Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Kymmenen reissu-unelmaa

perjantai, maaliskuu 29, 2019

Löysin ”Kymmenen reissu-unelmaa” -haasteen Kohteena maailma -blogista ja päätin tarttua haasteeseen. Kirjoittaminen on tuntunut viime viikkoina takkuavan, enkä ole onnistunut löytämään sitä ihanaa kirjoitusflowta. Uskon että syynä tähän on ihan vain kiire joka helposti karkoittaa luovuuden tiehensä. Päätin tarkoituksella pitää pientä kirjoitustaukoa kunnes se flow jostain itsestään ilmaantuisi, kunnes Linnanneito heitti minulle tämän haasteen jota olinkin jo hahmotellut luonnoksiin. Samalla kirjoittaminen alkoikin pitkästä aikaa taas maistua!

Blogihaasteita on kiva tehdä, mutta yllätyksekseni tämä osoittautui hieman haastavaksi. Minulla ei ole maiden bucket listiä laadittuna, vaikka toki toiset kohteet kiinnostavat välillä enemmän kuin toiset. En keräile maita vaan kohdevalinnoissa menen ennen kaikkea fiilis edellä. Myös jo vieraillut kohteet houkuttelevat uudestaan ja uudestaan. Pohdin, onko minulla oikeastaan edes reissu-unelmia? Vaikka monikin kohde houkuttelee, en keksi yhtäkään jonka kohdalla tuntuisi että tuonne on ihan pakko päästä. Jonkun aikaa näitä pyöriteltyäni sain kuitenkin listan kokoon. Tässä se tulee!

Paikka

Perun sateenkaarivuori! Tämä on ollut minulle jonkinlainen fiksaatio siitä lähtien kun näin kuvan kauniista sateenkaaren värisestä vuoresta jonka edustalla poseerasi alpakka. Tuo paikka on jollain tavalla niin taianomainen ja ainutlaatuinen, että haluaisin ehdottomasti päästä todistamaan sen omin silmin. Mielelläni tutustuin Peruun muutenkin, ja olisihan se mieletöntä kulkea samoja vuoristopolkuja joita suosikkikirjailijani Paulo Coelho nuoruuden hippiaikoinaan on vaeltanut.

Tapahtuma

Yritin kuumeisesti keksiä jotain tähän kohtaan, eikä mieleeni kertakaikkiaan tullut yhtäkään tapahtumaa. Jatketaan siis Coelhon jalanjäljissä ja vastaan Camino de Santiago -pyhiinvaellus, joka kylläkin on ennemmin traditio kuin tapahtuma. Pyhiinvaelluksessa minua kiehtoo itseni haastaminen fyysisesti (kävely) sekä henkisesti (omat ajatukset). Siskoni on toteuttanut kyseisen pyhiinvaelluksen, ja hänen tarinoita kuultuani haluan itsekin päästä kokemaan saman!

Kotimaan kohde

Olen haaveillut reissusta Ahvenanmaalle jo pitkään. Tällä reissulla kulkupelinä toimisi polkupyörä jolla siirryttäisiin paikasta toiseen ja saarelta toiselle. Yöpyminen tapahtuisi suloisissa majataloissa ja/tai teltassa. Uskon, että Ahvenanmaan idyllisissä maisemissa olisi mahdollista saavuttaa se ihana lapsuuden kesien tunnelma!

Kaupunki

Tämän hetkinen himotuskohteeni kaupunki-kategoriassa on Lissabon. Olen käynyt Portugalin pääkaupungissa jo kahdesti, mutta kumpikin kerroista on ollut hyvin pikainen visiitti Lissabonin toimittua vain välietappina länsirannikolle suunnatessani. Pintaraapaisusta huolimatta pidän Lissabonia yhtenä suosikkikaupungeistani. Seuraavalla kerralla, joka toivon mukaan on pian, haluan tutustua kaupunkiin kunnolla, nauttia aamiaista pikkukahviloissa, ihastella katutaidetta ja bongailla erityisesti Banksyn teoksia, haahuilla päämäärättömästi, juoda viiniä boheemin rähäjäisillä pikkukaduilla, syödä maailman parasta seafoodia ja vain nauttia Lissabonin ihastuttavasta tunnelmasta. Olisikohan tässä ideaa kesälomakohteeksi?

Maa

Kuuba on ollut minulle jonkin asteinen pakkomielle parin vuoden ajan. Olen ahminut dokumentteja ja kirjallisuutta tähän kiehtovaan maahan ja erityisesti sen historiaan liittyen, ja joka kerta nähdessäni kuvia Havannan kaduilta ja pastellin värisistä rakennuksista, vanhoista autoista puhumattakaan, minut valtaa erikoinen lämmin tunne. Tulevalla matkalla (jonka ajankohdasta minulla ei tosin ole harmainta aavistusta) haluan toki tutustua maahan laajemminkin kuin vain Havannan osalta.

Saari

Saarista koostuva Havaiji on pitkäaikaisin haavekohteeni, sillä se on kiehtonut minua lapsesta saakka. Minulla on kuitenkin pieni pelko että pitkään haaveilemani kohde olisikin todellisuudessa karvas pettymys todella vilkkaan turismin vuoksi. Olen kuullut monen pettyneen jossain määrin Havaijiin juurikin edellämainitusta syystä. En kuitenkaan halua jättää tätä unelmaa toteuttamatta, ja uskon että hyvällä suunnittelulla Havaiji voi olla juurikin se haaveideni paratiisi! Täytyy vain löytää ne oikeat paikat 🙂

Extreme

Vuoret ja niiden valloitus kiehtovat minua kovasti, ja katselen aiheeseen liittyviä dokumentteja ja elokuvia haltioituneena. Itse en kuitenkaan ole kummoinen hurjapää, ja itselleni riittäisi mainiosti kapuaminen base camp -tasolle jollain Nepalin vuorista. Tällainen parin viikon mittainen vaellus löytyykin haavelistaltani. En tiedä kuinka kovanluokan extremeksi tällainen trekkaus lasketaan, mutta itselleni ihan riittävän.

Majoitusmuoto

Aikoinaan suunnitellessani Mauritiuksen matkan majoituksia törmäsin Airbnb:ssä ihastuttavaan puuhun rakennettuun majaan johon kiivettiin tikkaita pitkin. Harmikseni kyseinen maja oli täyteen buukattu, mutta siitä lähtien minulla on ollut pakkomielteenä päästä joskus yöpymään puumajassa.

Luontokohde

Kiinnostavia luontokohteita keksisin vaikka kuinka, mutta valitsen tähän Lappi+Pohjois-Norja yhdistelmän. Tällä reissulla oiva kulkupeli olisi jonkinlainen matkailuauto, joka toimisi samalla majoituksena. Uskon että minimalistisella elämäntavalla on positiivisia vaikutuksia hyvinvointiin monessakin mielessä ja yhteydessä, ja tällainen vaatimaton luontomatkailu toimii mitä parhaimpana rentoutumisretriittinä.

Ruoka ja juoma

Jos Suomeen ja muihin länsimaihin rytinällä rantautuneet vietnamilaiset ravintolat ovat edes jollain tasolla verrattavissa paikalliseen ja autenttiseen vietnamilaiseen ruokaan, uskon että Vietnam on erinomainen valinta ruokakategoriaan. Suosikkijuomani tuore kookosvesi suoraan pähkinästä lienee  myös saatavilla Vietnamista 😉

Haastan osallistumaan kaikki te jotka ette ole vielä tätä haastetta tehneet!

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Tiina lauantai, maaliskuu 30, 2019 at 21:10

  Hei ihana postaus ja kiva, et jaksoit kirjottaa sen ylös. 🙂

  Tää oli munkin mielestä yllättävän haastava. Jotenki sitä kelaa, et eihän siin oo mitää ihmeellistä naputtaa reissu-unelmia, mut sit ku niit rupee miettii, onkin haaveista yllättävän vaikeaa saada ns. kiinni.

  Ihanan kuuloinen sun lista, ja sen voisin tuollaisenaan iteki ottaa. Lissabon on ihana kaupunki, oon käynyt kerran muutaman päivän reissulla ja sydän jäi kyl sinne. ❤️ Puumajassa majoittuminen kuulostaa kans huipulta kokemukselta!

  • Reply alohatravels tiistai, huhtikuu 9, 2019 at 13:36

   Kiitos kun haastoit ja tietämättäsi kiskoit minut ylös siitä kirjoitusblokki-kuopasta 😀 Taidanpa käydä vastavierailulla lukemassa sinunkin listasi!

 • Reply Anu / Konalla maanantai, huhtikuu 1, 2019 at 08:42

  Ihana lista. Tänne Havaijille kannattaa tulla! Täältä löytää vielä paikkoja, joissa turismia on vähemmän, mutta tuskin enää kovin kauaa. Kannattaakin siis tulla mahdollisimman pian 😉

  • Reply alohatravels tiistai, huhtikuu 9, 2019 at 13:34

   Apua, täytynee siis pistää töpinäksi 😀

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta maanantai, huhtikuu 1, 2019 at 20:44

  Tuo Perun sateenkaarivuori olisi niin unelma nähdä! Plus kaikki muu huikea siellä suunnalla! 😀 Minä en edes tarttunut tähän haasteeseen, kun en varmaan olisi osannut rajata kaikkia haaveitani! 😀

  • Reply alohatravels tiistai, huhtikuu 9, 2019 at 13:34

   Juu Peru kiinnostaa kyllä muutenkin, kuten oikeastaan koko Etelä-Amerikka 😀 Itselleni toistaiseksi vielä täysin vierasta maaperää se osa maailmasta. Tämä haaste oli kyllä nimenomaan haaste 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, huhtikuu 5, 2019 at 17:50

  Kivoja kohteita Sinun(kin) listallasi! Havaiji oli pitkään meidänkin ”listallamme”, kunnes toissasyksynä toteutimme sen unelman. Toki saarilla on muitakin turisteja, mutta niiden myötä myös hilpeää havaijimeininkiä. Me kiersimme risteillen kaikki isommat saaret ja suosittelenkin tavalla tai toisella toteutettuna ainakin poistumista Oahulta ja Waikiki Beachiltä ainakin parille saarelle, vaikka Kauaille ja Big Islandille, mutta miksei myös Konalle ja Mauille.

  • Reply alohatravels tiistai, huhtikuu 9, 2019 at 13:33

   Kiitos paljon näistä vinkeistä, toivottavasti pääsen näihin saariin pian tutustumaan 🙂

 • Reply Periaatteen Nainen perjantai, huhtikuu 5, 2019 at 21:55

  Hyvä lista – Perun sateenkaarivuori alkoi heti kiinnostaa, en ollut aiemmin kuullutkaan!
  Toivottavasti mahdollisimman moni kohta toteutuu 🙂

  • Reply alohatravels tiistai, huhtikuu 9, 2019 at 13:32

   Hienoa jos postaus tarjosi jotain uutta maailmalta 😀

 • Reply Anna | Muuttolintu lauantai, huhtikuu 6, 2019 at 01:55

  Peru ja Kuuba on korkealla on myös omalla listalla. Havaiji on yksi omia lempparipaikkoja. Onhan se turistinen yleisesti ottaen, mutta rauhallisiakin paikkoja löytyy. Kauai oli ainakin muutama vuosi sitten vielä tosi rauhallinen, ja ihan mielettömän kaunis. Yksi niistä paikkoja, mihin on pakko päästä takaisin!

  • Reply alohatravels tiistai, huhtikuu 9, 2019 at 13:30

   Oi, ihana kuulla että massaturismi ei ole vielä löytänyt ihan jokaiseen Havaijin kolkkaan! Kauai kuulostaa kyllä ihastuttavalta 🙂

 • Reply Jenni lauantai, huhtikuu 6, 2019 at 15:19

  Mielenkiintoisia kohteita ja munkin piti googlettaa että mikä ihmeen sateenkaarivuori! 🙂 Toivottavasti matkahaaveesi toteutuvat!

  • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta lauantai, huhtikuu 6, 2019 at 15:52

   Ihana toivelista😊 tuo Ahvenanmaalla pyöräily kuulostaa kivalta idealta ja Lissabon ja ylipäätään Portugali on alkanut kiinnostaan mua erityisesti.
   Toivottavasti kirjoitusflow jatkuu, sun juttuja on kiva lukea! Mullakin on tämä haaste vielä to do -listalla, saa nähdä, milloin saan koottua😅

   • Reply alohatravels tiistai, huhtikuu 9, 2019 at 13:28

    Oi kiitos, ihana kuulla! Tämän listan laatiminen oli itselleni ainakin hidasta puuhaa ja näitä valintoja piti miettiä oikein ajan kanssa 😀 Iso suositus Portugalille!

  • Reply alohatravels tiistai, huhtikuu 9, 2019 at 13:29

   Sateenkaarivuori tuskin on se virallinen nimi mutta google tiesi heti mitä hain takaa 😀

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, huhtikuu 28, 2019 at 23:05

  Kyllä sateenkaarivuori on kaiketi varsin virallinen nimi tai ainakin kaikki retkenjärjestäjät sitä (Rainbow Mountain) tuntuvat käyttävän. Olimme viime vuonna Cuscossa, josta retkiä olisi ollut helposti tehtävissä. Päätimme kuitenkin jättää sen väliin, koska olimme lukeneet, että useat kuvat ovat varsin käsiteltyjä eikä maisemat todellisuudessa vastaa täysin mielikuvia. Kiinassa on muuten vähän vastaava kohde, joka kiinnostaa jonkin verran ainakin meitä.

 • Leave a Reply