Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Miksi en keräile maita & kohteet joihin haluaisin palata

keskiviikko, tammikuu 23, 2019

Aina välillä kuulee ihmisten keräilevän maita ja kutsuvan itseään ”maabongareiksi”. Olen joskus itsekin leikitellyt ajatuksella, että vierailtujen maiden lukumäärä olisi linjassa omien ikävuosien kanssa. Tähän tavoitteeseen olisi vielä matkaa, ja olen muutenkin tullut toisiin aatoksiin. Maiden keräilystä tulee itselleni mieleen jollain tapaa suorittaminen, jolla taas on negatiivinen klangi. Matkakohteet tulee usein valittua fiiliksen mukaan. Unelmakohteiden kärki vaihtelee jopa monta kertaa vuodessa (olen kirjoittanu niistä muun muassa täällä ja täällä) ja innostun uusista kohteista vähän väliä. Välillä kohde tulee valittua sopivan lentotarjouksen mukaan, välillä päätökseen vaikuttaa matkaseura tai jokin muu syy. Mielelläni tutustun uusiin maihin, mutta olen luopunut ajatuksesta pyrkiä käymään niin monessa eri maassa kuin mahdollista. Ajattelen ennemmin niin, että minulla on koko elämä aikaa tutustua uusiin ihmeellisiin paikkoihin.

Minulla on myös tapana rakastua vierailemiini kohteisiin palavasti. Ei toki kaikkiin, mutta monesta kohteesta minulle on jäänyt kaipuu palata joskus takaisin. Monesti saatan myös kokea matkan jälkeen, että haluan päästä tutkimaan maan muita kolkkia. Tämä toki myös hidastaa maiden keräily –urakkaa. Bali, Portugali, Sisilia, Filippiinit, Yhdysvallat (New York) – tässä liuta kohteita joihin matkaisin mielihyvin toistamiseen vaikka heti.

Bali

Bali on niin kaunis että itkettää! Surffikulttuuria autenttisessa mutta boheemissa ympäristössä ja kaiken lisäksi tropiikissa. Balilla olen kokenut ehkä ihanimmat hotellikokemukset; upeita infinity-pooleja suoraan viidakkoon tai korkealta rinteestä turkoosiin mereen. Visuaalinen puoleni itki onnesta vuoribungalowimme kylpyhuoneessa, johon aurinko paistoi upeasti sisään – tästä ylellisestä kylppäristä puuttui nimittäin kokonaan katto! Ikäväkseni lähes kaikki kuvat tältä reissulta tuhoutuivat sateessa kastuneen Iphonen myötä. Olen saanut kuvan että Bali on tällä hetkellä todella trendikäs. Omasta Balin reissusta on viitisen vuotta aikaa, ja tuolloin saimme etsimällä etsiä Ubudista vegeravintolaa. Tänä päivänä tilanne lienee toinen, ja ainakin somen perusteella tuntuu että trendikkäitä kahviloita on vähän joka nurkalla. Toivon ettei Bali ole kadottanut autenttisuuttaan näiden avocado-toast-kuppiloiden myötä. Täytynee lähteä ottamaan selvää?

Portugali

Portugalissa olen käynyt kahdesti. Ensimmäisellä kerralla vietin viikon länsirannikolla surffileirin merkeissä, toisella kertaa kiertelin lähinnä Cascaissa ja Ericeirassa. Molemmilla kerroilla näin Lissabonista vain pintaraapaisun, ja haluan ehdottomasti päästä tutustumaan pääkapunkiin ajan kanssa paremmin. Kaupungin tunnelma oli ehdottomasti mieleeni, ja lyhyiden visiittien perusteella koin Lissabonin kovin kodikkaaksi. Toinen kaupunki johon haluaisin ehdottomasti tutustua on Porto pohjoisessa. Tästä kaupungista olen kuullut paljon hyvää ja se oli myös mielessä toisella kertaa kun Portugalissa lomailin. Toki palaisin mielihyvin myös rannikolle surffaamaan – surffikylä Ericerirasta pidin todella paljon.

Pohdin mikä Portugalissa minua erityisesti kiehtoo. Koen, että Portugali on jollain tapaa onnistunut säilyttämään autenttisuuttaan ilman että se olisi jäänyt turismin jalkoihin. Toki Portugalissa on paljon turismia, mutta se sulautuu tunnelmaan ja katukuvaan jotenkin sulavasti jyräämättä aitoutta alleen. Toki surffaus ja surffikulttuuri kiehtoo minua kovasti ja on yksi syy siihen että koen Portugalin omakseni. Kuten edellinen Balikin, Portugali on boheemilla tavalla trendikäs ja samalla autenttinen omaan makuuni. Eikä tietenkään saa unohtaa ruokaa! Ehdottomasti parhaat seafood-kokemukset olen kokenut Portugalissa. Ne grillatut mustekalat ja keitetyt sinisimpukat..

Portugali-aiheiset postaukset löytyvät täältä.

Sisilia

Sisilia oli toinen viime kesän lomakohteista. Viikon aikana kerkesi rennolla meiningillä kokea Catanian, Etnan, Palermon sekä Lipari nimisen pikkusaaren. Kaikki nämä paikat olivat keskenään erilaisia ja omia persooniaan. Kaikista niistä pidin kovasti. Reissulta palattuani koin etten saanut Sisiliasta tarpeekseni, vaan haluan vielä joskus päästä tutustumaan sen muihin osiin. Sisiliassa on erityinen fiilis ja tunnelma, historia on läsnä ja monta kertaa tuli tunne kuin olisi ollut osana Sisiliaan sijoittuvaa elokuvaa. Airbnb-tarjonta oli Sisilian osalta yltäkylläinen, toinen toistaan tunnelmallisempia, paikalliseen tyyliin vanhanaikaisen tyylikkäitä asuntoja. Visuaalinen silmäni itki jälleen onnesta. Lipari-saarta olen hehkuttanut blogissa useasti, ja se oli manner-Sisiliaan verrattuna hyvin erilainen; palveluiltaan modernimpi, mutta vastapainona vuoristoa, upeaa luontoa ja horisonttia silmänkantamattomiin.

Sisilia-aiheiset postaukset kootusti täällä.

Filippiinit

 Filippiinien reissu piti sisällään useamman ikimuistoisen kokemuksen. Viidakkoelämää bambumökissä paratiisisaarella, maagisen autiorannan hieman pelottavassa ympäristössä sekä majoittumisen vedessä kelluvissa bungaloweissa yksityisellä saarella. Unohtamatta tietenkään Manilan vilinää. Filippiinit koostuu lukuisista saarista, ja koin näistä vain pienen pienen osan. Kaksiviikkoinen tuli vietettyä hyvin pienellä alueella maantieteellisesti. Kun kerran niin pieni osa Filippiinejä tarjosi näin paljon mielettömiä kokemuksia, en uskalla edes arvailla mitä kaikkea maalla olisi vielä tarjottavanaan! En siis todellakaan koe että olisin vielä saanut tästä upeasta maasta tarpeekseni.

Filippinit-aiheiset postaukset täällä.

Yhdysvallat (New York)

 Yhdysvallat on iso maa jonka sisällä minua kiinnostaa useampikin kohde. Toistaiseksi olen käynyt Detroitissa (lapsena), Pohjois-Carolinassa sekä New Yorkissa. Erityisesti New York on kaupunki jonne haluan ja uskon palaavani uudestaan ja uudestaan. Viime kesäinen reissu oli rakkautta ensi silmäyksellä. New York on kaupunkina ainut laatuaan, enkä usko että samaa tunnelmaa on mahdollista löytää mistään muualta. Muita himotuksia jenkkilässä ovat Los Angeles ja useamman osavaltion poikki kiemurteleva roadtrip.

Lisää New York -juttuja täällä.

You Might Also Like

44 Comments

 • Reply jossu keskiviikko, tammikuu 23, 2019 at 22:02

  Minäkin haluan palata Portugaliin ja Italiaan. Siellä on niin paljon tarjottavaa että ei voisin matkustaa sinne vaikka kuinka monta kertaa.

  • Reply alohatravels keskiviikko, tammikuu 30, 2019 at 20:32

   Sanopa muuta! Molemmat ovat jotenkin tajuttoman monimuotoisia, tuntuu että jokainen kaupunki ja kylä on niin omanlaisensa 🙂

 • Reply j torstai, tammikuu 24, 2019 at 10:09

  Mä oon päässyt matkustelemaan vasta päälle parikymppisenä ja olen käynyt vaan parissa maassa. Kun reissukärpänen sitten iski, niin aluksi katsoin kateellisena joidenkin ”30 maata ennen kuin täytän 30”-listoja. Nykyään oon eri linjoilla, mielummin vietän pidemmän aikaa jossain kohteessa, kuin vaan käväsen. Oon törmännyt siihenkin, että jotkut puhuu käymistään maistaan tyyliin ”then we DID thailand, cambodia…” jne. Se kuulostaa siltä, että jossain on vaan käyty siksi, että voi kenties kertoa käyneensä siellä. Tai lisätä sen listaan. Oon käynyt Indonesiassa, Filippiineillä ja Espanjassa ja kaikkiin palaisin takaisin enemmän kuin mielelläni.

  • Reply alohatravels keskiviikko, tammikuu 30, 2019 at 20:42

   No huh, tuosta tulee kyllä vain ja ainoastaan se fiilis että matkoja tehdään vain siksi että voidaan muille näyttää kuinka kovia reissaajia sitä ollaan. No, kaikki tyylillään 🙂 Sinullahan on oikeastaan aika onnekas tilanne; maailma täynnä nähtävää ja koko elämä aikaa tutustua kiinnostaviin kohteisiin rauhassa! Noin minä ainakin haluan ajatella, mikäs kiire tässä 🙂 Ihania kohteita sinulla kasassa!

 • Reply miradreamer torstai, tammikuu 24, 2019 at 12:11

  Olen aika samoilla linjoilla sun kanssa tuosta maabongailusta.. mustakin se kuulostaa suorittamiselta. Kivempi tosiaan vaikka oleilla vähemmissä paikoissa mutta kauemmin, silloin on oikeasti ehkä nähnyt enemmän eikä tarvinnut nopeasti yrittää nähdä vähä kaikkea. Tuo new york on kyllä aina yhtä mahtava, nyt käynyt 3 kertaa enkä vielä kyllästynyt. Suosittelen myös tota Los Angelesia, uskoisin että tykkäisit siitä 😊😎

  • Reply alohatravels keskiviikko, tammikuu 30, 2019 at 20:49

   No niinpä 🙂 Kohteista haluaa saada mahdollisimman paljon irti, ja myös kokea sitä aitoa tunnelmaa perus turistinähtävyyksien ja hotellin ulkopuolelta. Kuitenkin sillä mentaliteetilla että mikään kiire ei ole ja takaisin voi aina tulla. Tällainen ajatusmalli meillä oli Nycin reissullakin, vaikka vietimme kohteessa jopa viikon. Oi ihanaa, Losiin on kyllä päästävä! 🙂

 • Reply EVE / REISSUKUUME torstai, tammikuu 24, 2019 at 13:22

  Mä havahduin kanssa pari vuotta sitten siihen, että matkustamisesta oli tullut ehkä liikaa suorittamista. Jotenkin en malttanut nauttia hetkestä, vaan mietin aina, miten helposti (tai ”helposti”) voisi piipahtaa naapurima(a/i)ssa, että saisi lisää käytyjä maita listalle… Onneksi havahduin ja nyt nautin taas ihan eri tavalla matkailusta 🙂

  • Reply alohatravels keskiviikko, tammikuu 30, 2019 at 20:51

   Oi hienoa kuulla että koit tällaisen valaistumisen ja aloit vielä nauttia matkailusta aikaisempaa enemmän! Reflektointia parhaimmillaan 🙂

 • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, tammikuu 27, 2019 at 13:15

  Minulla on kaksinainen suhde maabongaukseen. Minun perusfiilikseni on haluton ja laiska ja jos vapaasti päättäisin, kävisin ulkomailla pelkästään Venäjällä ja sitten aina Suomen kohteissa. Mikään muu ei kiinnosta. Mutta koska elämä ei ole ikuista, niin maabongaus tarjoaa maistiaisista uusista paikoista, joista saatan innostua. Koskaan ei ole ollut maata, johon en olisi tykästynyt, paitsi Meksiko.
  Toinen on se, että olen anarkisti. Minä en mene maata katsomaan, maat ovat huono tapa järjestellä yhtään mitään, onhan nyt yhdessä maassa useita kulttuureita, useimmiten ja useita luontotyyppejä, useimmiten. Minua ihmetyttää, että joku esimerkiksi rakastaa Suomea ja sitten kun kysyn siltä, mitä hän rakastaa Suomessa, niin hän rakastaa pohjoista havumetsää ja kaikkea siihen liittyvää. OK, minäkin rakastan pohjoista havumetsää, sitä on vaikkapa Karjalan tasavallassa. Maabongauksessa Vatikaani ja Venäjä ovat molemmat samalla viivalla. Maabongarit ovat sitten kehitelleet korvaavia listoja, joista ehkä gratikulet ovat kaikkein oikeudenmukaisimpia eli tontti, joka on 1° x 1° tai 10° x 10°. Nomadmania kyllä jättää pois ruudut, joissa on pelkkää valtamerta.
  Muitakin listoja on, esimerkiksi tietysti listat eläimistä, kuten linnuista. Alan päästä noin kymmeneen prosenttiin lintujen kanssa. Aika pysäyttävää on, että olen nähnyt Perussa enemmän lintulajeja kuin koko lopussa maailmassa, biodiversiteetti on niin valtava.

  • Reply alohatravels keskiviikko, tammikuu 30, 2019 at 20:56

   Kiitos mielenkiintoisesta kommentista ja näkemyksestä! Tuolla ajattelutavalla sitä varmasti yllättyy kerta toisensa jälkeen positiivisesti kun on reissuun lähtenyt 🙂 Ja lintulajien bongailuun perustuva lista oli minulle ihan uusi juttu, kuulostaa aivan mahtavalta!:D

 • Reply Christa sunnuntai, tammikuu 27, 2019 at 13:51

  Mulla oli 30 maata ennen kuin täytän 30 -tavoite ja täytinkin sen. Eipä ole sittemmin ollut enää painetta maiden keräilyyn, mikä on ollut ihan vapauttavaa. Minäkin kiinnyn paikkoihin ja on ihana päästä käymään uudestaan tutussakin maassa. Sisilia, Portugal ja New York ovat omallakin listalla niitä paikkoja joihin haluan päästä uudelleen. Italia muutenkin on sellainen maa, joka on vient sydämen. Lähdemme pian kolmatta kertaa Malediiveille, vaikka maabongari olisi varmaan valinnut jonkun uuden kohteen. Mutta Malediivit vaan on vienyt sydämen mahtavan fiiliksensä ja paratiisimaisemien vuoksi. Bali on itsellä kokematta ja suhtaudun siihen tosi ristiriitaisesti – haluaisin nähdä sen mitä kaikki hehkuttavat, mutta toisaalta en yhtään tykkää matkustaa trendikohteisiin vain siksi että ne ovat trendikohteita. Tällä hetkellä tuntuu, että Balin lisäksi trendikohteita ovat Sri Lanka ja entisen Neuvostoliiton maat.

  • Reply alohatravels keskiviikko, tammikuu 30, 2019 at 21:04

   Kiva kuulla että olet saanut kokea molemmat puolet tästä aiheesta ja nimenomaan näin päin, että tavoite on suoritettu ja nyt voi nauttia vapaudesta matkailun suhteen 😀 Malediivit on itselleni vieras kohde, mutta paratiisirantafanaatikkona mielelläni sinne sopivan tilaisuuden tullen suuntaisin, varmasti todella ainutlaatuinen kohde! Bali mietityttää itseäni myös; vuosia sitten siellä käytyäni oli vielä melko rauhaisaa, mutta nyt näyttää ainakin Instagramin perusteella siltä että trendikuppiloita on pilvin pimein ja porukka suuntaa sinne lähinnä ottamaan täydellisiä somekuvia.. No thanks! Balia kuitenkin olen nyt tosissaan harkinnut talven matkakohteeksi, täytynee vain siinä tapauksessa valita kohde maan sisällä huolella 😀

 • Reply Katja sunnuntai, tammikuu 27, 2019 at 14:23

  Mä koen tuon maiden keräilyn vähän samalla tavalla, pelkään että siitä tulisi vain suorittamista eikä nauttisi siitä samalla tavalla.
  Toisaalta, ”keräilen” kyllä USA:n osavaltioita, mutta sillä tavalla pikkuhiljaa ja ”vahingossa” että mitä milloisellekin reissulle sattuu matkan varrelle, en niinkään suunnittele matkoja sen perusteella että mikä paikka olisi käymättä.
  Ensi viikolla starttaavalla roadtripillä tulee taas kaksi osavaltiota lisää.

  • Reply alohatravels torstai, tammikuu 31, 2019 at 20:14

   Jotenkin tuollainen roadtrip tuntuu vähemmän suorittamiselta ainakin omaan korvaan, roadtrippailun idea kun on (kai) edetä ja siinä tulee väistämättä siirryttyä paikasta toiseen 🙂 Kuuluu vähän niinkuin asiaan! Ihanaa roadtripiä sinne!

 • Reply espanjaan sunnuntai, tammikuu 27, 2019 at 16:27

  Minunkin on joskus tehnyt mieli ottaa kantaa maabongaukseen. Miksi käydä jossain vain siksi, että saa sen listalleen? Jos ei kiinnosta tai ei viitsi viipyä pitempään? Ja nykyisessä ilmastokeskustelussa voisi juuri tällaisesta turhasta bongausmatkustelusta luopua. Kyllä minäkin välillä lasken ääneenkin, kuinka monta Euroopan maata on vielä käymättä, mutta jos listalta puuttuvat suunnilleen vain Valko-Venäjä, Ukraina, Bulgaria ja Romania, niin miksi menisin, jos en ole oikeasti kiinnostunut? Islanti puuttuu myös, mutta sinne menisin joskus, koska se kiinnostaa. Jos vain saisin miehenkin innostumaan 🙂

  • Reply alohatravels torstai, tammikuu 31, 2019 at 20:21

   No sanopa muuta, tuo ilmastoasia tekee bongailusta entistä kyseenalaisempaa! Ja kenelle nämä bongarit listojaan laativat, itselleen vai muille? Entä mitäs sitten kun kaikki maat on käyty? Oi Islanti on kyllä kiehtova, toivottavasti saat miehen vielä suostuteltua! 😀

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, tammikuu 27, 2019 at 19:54

  Itsellä on maita joihin välillä palaan mutta sitten veri vetää näkemään uusiakin maita. Tästä syystä olen Eurooppa hulluna asettanut bongata kaikki Euroopan maat. Tästä puolet tavoitettu. Meitä on monenlaisia matkaajia. Itse palaan ja olen palannut useasti Hollantiin, Kreikkaan ja Italiaan😘

  • Reply alohatravels torstai, tammikuu 31, 2019 at 20:24

   Vanhoja suosikkeja ja uusia tuttavuuksia, täydellinen yhdistelmä! Eurooppa on kyllä kiehtova, myönnän kyllä että suurin osa Euroopan maista kiinnostaa myös 🙂

 • Reply Emma maanantai, tammikuu 28, 2019 at 10:09

  Mun sisällä asuu pieni maabongari, mutta onneksi se pysyy aika hyvin kurissa ja päästää mut palaamaan myös aina uudestaan vanhoihin tuttuihin ja rakkaisiin kohteisiin. Mutta myönnän kyllä lähiaikoina käyneeni esim. Andorrassa ja Luxemburgissa vain sen takia, että tulee bongattua nuo maat.

  • Reply alohatravels torstai, tammikuu 31, 2019 at 20:27

   Hahah, hyvä että balanssi on löytynyt näiden kahden välille 😀 Eikä bongailussa välttämättä kyse ole suorittamisesta, sehän voi olla ihan vaan uteliaisuuttakin 😉

 • Reply Sateenmuru maanantai, tammikuu 28, 2019 at 10:42

  Maapongaus ei itseäni kiinnosta, mutta kiinnostaa kyllä välillä lukea esim. Meriharakan blogia sellaisista oudommista maista, joihin ei itse kenties tule ainakaan vähään aikaan lähdettyä. Viime aikoina matkustamiseni on ollut liian kiireistä, ja yritän nyt pysyä pidemmän aikaa paikoillaan ja rakentaa sisäistä hypetystä jotain tulevaa matkaa kohtaan. : )

  • Reply alohatravels torstai, tammikuu 31, 2019 at 20:34

   Totta, erikoisemmista kohteista on kyllä mielenkiintoista lukea muiden kirjoittamia juttuja! Huomaan myös näin innostuvani helposti maista joista en ole aikaisemmin tiennyt oikeastaan mitään. Mutta kaikkialle ei ole pakko päästä, parasta on pitää uteliaisuutta yllä, eipähän käy elämä tylsäksi 😉 Paikallaan pysyminen kuulostaa myös oikein fiksulta, vähän samaa tässä tullut jonkun aikaa harrastettua itsekin. Jostain syystä sellaista pakonomaista tarvetta päästä reissuun ei ole edes tullut. Mikäköhän minua vaivaa..

 • Reply Jenni | Boarding Time keskiviikko, tammikuu 30, 2019 at 17:23

  Minäkään en ole varsinaisesti koskaan bongaillut maita, mutta kun huomasin käyneeni 50:ssä, alkoi ajatus jotenkin kutkuttaa. Matkustan useita kertoja vuodessa, ja nykyään pyrinkin ujuttamaan mukaan muutaman ihan uudenkin paikan niiden rakkaiden tuttujen kohteiden joukkoon, joihin huomaan palaavani aina uudelleen.
  Sisilia ja New York kuuluvat omiinkin suosikkeihin ja kyllä niissä on tullut jo useamman kerran käytyäkin. Bali on muuten muuttunut viidessä vuodessa tosi paljon, varsinkin jotkin tietyt alueet kuten Ubud ja Canggu, me oltiin viime vuonna ja sitä ennen kuusi vuotta sitten ja ero oli kyllä melkoinen. Jengiä on paljon enemmän ja sen myötä tietysti kaikkea muutakin, mutta kaunis siellä oli silti!

  • Reply alohatravels torstai, helmikuu 7, 2019 at 16:14

   Voi olla että siinä vaiheessa kun noin monta maata on plakkarissa sitä alkaa ajatellakin vähän eri tavalla. Ja toki jos mahdollisuus matkustelulle tarjoutuu noin usein sitä ei tarvitse valita mennäkkö uuteen vai vanhaan kohteeseen kun voi valita molemmat 🙂

   Balin kohtalo hieman mietityttää täälläkin. Harkitsin sitä tosissani tämän talven kohteeksi mutta päädyin tuosta mainitsemastasi syystä (ja parista muutaskin syystä) kuitenkin toiseen kohteeseen. Ainakin somen perusteella Bali vaikuttaa tällä hetkellä omaan makuun liiankin trendikkäältä 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, tammikuu 31, 2019 at 21:03

  Tällä hetkellä 132 maan saldolla kannatan ehdottomasti maabongausta 🙂
  Pidän siitä, että näen maailman vaikkei nyt ihan kaikki kolkat, niin ison osan niistä omin silmin.
  Ja mistä sitä tietää mitkä ne maailman ihanimmat paikat ovat, jos rajautuu käymään vaan niissä ensimmäisissä kymmenessä kohteessa, joista sitten sattui pitämään!
  Toki mekin palaamme, ihan suunnitelmallisesti, esimerkiksi Euroopan tärkeimpiin kaupunkeihin vähintään 10 vuoden välein ja esimerkiksi New Yorkissa olemme kait olleet jo vajaat 10 kertaa, eli ei maabongaus sulje pois mahdollisuutta palata joihinkin kohteisiin. Ihan muutamaa harvaa kohdetta lukuunottamatta, kuten vaikka Gotlanti tai Nantucket, en nyt varsinaisesti kuitenkaan ole ”rakastunut” mihinkään kohteeseen siinä määrin, että sinne pitäisi aina palata, mutta vaikka Gotlannissakin olemme olleet ainakin kuusi kertaa.
  Olemme myös etenkin nykyisin maailmalla ”töissä”, eli tutustumassa uusiin paikkoihin ja kulttuureihin, emme ”lomalla”. Rentoutumiseen sopii oikein hyvin kotisohva Espoossa ja vaikka Netflix – ei siihen kannata maailmalla aikaa varata, varsinkaan kun emme ole koskaan oikein pitäneet rantalomista.

  • Reply alohatravels torstai, helmikuu 7, 2019 at 16:22

   Mielenkiintoinen ja erilainen näkökulma tämä 🙂 Toki tilanne on varsin eri jos on maailmalla töissä, kun sitten itseni kohdalla joka reissaan fyysisesti Helsingissä sijaitsevan päivätyön sallimien ja melko rajallisten lomien puitteissa. Toki rakastan itsekin tutustua uusiin maihin ja paikkoihin, mutta ehkä tässä myös sisäistää ne omat realiteetit ja sen että maidenbongailu olisi omalla kohdalla suht hidasta puuhaa. Siksi keskityn mieluummin valitsemaan kohteet sen hetkisen tunteen mukaan, oli lopputuloksena sitten kokonaan uusi kohde tai vanha tuttavuus.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta perjantai, helmikuu 1, 2019 at 03:57

  Luulen, ettei minustakaan tule ikinä maabongaria, sillä tykkään liikaa tutkia aina käymääni maata useamman kerran. 😂 Indonesia on tällä hetkellä sellainen maa, johon en vain kyllästy ja josta joka kerta löytyy jotain uutta. Saaria kun ln se monta kymmentä tuhatta. Ps. Juuri balilta tulleena, smoothie bowlit on ottaneet vallan 😅😂

  • Reply alohatravels torstai, helmikuu 7, 2019 at 16:36

   Hahah, tutulta kuulostaa! Tuli mieleen, että kiintyyköhän sitä ollenkaan samalla tavalla paikkoihin jos on liikenteessä ”maabongailu-mielellä”? Jotenkin epäilen.

   Voi Bali ja smoothie bowlit! Kuten tekstissä mainitsin, oma suhtautuminen näihin superfood-kahviloihin on hieman ristiriitainen. Toisaalta rakastan, mutta sitten taas mietin ovatko ne tehneet Balista liiankin sometrendikkään?

 • Reply Emilia lauantai, helmikuu 2, 2019 at 11:27

  Täytyy sanoa, että mä välillä harrastan tota maiden keräilyä, vaikka muuten fiilispohjalla ja usein samoihin kohteisiin reissaankin. Esimerkiksi Keski-Euroopassa ja Kaakkois-Aasiassa, missä melko helposti saa yhdistettyä useamman kohteen, reissaan mielummin useampaan kuin vain yhteen maahan.

  • Reply alohatravels torstai, helmikuu 7, 2019 at 16:38

   No tuo on kyllä totta, erityisesti jos kauemmas reissaa ja aika antaa myöden, mielellään sitä ehkä vierailee parissa kohteessa samalla kertaa 🙂 Ympäristökin kiittää! Näin olen ajatellut esim. Etelä-Amerikan kohdalla; kun tarpeeksi pitkä loma osuu kohdalle, yhdistän mielelläni pari maata samalle reissulle kun useampi maa siellä päin kuitenkin kiinnostaa.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, helmikuu 2, 2019 at 11:55

  Täällä ilmoittautuu yksi ”hidas maabongari”. 🙂 Eli mulla on unelmana vierailla 50 maassa ennen kuin olen 50, tahti joka on oikeasti superrauhallinen. Maita kun saisi vaikkapa Euroopassa helposti kasaan vaikka kuinka. Nimenomaan se maiden suorittaminen on jotain, mitä en halua tehdä. Ja usein käykin niin, että tekee ennemmin mieli palata johonkin kohteeseen kuin mennä väkisin uuteen. Mulla on uusi travel bucket list, joka onkin täynnä myös maita, joissa olen jo ennestään käynyt, mutta jotka viehättää yhä edelleen. Ehdottomasti fiilispohjalta pitää matkustaa, oli se sitten uusi maa tai vanha tuttu, jonne veri milloinkin vetää. 🙂

  • Reply alohatravels maanantai, helmikuu 11, 2019 at 21:01

   Hidas maabongaus kuulostaa hyvältä 🙂 Kyllä sitä itselläkin kertyy toivelistalle uusia kohteita – kuten myös niitä vanhoja suosikkeja – kovaa vauhtia, mutta onneksi niitä ei ole kiirettä toteuttaa ja voi vetää juurikin fiilispohjalta:)

 • Reply Anna | Muuttolintu lauantai, helmikuu 2, 2019 at 13:50

  Samat fiilikset maabongauksen suhteen. Tutustun mieluummin yhteen maahan syvemmin, kuin saan pelkän pintaraapaisun useammasta. Bali ja Filpparit kuuluvat myös omiin suosikeihin, mihin tulen vielä palaamaan ihan varmasti. Balilla kävin ekan kerran 13 vuotta sitten, onhan se siitä muuttunut ihan huimasti! Esimerkiksi Ubudista ei enää ehkä sitä autenttista Balia niin kannata lähteä etsimään. Mutta ihania vegekuppiloita riittää! Ja kyllä sitä autenttisuuttakin Balilta vielä löytyy, jos eksyy turistikohteista pois.

  • Reply alohatravels maanantai, helmikuu 11, 2019 at 21:04

   Varmasti totta tuo mitä sanoit Balista, ehkä olen nyt liian ankarasti viime aikoina sitä tuominnut 🙂 Täytynee vain tietää mihin mennä niin saa vastapainoa niille (ihanille) vegekuppiloille!

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures lauantai, helmikuu 2, 2019 at 22:56

  Jokainen ehdottomasti tavallaan ja omalla tyylillään. 🙂 Vaikka itse haluankin elämäni aikana vierailla kaikissa maailman maissa, maabongaus on minulle kuitenkin maapisteiden sijaan ensisijaisesti uusien paikkojen ja kulttuureiden kokemista. Ja siinä rinnalla haluan myös palata takaisin omiin suosikkipaikkoihini, niihin joissa tunnen olevani kuin kotonani. Ne muuten on usein vähän vastaavasti kuin sinulla noita paratiisimaisia surffirantoja. 🙂

  • Reply alohatravels maanantai, helmikuu 11, 2019 at 21:09

   Blogistasi olen ainakin saanut sen kuvan että todella vietät aikaa kohteissa ja tutustut paikkoihin, ei pelkästään hotellin altaalta käsin 😀 Jos resurssit (aika ja raha) riittäisivät, hyvin mahdollisesti toimisin itse samoin!

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta sunnuntai, helmikuu 3, 2019 at 00:04

  Kivasti kirjoitettu postaus! 😊 Kuulostaa ihanilta nuo Balin majoitukset! Itse tuli siellä opiskelijana vaihdossa testattua kaikista halvimmat vaihtoehdot eikä sillon osannu kattoakaan niitä kaikkia upeita majoituksia, joissa näkee nyt muiden käyneen.
  Mua kiinnostais sun lemppareista mm. Portugali, New York ja Filippiinit, ne kaikki vielä kokematta. Täytyy käydä lukemassa sun postauksia niistä!😊

  • Reply alohatravels maanantai, helmikuu 11, 2019 at 21:11

   Voi kiitos, ihana kuulla 🙂 Ja kiva jos inspiroiduit tästä! Vaihto Balilla kuulostaa taas omaan korvaan huikealta, itse en ikinä uskaltanut vaihtoon lähteä silloin kun se olisi ollut mahdollista.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, helmikuu 3, 2019 at 10:40

  Pystyn hyvin samaistumaan ajatuksiisi. Minusta ei myöskään saisi maabongaria ihan vain siksi, että ihastun useimpiin matkakohteisiin joissa käyn ja haluan palata niihin uudelleen. Tunnistin myös tuon fiiliksen, että kun on käynyt jossain, tulee tarve tutkia maan muita osia millaisia ne ovat.
  Onneksi jokainen saa matkustaa tyylillään, keräillä maita tai tutkia tiettyjä kohteita suurennuslasin kanssa. 🙂

  • Reply alohatravels maanantai, helmikuu 11, 2019 at 21:13

   No niinpä, jokainen tyylillään 🙂 Nautitaan me hitaasta maailman valloituksesta!

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets sunnuntai, helmikuu 3, 2019 at 13:42

  Täällä toinen kokemuskeräilijä ja fiilistelijä! Mä haluan kerätä kokemuksia ja elämyksiä, en niinkään laskelmallisesti maiden valtioiden rajojen ylityksiä. Toki se ei mikään väärä tapa ole matkustaa, kuten ei mikään muukaan, mutta en koe sitä omalla kohdallani ensimmäiseksi prioriteetiksi. Toki haluaisin mielelläni käydä vaikka kaikissa maailman maissa ja kolkissa, mutta enemmän mua tulevien reissujen suunnitelussa ohjaa fiilis, matkaseura, reissun tavoite ja tarkoitus, budjetti jne. Oon käynyt esimerkiksi muutaman vuoden sisällä Puolassa ja Saksassa kolme kertaa (kesällä tulee neljäs), Italiassa kolme kertaa ja haaveilen vähän väliä paluusta johonkin ihanaan tuttuun kohteeseen, jossa olisi vielä paljon nähtävää ja koettavaa. Koska miksi ei? 🙂

  • Reply alohatravels maanantai, helmikuu 11, 2019 at 21:16

   Kuulostat ihan minulta 😀 Välillä tuskailen kun joku uusi kohde kiinnostaisi mutta sitten taas kaipaan johonkin vanhaan tuttuun kohteeseen.. Ja resurssit kun ovat rajalliset. Tällä hetkellä houkuttelisi lähteä kesällä taas New Yorkiin 😀

 • Reply Susanna perjantai, helmikuu 8, 2019 at 21:55

  Sisilia on myös minun yksi suosikeistani 🙂 Italiaa olen kiertänyt etelästä pohjoiseen ja Italian saaret on suosikkini, niissä on se oma tunnelmansa, aitoutta jäljellä ja usein pilvetön taivas

  • Reply alohatravels maanantai, helmikuu 11, 2019 at 21:17

   Italia on kyllä mieletön, siihen ei vain kyllästy! 🙂 Kaikki paikat siellä niin upeita ja erilaisia, omalla tavallaan kiehtovia.

  Leave a Reply