Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

God appetit, København!

sunnuntai, lokakuu 28, 2018

Köpiksessä tuli syötyä hyvin. Tavoistamme poiketen emme valinneet majoitukseksi tällä kertaa Airbnb:tä vaan hostellin (!), ja koska trendikkäät avocadoleipäkahvilat aukesivat niin pirun myöhään (meidän aamuvirkkujen mittapuulla), tyydyimme syömään vaatimattomahkon (mutta loppupeleissä oikein maukkaan) aamiaisen hostellilla joka aamu. Sen sijaan päivän muut ateriat tuli syötyä mitä ihastuttavimmissa ruokapaikoissa. Tässä ravintola- ja ruokasuosituksia Köpikseen!

simpleRAW

Ensimmäisen matkapäivän lounaspaikaksi valikoitui simpleRAW. Olen hulluna tämän tyyppisiin raakaruoka-vegaani-paikkoihin, ja ennen kaikkea toki siihen ruokaan. Koko lista näytti niin herkulliselta että valinnanvaikeus oli taattu, mutta lopulta valitsimme listalta Tempeh bowlit ja punajuuri-porkkana-sitruuna-inkivääri-mehut. Täydet pisteet visuaalisuudesta ja mausta tälle kombolle, katsokaa noita värejä! Plussaa sympaattisesta henkilökunnasta ja terassipaikoista.

Nyhavnin sinisimpukat

Nyhavn lienee Kööpenhaminan suosituin turistikeskittymä, ja kauniiden värikkäiden talojen katveessa on runsaasti ravintoloita jotka muistuttavat kaikki toisiaan. Bongasin useammankin ravintolan listalta yhden suosikkiannoksistani, moules frites eli sinisimpukat ranskalaisilla, ja olihan se tilattava kattilallinen tätä herkkua välipalaksi jaettavaksi. Tanska on Alankomaiden ohella yksi isoimpia sinisimpukan kasvattajia, ja sitä suuremmalla syyllä olisi jäänyt kaivertamaan jos olisimme jättäneet ne välistä simpukoiden kotiseuduilla vieraillessamme. 10/10!

Gorm’s pizza

Ensimmäisen matkapäivän päätimme illalliseen Gorm’s pizza nimisessä ravintolassa. Paikka oli tupaten täysi saavuttuamme paikalle, mutta ystävällinen tarjoilija lupasi soittaa meille kun seuraava pöytä vapautuisi. Kävimme naapuripubissa drinksuilla, kunnes soitto kävi ja pääsimme herkullisten pitsojen äärelle. Oma valintani oli vegaanipitsa joka piti sisällään muun muassa bataattia! Gorm’s pizzerioita näyttäisi olevan ympäri Kööpenhaminaa, ja suosittelen testaamaan jos pizzamakusi on enemmän hienostunut kuin mättö, ja erikoisemmat täytteet puhuttelevat. Me ruokarajoitteiset arvostimme myös (pyydettäessä) gluteenitonta pitsapohjaa.

Reffen -street food -alue

Reffen ei ole ravintola vaan street food -alue Refshaleøenissa, hieman syrjäisemmässä mutta hyvien kulkuyhteyksien päässä. Kuulin paikasta ystävältäni, ja onneksi kuulin sillä se oli mieletön! Itse olen musiikkifestareilla yleensä vähintään yhtä fiiliksissä ruokakojuista kuin itse musiikista, ja Reffen on kuin festareiden ruokakojut potenssiin kymmenen, miinus esiintyjät. Arvatakin saattaa siis, että olin innoissani. Ruokakojuja oli vierivieressä, toinen toistaan houkuttelevampia. Pitkällisen jahkailun jälkeen tilasimme uskomattoman herkulliset kalahampurilaiset käsintehdyillä hauki(?)murekepihveillä Grillfisken -nimisestä kojusta. Matkaseuralaiseni tilasi ”kyytipojaksi” myös intialaista, ja annos oli kuulemma ”parasta intialaista koskaan”. Reffenissä harmittelin todenteolla vatsalaukkuni rajallisuutta, niin monta herkullisen kuuloista annosta jäi testaamatta.

OLIOLI Poke Bar

Toisen reissupäivän iltana päädyin testaamaan Wolt-kuljetuspalvelun toimivuutta Köpiksessä, ja tilasin poke bowlin OLIOLI -nimisestä pokebaarista suoraan hostellille. Poke bowl harvoin pettää, ei tälläkään kertaa!

Kyllä lomalla kelpaa, hostellin ikkunalaudalla Woltin toimittamaa ruokaa.

California kitchen

Ja taas lisää bowleja! Kolmantena reissupäivänä suuntasimme vuokrapyörillä tähän ihastuttavaan ravintolaan lounaalle. Hyvä ruoka ja ihastuttava sisustus!

Keinotekoisen auringon valo -ikkunan alla tuntui kuin olisi ollut Kaliforniassa! Mieletön sisustusidea.

Chao Viet Kitchen

Ei reissua ilman vietnamilaista ruokaa! Tämän genren ruoka on yksi suosikeistani, mutta tällä kertaa olin niin ähky kaikesta syömisestä että päädyin tilaamaan vain riisipaperirullia. Matkaseuralaiseni tilasi jonkin kanaruuan ja olimme molemmat oikein tyytyväisiä.

Bonus: Copenhagen Downtown Hostelin aamiainen

Tässä vielä tämä joka-aamuinen setti hostellibaarissa, kun näköjään olin ottanut siitäkin kuvan 😀

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Travelloverin Annika tiistai, lokakuu 30, 2018 at 09:53

  Nälkähän tässä tuli! Tosi hyvältä näyttää. Minä olen elänyt Köpiksessä pelkillä Smørrebrødeillä. Rakastan niitä. 🙂

  • Reply alohatravels tiistai, lokakuu 30, 2018 at 16:06

   Itselläni jäi tuo perinneherkku kokonaan maistamatta, täytyykin muistaa seuraavalla Köpiksen reissulla?

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas torstai, marraskuu 1, 2018 at 19:52

  Smörrebrodit on ihan parhaita. Suosittelen. Olette löytäneet Kööpenhaminan samalla tavoin kuin itsekin ”herkutellen”

  • Reply alohatravels lauantai, marraskuu 17, 2018 at 16:32

   Ruoka on kyllä niin tärkeä osa matkailua 🙂 En ymmärrä miten saatoin täysin sivuuttaa smörrebrödit..

 • Reply Tanja / Tädin ja tytön matkablogi lauantai, marraskuu 3, 2018 at 20:43

  Kiitos vinkeistä, ruoka on matkoilla tärkeä ja mielenkiintoinen asia! Pitääpä tämä juttu laittaa mieleen Köpiksen reissun varalle!

  • Reply alohatravels sunnuntai, marraskuu 4, 2018 at 16:01

   Kiva kuulla että vinkit olivat mieleen! Ruoka on etenkin kaupunkireissuilla yksi tärkeimmistä asioista 🙂

  Leave a Reply