, jotka tekee elämästä laiffia:

  1. Varisten tarkkailu
  2. Weissbier
  3. Juoksu

Ja inhoan:

  1. Etikka
  2. Ihmiset, jotka eivät anna chancelle mahdollisuutta
  3. Hollannin sää

Minut tavoittaa osoitteesta sunnakokkonen[at]gmail.com