Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Alohatravels 1 vuotta ja suosituimmat postaukset

sunnuntai, joulukuu 30, 2018

Paljon onnea rakas Alohatravels-blogini!

Vuosi on kulunut siitä kun palasin kotiin rentouttavalta Mauritiuksen lomalta, jossa pitkään kadoksissa ollut luovuus pääsi valloilleen ja sen seurauksena perustin Alohatravels-blogin. Kirjoittaminen on ollut minulle rakas harrastus siitä lähtien kun opin kirjoittamaan, mutta ennen tätä blogia olin koulutöitä lukuunottamatta kirjoittamatta yli vuosikymmenen. Tämän vuoden aikana blogista on tullut minulle rakas paikka johon palaan joka viikko moneen kertaan. Lähdin alunperin kirjoittamaan blogia sillä ajatuksella, että teen tätä itselleni, ikäänkuin matkapäiväkirjana. Mutta kuinka ihanaa onkaan ollut huomata, että täällä käy myös porukkaa lukemassa juttujani. Huippua!

Kummemmin en ole blogiani missään mainostanut, koska en jotenkin koe mieleiseksi pitää meteliä itsestäni. Facebook-ryhmistä olen kuitenkin löytänyt hiljattain kaivattua keskustelua ja vastavuoroisuutta muiden matkabloggaajien kanssa – meillä on Suomessa ihan mahtijengi alan bloggaajia! Lukijamääräni eivät päätä huimaa mutta kertovat kuitenkin sen, että jotain liikehdintää täällä minun itseni lisäksi on. Seuraan joka tapauksessa blogin kävijämääriä mielenkiinnolla, ja Suvin postauksesta inspiroituneena päätin näin 1-vuotissyntymäpäivien kunniaksi tehdä koosteen kävijämäärien mukaan suosituimmista postauksistani.

1. Montenegro osa 1 – Rajanylitys ja Kotor (1182)

Montenegron matkapäiväkirjan ensimmäinen osa on ollut luetuin postaus varmasti jokaisella viikolla. Tämän todistaa myös statistiikka; postaus on avattu kaksi kertaa niin usein kuin toiseksi luetuin postaus! Tästä voinee tehdä sen johtopäätöksen että Montenegro kiinnostaa ihmisiä kovasti. Toki iso osa kävijöistä on varmasti löytänyt paikalle etsiessään tietoa Montenegrosta ja poistunut saman tien paikalta, mutta siitä huolimatta tämä on mielestäni erittäin mielenkiintoinen huomio. Enteilin Montenegron suosion kasvua jo siellä vieraillessani kesällä 2017, ja näiden tietojen valossa olin oikeassa. Uskon että Montenegro on hyvin pian, ellei jo nyt, yhtä suuressa suosiossa kuin naapurimaa Kroatia. Tässä nimeltämainitussa postauksessa kerron rajanylityksestä (Kroatia-Montenegro) ja kauniista Kotorista.

2. Filippiinit Pandan Island (549)

Toiseksi luetuin postaus kertoo yhdestä kaikkien aikojen suosikkikohteestani, Pandan Island -nimisestä paratiisisaaresta Filippiineillä. Tämä pieni saari ansaitsee kaiken hehkutuksen, vaikka tavallaan tekisi mieli pitää se jopa hieman salassa. Missään muualla en ole kokenut olevani yhtä lähellä luontoa. Kuvittele asuvasi tropiikin lämmössä keskellä viidakkoa, bambumajassa Internetin ulottumattomissa, herätä viidakon ääniin, nauttia valkoisesta hiekasta ja autiosta rannasta, keräillä kauniita simpukoita, nauttia turkoosissa vedessä ja seurailla veden alla jättiläiskilpikonnien menoa. Tuohon paratiisiin haluan vielä palata.

3. Montenegro osa 3 – turistirysä Ulcinj (385)

Ja Montenegro kiinnostaa! Montenegro-aiheinen postaus pääsee myös kolmannelle sijalle. Ajoimme maan rantaviivan päästä päähän, ja se oli yhtä turistikeskittymää toisensa perään. Ulcinj oli yksi kauimmaisista rantakaupungeista Kroatiasta päin katsottuna, mutta yhtälailla turistien suosiossa kuin muutkin. Näin jälkikäteen olisin mieluummin suunnannut pohjoiseen luontokohteiden äärelle, mutta tulipa nyt koettua tämäkin.

Tämän Montenegrossa paistattelevan koiran ilme kiteyttää mitä tarkoittaa onnellisuus ja nautiskelu.

4. Käsimatkatavaroilla viikon reissulle (368)

Pakkaaminen, mikä ihana aihe! Suhtaudun pakkaamiseen intohimolla ja pieteetillä; pakkaustyylini on rento mutta harkittu.  Nykyään reissaan lähestulkoon pelkästään käsimatkatavaroilla tuon alla olevassa kuvassa näkyvän repun kanssa. Kesäkuussa purin viikon matkatavarat Sisilian reissun jälkeen lattialle, listasin ne ja analysoin onnistumiseni. Tavaramäärä näyttää tuossa kuvassa hyvinkin pieneltä, mutta kyseinen postaus osoittaa kuinka paljon turhaa ja tarpeellista reppu todellisuudessa imikään sisäänsä.. Koska pakkaaminen on itselleni niin mielekästä puuhaa, tulen varmasti kirjoittamaan siitä vielä toistekin. Tämä kyseinen Sisilian reissu ei todellisuudessa ollut haaste eikä mikään.

5. Meidän Mauritius osa 1 (329)

Mauritius kiinnostaa lukijoita myös. Tässä postauksessa kerroin Mauritiuksen matkan ensimmäisestä etapista, kun majoituimme ihastuttavissa bungalowissa rannan tuntumassa. Kerroin myös, kuinka olin hieman pettynyt maan majoitustarjontaan yleisesti näin reppureissaajan näkökulmasta.

6. Surffileiri Portugalissa (318)

Surffaus ja surffileirit tuntuvat yleisesti kiinnostavan ihmisiä kovasti, ja siksi olisin odottanut tältä postaukselta korkeampaa sijoitusta. Joka tapauksessa, tämä postaus on informatiivinen paketti surffileirin kulusta ja sisällöstä. Leiri oli kokemuksena mieletön ja minulle ensikosketus tähän kiehtovaan lajiin. Leiri on erinomainen tapa surffitaitojen opetteluun ja ylläpitoon, sillä se keskittyy surffaamiseen todella intensiivisesti hyvin opettajien avustuksella. Itseäni surffaus on aina jollain tasolla kiehtonut, ja tämä leiri oli täydellinen keino aloittaa tämä uusi harrastus. Kyllä, pidän surffausta harrastuksenani vaikka mahdollisuudet sen harjoittelemiseen ovatkin hyvin rajalliset. Tämän harrastuksen opetteluun minulla on koko elämä aikaa 😉

Sellainen oli meikäläisen top-6 kävijämäärien mukaan. Tänä vuonna tuli kirjoitettua 49 postausta ja lista kirjoitettavista aiheista kasvaa nopeampaa kuin ehdin toteuttaa. Jos tätä joku vakkarilukija lukee, olisi kiinnostavaa tietää kuka olet ja mikä saa sinut tänne palaamaan?:)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, joulukuu 30, 2018 at 13:33

  On tosi mukava nähdä millaiset jutut muiden blogeissa on noussut luetuimmiksi vuoden aikana. Itsekin tein vasta samanlaisen listauksen. Mukavia matkoja sinulle myös ensivuodelle!

  • Reply alohatravels maanantai, joulukuu 31, 2018 at 10:30

   Sanopa muuta, ja jännä oli myös huomata miten ne omat suosikit omista postauksista olivat ihan eri kuin mitä tässä listassa 🙂 Uskon kyllä että suurin osa on eksynyt blogiini sattumalta matkakohteiden googlailun seurauksena, ei tuon vanhan Montenegro-postauksen suosiota mikään muu voi selittää 😀

 • Reply Suvi / Suvin matkassa sunnuntai, joulukuu 30, 2018 at 18:52

  Kiitos linkkauksesta ja hyvältä näyttää sun kooste 🙂 Tuolla Pandan Islandilla en ole itse käynyt, mutta muuten Filippiinit ihastutti muutaman vuoden takaisella reissulla. Ihana maa <3

  • Reply alohatravels maanantai, joulukuu 31, 2018 at 10:32

   Samaa mieltä! Filippiineille haluan ehdottomasti vielä palata 🙂

  Leave a Reply