Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Lomayllätys

6.7.2015

Tai oikeammin Suomi-yllätys! Olen melkein järkyttynyt siitä, miten paljon ilahduin, kun perheen äiti ilmoitti, että minulla onkin kahden lomaviikon sijaan neljä kokonaista viikkoa aikaa huidella missä tahdon. Voisin jäädä talonvahdiksi Zurichiin, mutta Suomi taitaa viedä pidemmän korren. Viimeistään tämä Ruissiviikonloppu sai minut kypsymään siihen, etten voi tehdä mitään kesäkivaa kavereiden kanssa. En ollut Inarissa paljoa viime kesänäkään, joten päätös oli helppo. Mie lähen Suomeen neljäksi viikoksi! Jeaaa!

CAM00945 CAM00948

Äkkiseltään tuntuu vähän tyhmältä jättää neljästä Sveitsi-kuukaudesta yksi käyttämättä. En ole nähnyt maata vielä läheskään tarpeeksi, mutta onhan tässä monia viikonloppuja aikaa seikkailla ja nyt ainakin sitten tulee käytettyä ne vapaapäivät järkevästi eikä vain lusmuten ja miettien, että olisihan sitä voinut tehdä muutakin kuin lukea Ronja Räubertochteria puutarhassa naapurin kiimaisten kissojen mourutessa ruusupuskasta.

Olen ihan liian innoissani viikoista, joiden aikana ehtii melkein mitä vain! Aion chillata kauniin kesäpäivän Kupittaanpuistossa, kenties parkourata poikain kanssa Olarissa, poimia hilloja Inarijärvellä, paistaa tikkupullaa ja heitellä ahvenia keskellä yötä, saunoa niin paljon että rusketus liukeaa ja pyörähtää perheen (oman! ihanan oman perheen!) uudella autolla Jäämerellä katsomassa, olisiko tunturien päällä hiukan vähemmän lunta.

CAM00962 CAM00988

Olisin voinut jäädä tänne ja vaikkapa reilata pitkin alppimaita, mutta eiköhän sitä ehdi tehdä ensi keväänäkin. Jotenkin Suomi nyt vain kiskoo ja vetää puoleensa. Harmittelisin, jos en menisi, koska minulla on niin ikävä kotoisia kesäaktiviteetteja. Lisäksi siskoni on muuttamassa pois kotoa, joten haluan lusmuta vielä vähän aikaa yhdessä ihan kuin me molemmat olisimme Partakossa aina. Ja hyvä ystäväni lehahtaa Peruun ainakin puoleksi vuodeksi. Olen niin köyhä opiskelijaraukka, että ihan sinne asti en mitenkään voi reissata jälleennäkemisen toivossa, joten pitää tyytyä Inariin tai ehkä Norjaan.

En ehdi millekään festareille (paitsi Simerockiin, jos välttämättä tahdon, enkä taida haluta), mutta ehkä keikalle ja ainakin nyt haistelemaan yöttömän yön tunnelmia. Ei sillä, nämä sveitsin yötkin ovat viime aikoina olleet upeaa fiilisteltävää: kaskaat sirittävät, ulkona tarkenee shortseissa ja kuumakin on ja kymmenet lentokoneet sihahtavat ylitse Zurichin tähtitaivaalla.

Kauhean pitkä jaaritus siitä, että ostaa yhdet lentoliput! Olen vain niin innoissani, ihan hullua, en ole varmaan koskaan ilahtunut yksistä maapallonsaastutuslipuista näin paljon. Aina sitä onnistuu yllättämään itsensäkin.

PS Kyllä sen huomaa, että olen ollut (riittävän) kauan poissa Suomesta, kun ihmettelen, mitä se kaikkien viljelemä ”pämppääminen” tarkoittaa. Ehkä se selviää! Villi veikkaus, että siihen liittyy kalijaa.

PPS Enkä tiedä, kuka on Jari ”Bull” Mentula. Mutta se ei myöskään kiinnosta.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maarit Johanna 6.7.2015 at 20:39

    P.P.P.S. Varaa neljään viikkoon pullakahavit Sodiksessa! Mie tarjoon ja vaikka tehenki! :)

    • Reply Sunna 6.7.2015 at 22:49

      Pittää kattoa, tai sitten teijän pittää lähtiä meilä Norjan rajalle pyörähtämmään. Me Leon kans ehkä käyään Norjassa retkellä muutenkin, niin olispa huippua saaha seuraa!

    Leave a Reply