Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Ruokamuistoja New Yorkista

sunnuntai, tammikuu 6, 2019

Jatketaan ruokateemalla! Viime kesäinen New Yorkin reissu oli harmoninen yhdistelmä acai bowleja, bageleita, sushia, burritoja ja paljon muuta. Tässä muutama ravintola-/kahvilasuositus sekä jokunen random ruokamuisto Nycistä!

1. Butcher’s Daughter

Tähän nimeen törmäsin kaikkialla etsiessäni suosituksia kivoista aamiaispaikoista. Ravintoloita löytyy Nycistä kolme, ja kävimme Brooklynin puolella nauttimassa alla näkyvän herkullisen brunssin sekä ilta-aikaan drinkeillä toisessa Manhattanin ravintoloista. Butcher’s Daughter muistutti visuaalisuudellaan ja tunnelmallaan Richard McCormickin ravintoloita (Yes yes yes, the Cock jne), joten sanomattakin selvää että tykkäsin! Ruoka oli myös erittäin jees, joskin hieman kalliimman puoleinen setti tästä tuli. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti kokeilemaan jos pidät tämän tyyppisistä all day breakfast -ravintoloista. Iltamenu poikkesi päivämenusta ja harmittaa oikein ettemme kerenneet sitä testata, sen verran herkulliselta kuullosti sekin..

2. Two hands

Tässä toinen saman tyylinen ”aamiaisravintola”, jossa kävi sellainen kuhina että hyvä kun onnistuimme pöydän nappaamaan! Two hands oli todella paljon mieleeni; kuten edellinen Butcher’s Daughter, tuntuu että näissä paikoissa annokset on jokaista ainesosaa myöten koottu omista suosikeistani. Two handsissa nautimme kuvan mukaiset herkulliset annokset ja jälkiruuaksi banaanileipää. Iso peukku myös Two handsille! Tämä ravintola oli myös visuaalisesti erittäin paljon mieleeni.

3. Fairfax

Tästä kirjoittelinkin jo matkapäiväkirjan puolella. Kävimme Fairfaxissa vain drinkkien merkeissä, joskin kahteen otteeseen, sillä tunnelma ja sisustus oli mieleemme. Tämä kahvila/viinibaari tarjoaa myös aamiaista ja on tunnelmaltaan ehkä hieman aikuisempi kuin kaksi edellä mainittua.

4. Bareburger

Bareburger oli rento mutta kuitenkin hieman tasokkaampi hampurilaisravintola, jossa oli pöytiintarjoilu ja hyvä palvelu. Ravintola pyrkii hankkimaan kaikki raaka-aineet mahdollisimman läheltä. Pöydistä löytyi esite, josta sai selville kunkin raaka-aineen alkuperän. Ravintolassa oli myös hyvin huomioitu erityisruokavaliot; arvostin suuresti gluteenitonta sämpylää ja mustapapupihviä lihan tilalle. Ja hyvää oli! Tilaamamme bataattiranskalaisannos painoi valehtelematta varmasti ainakin kilon.

5. Shake Shackin pirtelöt

Välttelimme tehokkaasti perinteisiä pikaruokaketjuja, mutta jotenkin kummasti päädyimme Shake Shack -nimiseen hampurilaisravintolaan pirtelöiden äärelle pariinkin otteeseen. En ole aikaisemmin ollut pirtelöiden ylin ystävä, mutta nämä lähes 800 kalorin pirtelöt olivat niin överitäyteläisiä (ja makeita) että veivät kielen mennessään! Yksi pirtelö sopii hyvin jaettavaksi, sen verran tuhtia tavaraa se on. Jos haluat kokea oikein kunnon jenkki-pirtelö nautinnon, suosittelen suuntaamaan Shake Shackiin.

6. Sushi ja poke bowl

Sushia ja poke bowleja oli saatavilla vähän jokaisessa kulmassa, ja etenkin sushiin tuli helteessä turvauduttua useaan otteeseen. Monissa ruokakaupoissa Manhattanilla tarjottiin tuoretta take away sushia, joita tiskin takana seisova kokki valmisti. Yhdellä kertaa päädyimme lounastamaan take away -sushejamme kadun varteen erään talon rappusille, kun viihtyisän piknik-spotin löytäminen osoittautui mahdottomaksi. Saimme hieman oudoksuvia katseita osaksemme, mutta hyvältä maistuivat sushit vilkkaan kadun varressakin!

Poke bowlissa ei oltu pihistelty täytteiden kanssa.

7. Bagelit ja jenkkiaamiainen

Pääosin reissussa tuli nautittua melko perinteisiä jenkki-aamiaisia bageleineen. Paahdettu bagel ja tuorejuustoa päälle – täydellinen combo! Toki tulimme testanneeksi myös perinteiset buttermilk pancakesit, vaahterasiirapilla kuorrutettuna tietysti. Erittäin lämpimästi muistelen myös kulmakioskia hotellimme naapurissa, josta nappasimme lähes tajunnanräjäyttävät omeletit mukaamme parina aamuna.

Jenkki-style

Vaatimaton mutta sitäkin herkullisempi hotelliaamiainen!

8. Kookosmantelit

Näistä tuli suosikkiherkku kertaheitolla!

9. Jääkahvit

Nycin elokuiset super-helteet tekivät sen, että vanha rakkauteni Starbucksiin leimahti uudestaan. Tai oikeastaan rakkauteni kohteena olivat nämä jättimäisen kokoiset jääkahvit ja kahviloiden tehokas ilmastointi sekä hyvin pelittävä wifi 😉 Edellisen kerran Starbuckseissa tuli rampattua lähes 10 vuotta sitten, kun nämä vihreällä logolla koristetut mukit menivät suorastaan muotiasusteesta. Kuka muu myöntää?

Kuten huomata saattaa, fiinimmät illalliskokemukset jäivät listalta puuttumaan. Tämä johtuu ihan siitä, ettei mainitsemisen arvoisissa, hienommissa paikoissa tullut oikeastaan käytyä. Spontaani matkustustyylimme ja Nycin täyteen buukatut ravintolat eivät oikein menneet yksi yhteen, ja pariin otteeseen jouduimme kääntymään ovella pois kun vapaata pöytää ei löytynyt. Suosittelen siis ehdottomasti pöytävarauksen tekemistä jos mielit johonkin tiettyyn ravintolaan illallistamaan! Me hölmöt olimme hyvillä mielen menossa illalliselle erääseen hehkutettuun italialaiseen, mutta löysimmekin lopulta itsemme burritojen ääreltä vaatimattomammasta dinerista. Better luck next time!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply