Yleinen

Reissufiiliksissä

maanantai, huhtikuu 1, 2019

Olen nykyään huono fiilistelemään reissuja etukäteen. Tulevaan matkaan havahtuu viikkoa paria ennen lähtöä kun reissu putkahtaa mieleen ja sitä alkaa tuumia josko pitäisi jotain järjestelyitä tehdä, kuten varata majoitusta. Elämä on nykyään sen verran hektistä ja kun sitä lisäksi pyrkii elämään hetkessä, ei tulevaisuudessa siintäville tapahtumille yksinkertaisesti ole liioin tilaa mielen sopukoissa. Tämä on tavallaan sääli, sillä reissun etukäteisfiilistely voi parhaimmillaan nostaa mielialaa ja lisätä onnentunnetta, miksi ei siis ottaisi reissusta kaikkea mahdollista irti jo ennen sen alkamista? Muistan kuinka nuorempana tavallaan elin matkoja varten, ja laadin päässäni suunnitelmia jopa kuukausia ennen lähtöä. Tulevan reissun miettiminen auttoi jollain tavalla jaksamaan arkea, kun edessä siinsi ”palkinto”. Tämäkään ei näin jälkikäteen ajateltuna kuulosta kovin järkevältä.

Eilen oli kuitenkin se hetki kun matkaseuralaiseni (tällä kertaa serkkuni) kanssa päätimme, että on aika kääntää ajatukset kohti kahden viikon päästä starttaavaa Sri Lankan matkaa. Olin toki puolihuomaamatta kerännyt inspiraatiota siitä lähtien kun lennot alkuvuodesta varasimme, lukemalla reissukokemuksia muista blogeista ja juttelemalla Sri Lankassa vierailleiden tuttavien kanssa. Sen kummemmin suunnittelematta päähäni oli piirtynyt melko tarkka ajatus mahdollisesta reitistä maan sisällä ja mielessäni oli lista asioita jotka haluaisin reissussa kokea. Sri Lanka on monipuolisuutensa vuoksi todella mielenkiintoinen kohde, ja on mahdollista ettei minulla ole ikinä ennen ollut etukäteen mielessä näin montaa asiaa jotka toivoisin reissussa kokevani! Onneksemme huomasimme meillä olevan serkun kanssa melko yhteneväiset toiveet loman suhteen, ja suunnittelupalaverin jälkeen huomasimme olevamme melko täpinöissämme tulevasta kumpainenkin.

Päädyimme varaamaan kaksi ensimmäistä yötä Kandystä, vuoristossa sijaitsevasta hotellista. Lentomme saapuu Colomboon aamusta, joten tarkoituksenamme on ottaa saman tien kyyti Kandyyn. Valitsimme hotellin jossa voimme rentoutua pitkien lentojen jälkeen, loikoilla infinity-poolissa ja sieltä käsin nauttia alas viidakkoon avautuvasta panorama-näkymästä. Kandyn kaupunki on vain 5 minuutin tuktuk-ajelun päässä. Kuulostaa täydelliseltä! Päätimme ettemme halua varata etukäteen tämän enempää, sillä haluamme jättää varaa spontaaneille suunnitelmille. Sri Lankan sadekaudet (kyllä, niitä on kaksi) ovat myös jokseenkin hämmentävät, ja haluamme paikanpäällä seurata säätilannetta ja tehdä päätöksiä sen mukaan.

Tämän hetkisen suunnitelmamme mukaan jatkamme Kandystä Ellaan ikonisesti junateitse, ja vietämme Ellassa muutaman yön. Ellassa meillä on toiveissa kavuta vuorelle auringonnousun aikaan, ihailla teeviljelmiä, nauttia luonnosta ja yöpyä vuoristobungalowissa. Tähän loman luonto-osuuteen olisi kätevä yhdistää myös vierailu safarille eläimiä bongaamaan, mutta tulimme molemmat siihen tulokseen että eläinaktiviteetit ovat aina jokseenkin kyseenalaisia ja päätimme skipata tämän. Ellasta matka jatkunee itä-rannikolle Arugam Bayhin, joka on käsittääkseni suosiossa etenkin surffiporukoiden keskuudessa. Meillä on molemmilla toiveissa päästä surfaamaan, ja tämä lienee siihen tarkoitukseen ”the place to be”. Haavekuvissani yövymme jossain Arugam Bayn ihanista ja alkeellisista, heinäkattoisista rantabungaloweista! Täältä matkamme jatkuisi rantaa pitkin etelään ja kohti länttä, ajatuksena yöpyä hostellissa kunnon backpacker-tyyliin. Viimeisen yön ajattelimme viettää kaupunkivilinässä Colombossa. Tällainen on alustava suunnitelmamme, meidän jotka pyrimme olemaan liikaa suunnittelematta 😉

Oli reittimme mikä tahansa, odotamme lomalta ennen kaikkea rentoutumista ja aurinkoa. Palan halusta päästä tutustumaan maan upeaan luontoon ja surffaamaan ensi kertaa lämpimään veteen. Olen säästellyt muutamaa kirjaa tätä lomaa varten, joihin haluan päästä uppoutumaan niin vuoribungalowin terassille kuin rannallekin. Odotan innolla suloisia rantamökkejä joissa herätä aaltojen kohinaan. Toisaalta haluan ehdottomasti viettää osan lomasta hostellissa ja nauttia kunnon reppureissaaja-meiningeistä – viime kerrasta on todella aikaa! Kaiken tämän lisäksi olen innoissani päästessäni jakamaan tämän matkan juuri serkkuni kanssa, tämä on ensimmäinen matkamme yhdessä. Odotan mielenkiinnolla myös paikallista ruokakulttuuria ja aivan ehdottomasti aion nauttia rajattomasti tuoreista hedelmistä ja suoraan pähkinästä nautittavasta kookosvedestä. Kyllä, taidan olla fiiliksissä!

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Reetta / Matkasto sunnuntai, huhtikuu 7, 2019 at 10:21

  Ei huono suunnittelematon suunnitelma. 😊 Sri Lankasta onkin viime kuukausina ilmaantunut paljon blogijuttuja, joten omakin mielenkiinto on taas pulpahtanut pinnalle. Sitten, kun kyllästyn Nepalin vuoriin taidan suunnata vähemmän urheilulliselle lomalle Sri Lankaan!

  • Reply alohatravels keskiviikko, huhtikuu 24, 2019 at 12:18

   Sri Lanka on kyllä ylittänyt kaikki odotukset, Pääsiäisen surullisista tapahtumista huolimatta maa on vienyt sydämeni.

 • Reply Maiju sunnuntai, huhtikuu 7, 2019 at 13:17

  Suunnitelma kuulostaa erinomaiselta! Mullekin kävi niin, että meni itseasiassa jo muutama vuosi niin, että reissut varattiin, sitten ne tuli ja meni. Reissussa oli aina mukavaa, mutta se sellainen jännityksen ja innostuksen sekainen fiilistely jotenkin jäi pois. Kunnes nyt löysin sen uudestaan parin viikon kuluttua alkavaan jenkkien reissuun.

  Ja nyt on ihana lukea muiden tulevien reissujen fiilistelyjä. 🙂 Sri Lanka on varmasti upea!

  • Reply alohatravels keskiviikko, huhtikuu 24, 2019 at 12:19

   Vastailen kommentteihin täältä reissusta käsin😊Loma on onneksi ollut erittäin onnistunut vaikka etukäteisfiilistelyille ei liiemmin jäänyt aikaa!

 • Reply Anna | Muuttolintu maanantai, huhtikuu 8, 2019 at 02:01

  Sri Lanka on IHANA! Ihan yks omista lempparikohteista. Ensimmäisen matkan jälkeen monta vuotta sitten en ollut niin vaikuttunut, mutta nyt alkuvuonna kun oltiin kuukausi niin rakastuin! Suunnitelma kuulostaa hyvältä, kiva että käytte myös sisämaassa, Ella-Nuwara Eliya-Haputale -akseli on tosi kaunista aluetta. Me surffattiin Hiriketiyassa ja Weligamassa, Arugam Bay on vielä näkemättä, joten innolla odotan tunnelmia sieltä!

  • Reply alohatravels keskiviikko, huhtikuu 24, 2019 at 12:21

   Sri Lanka nousi kyllä ehdottomasti omienkin suosikkimaiden joukkoon! Surullisista tapahtumista huolimatta loma on ollut täynnä mitä ihanampia kokemuksia, vielä pari päivää täällä paratiisissa jäljellä..

 • Reply Elina keskiviikko, huhtikuu 10, 2019 at 22:14

  Itekin lähen nykyään aika löysin rantein reissuun, vähän jotain kohokohtia miettii etukäteen ja jotain reitti runkoa, mut jättää sit paikan päälle myös paljon ilmaa ideoille paikan päälle! Ihanaa matkaa, Sri Lanka on tosiaan ihana maa! 😊

  • Reply alohatravels keskiviikko, huhtikuu 24, 2019 at 12:23

   Oman kokemuksen perusteella liika etukäteen touhottaminen on turhaa, tälläkin kertaa reissu on osoittautunut ihan mielettömäksi kokemukseksi joka ylitti kaikki odotukset!

 • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, huhtikuu 11, 2019 at 17:58

  Teille tulee huikea reissu ainakin suunnitelmista päätellen. Sri Lanka kyllä kiinnostelisi, mutta ei mahdu ainakaan parin seuraavan vuoden matkasuunnitelmiin ellei ihmeitä tapahdu. Olen huomannut saman matkafiilistelyssä; aikaisemmin sitä tuli tehtyä enemmän kuin nyt. Lähden kolmen viikon päästä Kiinaan ja mulla on pari matkakirjaa sieltä, mutta en ole saanut niitä edes avattua. Todennäköisesti luen ne vasta koneessa matkalla kotiin 🙂

  • Reply alohatravels keskiviikko, huhtikuu 24, 2019 at 12:25

   Ihanaa Kiinan reissua! Kun on jonkinlaiset ääriviivat laatinut, edes haaleat, loput ehtii kyllä hyvin täydentää sitten reissussa😊tällä reseptillä mentiin täällä ja hyvä tuli!

 • Reply veeku perjantai, huhtikuu 12, 2019 at 14:08

  Heippa,
  Luin sun Montenegro postaukset.
  Muistatko enää saiko(voiko vaikkei saisikaan..) Montenegrossa telttailla vapaasti?
  Entä oliko skootterin vuokraus kuinka kallista? Mitä muuten sanoisit hintatasosta?

  • Reply alohatravels keskiviikko, huhtikuu 24, 2019 at 12:32

   Moikka! Hintataso Montenegrossa oli ainakin pari vuotta sitten reilusti, sanoisinko ainakin puolet halvempaa kun naapurimaassa Kroatiassa, eli edullista oli. Montenegro tuntuu kyllä olevan tällä hetkellä kovassa nosteessa, eli liekö jo vaikuttanut hintoihin?

   Montenegrossa on paljon kansallispuistoja joissa uskon telttailun olevan mahdollista mutta varmaksi en osaa valitettavasti sanoa. Me telttailimme sille varatulla paikalla Ok koral nimisessä paikassa josta olen kirjoittanutkin. Suosittelen etsimään majoituspalvelua campsite tai camping -hakusanoilla niin voit varmistua siitä että telttailu on varmasti sallittua.

   En muista tarkalleen mitä skootterin vuokrasta maksoimme, ehkä reilut 100€ muutamasta päivästä?

 • Reply Sanna // From Lapland To South lauantai, huhtikuu 13, 2019 at 04:55

  Tulet varmasti ihastumaan Sri Lankaan ja matkasuunnitelmasi kuulostaa upealta. Olimme siellä muuta viikko sitten ja saari kerrassaan valloittaa ainutlaatuisuudellaan ja monipuolisuudellaan. Ihanaa matkaa!

  • Reply alohatravels keskiviikko, huhtikuu 24, 2019 at 12:33

   Terveisiä täältä Sri Lankasta! Maa on kyllä hurmannut minut täysin😍

 • Reply Sini lauantai, huhtikuu 13, 2019 at 11:34

  Mulla alkaa reissufiilistely n 2vk ennen matkaa: lasken työpäiviä, mietin pakkaamista jne. Töissä olen tuona aikana supertehokas ja energiaa riittää vaikka muille jakaa

  • Reply alohatravels keskiviikko, huhtikuu 24, 2019 at 12:34

   Kuulostaa siltä että reissufiilistely sopii sinulle ja saa parhaat puolesi esiin! Omalla kohdalla tuntuu että fiilistely vain lisää stressiä, valitettavasti😅

 • Reply Lilja Lumilla lauantai, huhtikuu 13, 2019 at 17:55

  Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! En ole itse käynyt, mutta Sri Lankasta olen kuullut niin paljon hyvää viimeiakoina! Ja reissuja on kiva suunnitella ja fiilistellä etukäteen, ja kiva että jaoit tämän myös blogissa! Täytyy itsekin alkaa harrastaa enemmän pelkkiä fiilispostauksia, eikä aina pelkkiä kokemuksia!

  • Reply alohatravels keskiviikko, huhtikuu 24, 2019 at 12:35

   Pienimuotoinen reissufiilistely on kyllä kivaa, auttaa virittäytymään tunnelmaan ilman että saa aikaan jäätävää stressiä😁

  Leave a Reply