Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Days of heaven

5.6.2015

Enkä aio nyt pauhata Terrence Malickista, vaikka joku kaunis päivä senkin vuoro vielä koittaa.

Zurich on viimeisen viikon ajan ollut paratiisi.

20150604_20320220150530_161259 20150530_132530 20150604_203646

Helleraja paukahti rikki kai tiistaina, tänään varjossa oli jo +30 ja järvi ja jokikin lämmenneet uimakelpoisiksi. Olen aina pikkuisenkin aurinkoraon huomattuani mennyt ulos nuuhkimaa tätä uskomattoman täydellistä kesää: ruusut kukkivat, lehmät piehtaroivat tyytyväisinä niityllä, turistit palloilevat Bahnhofstrassella… maailma makaa siis juuri mukavassa asennossa.

Lapsetkin ovat olleet kilttejä ja mahtavia. Tänään (vaikka oli mun vapaapäivä) opeteltiin päälläänseisontaa ja pestiin kilpaa hampaita. Siis siten, että kuka pesee pisimpään, voittaa! Olin toki paha au pair ja heti lasten nukkumaan mentyä hain itselleni paketin keksejä ja lasin viiniä. Voihan ne hampaat toistekin pestä.

Viime viikonloppuna turisteilin oikein antaumuksella ensin Zurichissä, sitten kantonissa. Pyörimme koko lauantain keskustassa: kävimme kahdella loistavalla kirppiksellä, kirkontornissa, kävelimme pitkin kuuluisia katuja, söimme jätskiä ja ihailimme maisemia vielä ETH:n (teknillinen yliopisto) näköalapaikalta. Sinne muuten kannattaa mennä, paikka on vähintään kirkontornin veroinen ja ilmainen, toisin kuin harva asia täällä! Tosin ilmaisiakin iloja on, kunhan olen tsekkaillut niitä vielä vähän pidempään, niin postaan kyllä pihistelijän Zurich -oppaan. Löysin kirpparilta kaksi kaunista mekkoa, jotka nappasin mukaan sovittamatta ja tällä tämänhetkisellä tuurillani ne istuivat kuin hanska. Joskus näinkin.

20150605_192113 20150605_184436 20150529_144003

Olen omistautunut vapaailtapäivinä myös auringonpalvonnalle sekä niiden paikkojen kartoittamiseen, missä nuoret ovat. Ja on löytynytkin! Tämänpäiväinen uintipaikkamme Letten noin pari kilometriä keskustasta on ihan täydellinen kesäpäivän viettoon tovereiden kanssa: joessa voi uida (tai lillua uimapatjalla, oma valinta), ympärillä kaveriporukat grillaavat ja pitävät iloista piknikkiä ja musiikki pauhaa joka suunnalla. Ei liian kovalla tietenkään, tämähän on Sveitsi, jossa kaikki on niin moitteetonta, että pahoina päivinä ärsyttää. Vaan tänään ei. Sveitsi on ollut niin kaunis ja hyvä tämän viikon, etten keksi yhtään mitään negatiivista uikutettavaa mistään.

Ja host-perheeni. Voi luoja. Vitsailen boksereista vanhempien kanssa keittiössä lasten mentyä nukkumaan ja nauratan lapsia onnettomilla hulahulavanne-skillseilläni. Kun pesen yöpissanhajuisia lakanoita, edes vituta vähääkään, koska tämä kaikki tuntuu niin luonnolliselta ja kotoisalta. Ensimmäisinä viikkoina työ oli raskasta ja odotin kellon viisarien painuvan kohti viittä, tai milloin vanhemmat sitten tulisivatkaan kotiin. Nyt yllätyn joka kerta, kun avain kääntyy lukossa – mihin tämä päivä meni!

Long story short: elämä on mitä parhainta.

20150605_113344

Tänään saimme myös yllätysvieraan. Kuulin lastenhuoneesta maukumista ja ajattelin, että nyt se hulluus sitten iski. Menin kuitenkin katsomaan, ja kisuhan se siellä! Otus oli todella hellyydenkipeä, ja kesti vartti hätistää se ulos. Olen niin allerginen kissoille, etten voinut antaa kisulille sen kovasti kaipaamaa rapsutusta. Se menikin protestimielellä terassin alle mököttämään ja on siellä varmaan vieläkin. Ihme eläin.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna 7.6.2015 at 11:51

  Ihan ihanaa miten voikin olla noin positiivista! Olisko kuule mahdollista päätä käymään tuolla ilmaisessa kirkontornissa? :3
  Täällä sataa (ylläri) taas kaatamalla vettä, joten parin päivän hellereissua ootellessa ^^

  • Reply sunna 8.6.2015 at 10:48

   Juu, sinne on ihan lyhyt matka! Itse kirkontornikin maksaa 2 frangia ja sinne on hauskat kapeat kivirappuset, että ehkä sekään lysti ei ole ihan poissuljettu :) Voivoi tännekin tuli nyt ne vesisateet kun manasit! Pöh!

 • Reply Paska - Varis 10.6.2015 at 21:01

  KISSA!!!!!!
  !!!!
  joo.

  • Reply sunna 10.6.2015 at 22:08

   Sinä olet kirjoitus taidoton, sisko hyvä.

   Kissa. Sisällä. Huspois.

  Leave a Reply