Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Sri Lanka: 2 viikkoa ja 9 majapaikkaa

lauantai, kesäkuu 29, 2019

Kaksiviikkoisella Sri Lankan reissulla tuli vaihdettua kohdetta ja majapaikkaa tiuhaan, sillä majoituimme peräti yhdeksässä eri paikassa. Kuulostaako hektiseltä? Sitä se ei yllättävää kyllä ollut, vaan tuosta hurjasta määrästä huolimatta siirtymät sujuivat vaivattomasti ja ilman että niihin olisi tuhlaantunut liikaa kallisarvoista aikaa. Olimme varanneet ennakkoon majoituksen vain kahdelle ensimmäiselle yölle, ja loput tuli varattua reissun päällä fiiliksen mukaan. Pääosin käytimme varaamiseen Airbnb:tä, mutta myös Booking.com tuli tutuksi. Tulipa sitä hoidettua majoitus myös paikanpäällä vierailemalla tai suoraan soittamalla ja hinnasta suullisesti sopimalla. Olimme matkassa sesongin ulkopuolella huhtikuussa, joten tällainen spontaani matkustustyyli onnistui helposti. Nyt kun aloin koota tätä listaa huomaan, kuinka monipuolisesti sitä tulikaan reissussa majoituttua aina teltasta yksityisvillaan ja hotellista rantabungalowiin! Tässä meidän yhdeksän majapaikkaa pienen sepustuksen kera. Lisäsin mukaan myös linkit majapaikkojen varaussivuille mikäli joku paikka herätti kiinnostuksen.

Hotelli viidakkonäköalalla Kandyssä

Taataksemme rennon aloituksen muutoin suht aktiiviselle lomalle olimme varanneet ennakkoon kaksi yötä upeiden maisemien ympäröimästä hotellista Kandystä. Ajatuksena oli päästä täydelliseen lomafiilikseen hotellin uima-altaalla vehreää viidakkomaisemaa tuijotellessa. Se onnistui tässä Emerald hill -hotellissa täydellisesti. Olen kirjoittanut hotellista ja uima-altaassa pulikoineesta apinalaumasta enemmän täällä. Emerald hill oli loistava tukikohta Kandyn tutkimista silmällä pitäen, ja tässä matkan ainoassa hotellimajoituksessa pääsimme nauttimaan erinomaisesta palvelusta ja helppoudesta esimerkiksi ruuan saannin ja kuljetusten suhteen. Täältä oli hyvä jatkaa seikkailua akut ladattuina!

Vuoristohostelli Ellassa

Kandystä hyppäsimme junaan ja otimme suunnan kohti Ellaa. Kahdeksan tuntisella junamatkalla oli hyvin aikaa etsiä seuraavaa majapaikkaa, ja sellainen löytyikin Airbnb:stä. Ella tuntui olevan kovasti nosteessa, sillä tämä oli ainut kohde jossa tarjontaa ei ollut runsaasti näin sesongin ulkopuolella. Varasimme pari yötä Tea Garden Holiday Inn -hostellista, joka oli melko vaatimaton mutta ajoi asiansa, oli sijainniltaan keskeinen ja tarjosi kauniit näköalat. Hostelli sijaitsee vuoristossa ja alkuun meillä oli vaikeuksia löytää sitä. Siinä tulikin kahdeksan tuntisen, hikisen junamatkan päälle tarvottua Ellan vuoristoista maastoa mahdollisesti jokunen turhakin kilometri, mutta sieltä se hostelli lopulta onneksi löytyi. Tästä paikasta en tullut ottaneeksi yhden yhtä kuvaa.

Telttailua vuoristonäköalalla Ellassa

Tässä ehdottomasti yksi suosikki majapaikoistani! Sunrise View Campsite Ella löytyi Airbnb:stä ja ihastuin välittömästi sen rennon hipahtavaan tunnelmaan, telttamajoitukseen ja upeaan vuoristonäkymään. Saimme alueen parhaan teltan, jonka suulta avautui näkymät Ellan upeaan vuoristoon. Vuoteesta käsin pääsimme ihailemaan muun muassa Little Adams Peak -vuorta jolle edellisenä aamuna olimme kavunneet. Teltat on pystytetty heinäkattoisten katosten suojaan ja nostettu reilusti irti maasta, joten niissä kelpasi köllötellä myös sateen osuessa kohdalle. Myös hostimme koira Jackie osasi arvostaa hulppeaa maisemaa ja parkkeerasi itsensä telttamme suulle tuon tuosta. Ihana!

Beach hut ilman beach hutia Arugam Bayssä

Seuraavaksi oli aika jättää vuoristoinen sisämaa taakse ja suunnata kohti itärannikkoa ja Arugam Baytä. Koska majapaikkamme nimi oli Beach hut, luulimme varanneemme rantamökin. Perillä meitä odottikin tavallinen hostellityyppinen yksityishuone. Kompleksiin kuului toki myös bungaloweja, osa jopa ihan rannassa, mutta me olimme tulleet erehdyksissä varanneeksi vaatimattomamman ratkaisun. Emme tästä kuitenkaan lannistuneet, tämä puoli-ilmainen majapaikka ajoi oikein hyvin asiansa, sijaitsi lähestulkoon rannassa, tarjosi herkullista aamiaista ja oli tunnelmaltaan ihastuttavan surffihenkinen. Viihdyimme tässä paikassa kaksi yötä.

Havaiji-vivahteinen rantabungalow Arugam Bayssä

Halusimme jäädä Arugam Bayhin vielä yhdeksi yöksi, ja koska edellisessä paikassa ei ollut meille tarjolla mökkiä rannasta, lähdimme tutkimuskierrokselle jalkain. Löysimme nämä ihastuttavat Havaiji-tyyliset bungalowit melkein naapurista ja päädyimme neuvottelemaan hinnasta ja varaamaan seuraavan yön täältä. Omalla mittapuullani nämä bungalowit aamiaiskattauksineen olivat suoranaista luksusta; merinäköala suoraan sängystä, merenkohinaan nukahtaminen, suihku lähes taivasalla (rakastan tällaisia kylpyhuoneita!) ja tuo yltäkylläinen aamiainen. Olin matkassa serkkuni kanssa, mutta tässä olisi potentiaalia vaikkapa honeymoonille. Low seasonista johtuen saimme vieläpä kokea tämän kaiken todella edulliseen hintaan.

Savimaja Hiriketiyassa

Seuraavaksi oli aika ottaa suunta kohti etelärannikkoa ja Hiriketiyaa. Meidän piti löytää majoitus yhdeksi yöksi ja päädyimme viettämään yön ihastuttavassa savimökissä. Tässä rauhallisessa paikassa olisi varmasti viihtynyt pidempäänkin, mutta telttailu houkutteli jälleen ja olimme jo varanneet seuraavat yöt naapurista. Täällä pääsimme nauttimaan aamiaiseksi kuvassa näkyviä äärimmäisen herkullisia ja överimakeita, kookostäytteisiä pannukakkuja vesimelonimehun kera.

Tree lodge/teltta Hiriketiyassa

Seuraava majapaikka löytyi tosiaan läheltä, lähes naapurista. Olimme varanneet pari yötä tästä tree lodgesta johon ihastuimme Airbnb:tä selatessamme välittömästi. Jostain syystä olimme saaneet käsityksen, että teltta olisi kasattu puuhun. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan tämä valtavan kokoinen luksusteltta oli pystytetty katokseen. Teltan perällä oli jopa kylpyhuone, joten mistään tavanomaisesta teltasta ei ollut kyse. Viihdyimme tässä majoituksessa kuitenkin erinomaisesti, ja terroristi-iskujen vuoksi pidensimme varaustamme muistaakseni ainakin kolmeen yöhön. Tästä majapaikasta tuli meille kaaoksen keskellä ikäänkuin turvapaikka, ja täältä käsin kirjoittelin myös reaaliaikaisia kuulumisia Suomeen huolestuneille läheisille. Teltasta oli ihastuttava näkymä sekä viidakkoon että merelle, ja terassillemme tarjoillun aamiaisen ääreltä saattoi ihastella apinoiden leikkejä ja kuunnella riikinkukon omistuista ääntelehtimistä.

Rantayksiö Mirissassa

Jälleen oli aika jatkaa matkaa ja liikkua pikku hiljaa lähemmäs Colomboa. Seuraava etappimme oli Mirissa josta varasimme tämän suloisen rantayksiön. Asunto oli todella hyvällä maulla remontoitu ja sisustettu, ja omalta pihalta saattoi ihastella niin merestä kurkistavia vesikilpikonnia kuin Mirissan vetonaulaa, Palm tree hilliä. Sympaattinen host-pariskunta piti meistä hyvää huolta, tarjosi snorkkeleita kilpikonnien bongailuun ja kutsui kotiinsa aamiaiselle. Asunnonvuokraus oli selvästi tärkeä bisnes tälle pariskunnalle, ja heistä todella huokui terroristi-iskujen aiheuttama huoli tulevasta. Sydämeni pohjasta toivon heille kaikkea hyvää.

Yksityinen villa Unawatunassa

Loman viimeiset yöt vietimme Unawatunassa ”keskellä ei mitään”. Olimme varanneet huoneen tästä neljän huoneen villakompleksista jonka pihalla oli valtava uima-allas. Yllätykseksemme olimme villan ainoat asukkaat ja saimme nauttia näistä mielettömistä puitteista täysin keskenämme, vieläpä puoli-ilmaiseksi. Hostimme saapui paikalle vain jos tarvitsimme esimerkiksi kyytiä, muutoin rauhaamme ei häirinnyt kuin korkeintaan puissa hyppivät äänekkäät apinat. Lomamme saikin melko ylellisen päätöksen, tässä villassa sitä todella oli luksuksen tuntua!

Siinä ne sitten olivatkin, yhdeksän hyvin erilaista mutta spesiaalia majapaikkaamme. En enää muista tarkkaan paljonko näistä maksoimme, mutta kallein oli tuo hotelli josta pulitimme noin 50€/yö. Keskimääräinen hinta yötä kohden lieni noin 20-25€/yö, mikä on melko edullinen ottaen huomioon että moni näistä majoituksista oli melko tai jopa erittäin tasokas. Toki sesongin ulkopuolella hinnat ovat luonnollisesti hieman edullisemmat.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Anna | Muuttolintu sunnuntai, kesäkuu 30, 2019 at 11:42

  Etenkin noi telttamajoitukset ja etenkin tuo Ellan telttamajoitus, IHANIA! Ellaan varmasti mennään kolmannenkin kerran, joten täytyy pitää mielessä. Sri Lankasta löytyy kyllä huikeen monipuolisesti erilaisia majoituksia, ja tosi hyvällä hinta-laatusuhteella. Me oltiin mm. Unawatunassa tosi halvassa motellissa, jossa norsut tuli toiselle puolelle tietä joka ilta. Itärannikolla panostettiin glampingiin, mikä oli ehkä toinen suosikkimajoituksista matkalla. Kandyssä meillä oli ihana viidakkovilla.

  • Reply alohatravels perjantai, heinäkuu 12, 2019 at 11:45

   Suosittelen ehdottomasti tuota Ellan telttamajoitusta seuraavalla kerralla kun Ellaan suuntaatte, tuossa oli kaikki kohdallaan! Huh, kuulostavat kyllä upeilta nuo teidänkin majoitukset<3

 • Reply Piyya tiistai, heinäkuu 2, 2019 at 22:42

  Ihania majoituksia kaikki ! Ja minustakin kuullostaa todella kohtuulliselta nuo hinnat. Sri Lanka jotenkin kytkeytyy nyt minun mielessä aina sinuun kun olitte siellä juuri niiden pommi iskujen aikaan.
  Toivottavasti turismi elpyy ja tuo upea maa saa elantoaan siitä ja me matkailijat nauttia kauniista luonnosta.

  • Reply alohatravels perjantai, heinäkuu 12, 2019 at 11:44

   Samaa toivon myös kovasti, niin ihania kohtaamisia paikallisten kanssa oli matka pullollaan<3

 • Reply Marttiina | Onioni.fi torstai, heinäkuu 4, 2019 at 16:48

  Ihana Sri Lanka.💚 Vitsi miten monipuolisesti kivoja majoituksia teillä. Etenkin noi teltat! Ei tullut kokeiltua omalla Sri Lankan reissulla, mutta hyvä pitää mielessä, jos sinne päätyy joskus uudemman kerran.☺️

  • Reply alohatravels maanantai, heinäkuu 8, 2019 at 12:32

   Telttailu tropiikissa kuulostaa äkkiseltään varsin hiostavalta hommalta mutta sitä se ei ihme kyllä ollut 🙂

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla torstai, heinäkuu 4, 2019 at 21:09

  Olipas ihania majapaikkoja ja mukavan laaja skaala erilaisia paikkoja pääsitte testaamaan. Tuo telttamajoitus vuoristonäköalalla jäi parhaiten omaan mieleen kutkuttamaan, sinne voisi mieluusti itsekin eksyä tulevaisuudessa! 🙂 Varsinkin, kun koiraseuraakin saisi ihan kaupan päälle teltan eteen. Heh. Ei kyllä ollenkaan hinnalla pilattuja, vaikka tasokkaita kaikki olivatkin. 🙂

  • Reply alohatravels maanantai, heinäkuu 8, 2019 at 12:31

   Suosittelen ehdottomasti! Itseäni jäi todella harmittamaan että vietimme tuolla vain yhden yön.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta lauantai, heinäkuu 6, 2019 at 02:05

  Tosi kivoja majoituksia. 🙂 Sri Lankalla ollessamme aasian reppureissaus reissun yhteydessä, tuli paljon kuljettua ovelta ovelle tyylillä etsimässä majoituksia. 😀 huh että oli rankkaa touhua.

  • Reply alohatravels maanantai, heinäkuu 8, 2019 at 12:31

   Se on kyllä rankkaa, törmäsimme useampaankin reppureissaajaan jotka tekivät matkaa tällä tyylillä 🙂

 • Reply Jenna / Citylights & sunsets lauantai, heinäkuu 6, 2019 at 11:03

  Ihania majoituksia! 😍 Muhun upposi erityisesti tuo allas viidakkonäkymällä!

  • Reply alohatravels maanantai, heinäkuu 8, 2019 at 12:30

   Tuo viidakkonäköala oli kyllä samaan aikaan sekä henkeäsalpaava että rauhoittava!

 • Reply Iida In Translation sunnuntai, heinäkuu 7, 2019 at 02:30

  Oi nuo telttamajoitukset! <3 Ja muutenkin näyttää mukavilta majapaikoilta. Hauskaa, miten samalle reissulle voikin mahtua niin monta erilaista majoitusta! 🙂 Sri Lankaan on kyllä vielä joskus päästävä!

  • Reply alohatravels maanantai, heinäkuu 8, 2019 at 12:29

   Sri Lankalle ja näille teltoille iso suositus 🙂

  Leave a Reply