Yleinen

Alpeille oikista pakoon

1.10.2017

En varsinaisesti suunnitellut tälle syksylle yhtäkään reissua. Jotenkin niitä aina vain ilmestyy.

Niin kuin nytkin. Kaverini Katri kaitsee syksyn laamoja (jep) Etelä-Saksassa, joten lähdin moikkaamaan sekä toveria että vuoria. Kirjoitin tämän postauksen varastoon, sillä tavoistani poiketen jätin läppärin kotiin. Ei sillä vuorilla mitään tee.

20150614_073640
20150613_203112

Koska ei olisi pitänyt olla reissuja, ei löydy kyllä reissurahaakaan. Toteutan tämän pyrähdyksen siis pummitavoilleni uskollisena: telttaöitä, liftausta ja yöbusseja. Toivottavasti kaikki menee nappiin eikä Saksaan iske talven ensimmäistä, todella odottomatonta lumimyräkkää.

Jos joku meni heti alusta asti pieleen, niin suunnittelu. Hollannista kyllä lentäisi Muncheniin halvalla, mutta löimme lukkoon syyskuun viimeisen viikonlopun – siis Oktoberfestin päättäjäiset. Arvatkaa, löytyykö koko Baijerista silloin halpaa majoitusta? Niin, tämän takia ruinasin telttailukamat lainaan ketjussa polttavalta ranskalaistytöltä ja palaan ryönäreissailun juurille. Leirintäalueen keittiö, kaljoittelevien asuntoautoäijien yöllinen metakka ja kasteesta läpimärkä teltta, jippii.

Mutta maisemien pitäisi ainakin olla paikallaan Itävallan ja Saksan rajalla, Königsee-järven rannalla. Kansallispuistoa, vesiputouksia, melontaa, yö vuoristomajalla laakson sylissä. Suppailua auringonlaskuun? Neljässä päivässä ehtii vaikka ja mitä.

 

20150613_185834
20150613_174905

Koko viime viikon minua tympi urakalla. Harhailin luennolta toiselle, yritin selata kryptisiä case-artikkeleita ja oikeuden päätöksiä ja kärsin jumalattomasti hartiajumista. Jouduin jättämään koko syksyn ainoan mielenkiintoisen kurssin, koska se oli aikataulutettu tylsän mutta pakollisen metodikurssin päälle.

Ehkä bussimatkoilla ehtii mietiskellä syntyjä syviä ja vaelluspolulla tuulettaa päätä. Puida maailman pahuutta hyvän ystävän kanssa ja juonia tulevaisuutta. Ottaa vähän etäisyyttä ja hakea vauhtia, miettiä, missä on ja minne menossa.

Syyslomalle siis! Onko sinulla luvassa syysbreikkiä ja jos on, millaista?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply