Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Ein Mass, bitte – Fruhlingsfest Saksassa

3.5.2016

Vaihtarielämä kiitää eteenpäin Autobahnin nopeinta kaistaa. Jäljellä on enää 7 viikkoa weissbieriä, Alppeja, oopperan seisomalippuja ja mässäilysyntien sovittamista Praterin Hauptalleeta pinkomalla. Nyt luvassa on pientä vaihtelua Slovenia- ja Unkaripostauksiin, sillä viime viikonloppua vietin vapun hengessä kevätfesteillä Munchenissä. Juuri tällaisten viikonloppujen jälkeen tekee mieli ryhtyä nunnaksi (nimi rimmaisi jo valmiiksi), blokata vehnä ja juusto ruokavaliosta ja aloittaa joku todella rankka urheilulaji. Alkaa heräämään joka aamu kuudelta. Aivosolujen tuhoamisen lisäksi myös opin paljon – esimerkiksi ala-asteen iltapäiväkerhosta tuttu läiskintäpeli Looping Louie ei ole koskaan enää entisensä!

Olen aina vähän naureskellut hönteille, jotka haaveilevat Oktoberfesteille pääsystä. Makkaroita, kaljaa ja rumia äijiä nahkahousuissa – nein danke! Mutta nytpä jostain syystä suuntasimme Muncheniin varta vasten Oktoberfestien kevätversiolle, joka on pienempi, mutta ei missään nimessä pieni tapaus. Olin odottanut vehreää puistoa, luonnonläheisiä värejä ja avotulella grillattavia lihaisia asioita sekä pitkiä pöytiä teltassa. No, sain pitkiä pöytiä teltassa – ja huvipuistolaitteita, ranskiskojuja ja tivolitunnelman. Kasvissyöjänä mussutin brezeniä ja toivoin, että edes kalja olisi hyvää. Oli se!
P1550966
P1550976

Tiedättehän sen kamalan musiikin, joka soi alppimaiden after skissä? Sellainen saksalainen iskelmän ja teknon kammottava lehtolapsi? No, tuolla se raikasi livenä koko ajan. Alkuun sellainen kyllästytti aivan täysillä, mutta litran olutta aikani maisteltuani musiikkikin alkoi kummasti parantua. Eikä se ollut ihan vain mielikuva, vaan schlagerit onneksi vaihtuivat ihan oikeasti iloisiin karnevaaliversioihin 80-luvun hiteistä. Kohta seisoskeltiinkin jo penkeillä (pöydillä humppaamisesta lentää teltasta ulos) ja tanssattiin minkä keikkuvilla penkeillä uskalsi. Tanskalainen kaverini enemmänkin, ja tuloksena oli takaperinvoltti.

P1560014

Ensin osattiin melkein käyttäytyä…

Olin odottanut kämäistä, kiusallista kokemusta, ja sitähän ilta olisikin ollut, jos siihen ei olisi suhtautunut asiaankuuluvalla huumorilla ja heittäytymisellä. Me tytöt itse asiassa heittäydyimme ihan urakalla, sillä Airbnb-emäntämme antoi meille perinnemekko dirdnlit lainaan. Minä näytin kuulemma Lumikilta sinisessä mekossa, valkoisessa paidassa ja keltaisessa essussa – oma impressioni oli enemmänkin kaljaanmenevä Miss Ruotsi.
P1550983
P1550987
P1550991

Eräs rohkeimmista ja kansainvälisimmistä kavereistani on kerran sanonut, että nunca digas que no – älä koskaan sano ei. Tietenkin järjen ja turvallisuuden rajoissa, mutta mielestäni ohjenuora on oikein toimiva. Ei voi tietää, jos ei kokeile, ja yliopistovaihdossa jos jossain vastaan tulee vähän sekopäisiäkin ideoita. Mikä on parempi aika ja tilaisuus hölmöille seikkailuille kuin parikymppisenä vaihtariyhteisössä himmailu? Rahaa saattaa mennä ja mustelmia ilmestyä polviin, mutta pääsee joutuu katselemaan saksalaisen juopon strippiesitystä karusellihevosen selässä, köyttämään jalkansa vuokralumilautaan ja kieltäytymään viskitömpsystä aamuseitsemältä. Koska ihan kaikkea ei tarvitse tehdä vain siksi että voi.

P1560043

… ja sitten ei osattukaan

Suosittelisinko Fruhlingsfestiä? En hitossa. Ylihintaista ruokaa ja juomaa ja halpa karnevaalimeininki. Penkeillä tanssaus nosti kokemuksen pisteitä. Suosittelisinko avointa ja uteliasta suhtautumista? Todellakin!

P1560055
P1560070
P1560083
P1560104

Minulla on ollut yksi oikein huono vaihtokokemus ja yksi (tähän mennessä) todella hyvä. Diippeinä aamuyön tunteina kaverini mietti, että onko tämä ainutlaatuisen upea jakso elämässä ja olemme vain sattuneet ihan uskomattoman hienoon porukkaan ja kaupunkiin, vai voisiko aina olla näin överisanojen täyteistä. Kello tikittää, nyt eletään.

Nyt kello tikittää minulle ikävästi, koska kolmen tunnin päästä pitää tietää Kioton ja Pariisin sopimusten sisällölliset erot kv-ympäristöoikeuden tentissä. En oikein jaksaisi keskittyä, koska heti kokeen jälkeen saan mammani tänne viikoksi. Suunnitelmissa siintävät mitkäs muutkaan kuin Salzburgin Alpit! Vuorihommia tulossa, pysykääs kuulolla!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna 3.5.2016 at 15:57

  Mie nauroin :D Kaljaan menevä Miss Ruotsi!
  Ollaan itseasiassa harkittu Oktoberfestejä tulevalle syksylle, mutta siinä on vaan yks ongelma. Mie en vieläkään oikein tykkää kaljasta :p

  • Reply Sunna 3.5.2016 at 16:12

   Sieltä saa myös paikallisia viinejä, huolet pois ;) Olin onneksi varmasti Ruotsille huonoa mainosta, olen siis suomalainen kansallissankari.

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani 3.5.2016 at 16:53

  Mä en oo oppinyt tykkään kaljasta, vaikka oon asunut Saksassa jo 3,5 vuotta! Viini menee paremmin ja naisten suosima Sekt (kuohuviini) vielä paremmin :P Hauska katella noita isoja tuoppeja, kun ne on varmana monelle suomalaiselle se mielikuva saksalaisesta oluesta. Täällä Kölnissähän olut tarjoillaan 2 dl kapeista minilaseista!

  • Reply Sunna 4.5.2016 at 19:34

   Jep, Saksa on kyllä iso maa ja moni asia vaihtuu kun ylitetään bundeslandin raja, saati sitten useampi. Oi Saksassa on kyllä niin hyviä viinejäkin, riesling maistuu oikein hyvin :D Minäkään en lämmennyt kaljalle ennen Itävallan ja Saksan interrailia, jolla olin kaveripoikien kanssa. Jotenkin kummasti siinä siedättyi.

  Leave a Reply