Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Ihan hyggenä

maanantai, lokakuu 22, 2018

Terveisiä muhkean neuleen sisältä vällyjen välistä! Palasin aamupäivästä minilomalta Kööpenhaminasta rentoutuneena, seesteisenä ja inspiroituneena, joskin aikaisesta lennosta johtuen hyvin väsyneenä. Koin oloni Köpiksessä todella kotoisaksi, ja tuntuu että kaupungin hygge-atmosfääri tarttui todenteolla. Kotiin saavuttuani kaivoin kaapista isoimman neulepuseron, päästin raikkaan syysilman virtaamaan makuuhuoneen ikkunasta sisälle ja käperryin ihanaan omaan sänkyyn lukemaan ja päiväunille. Ah, niin hyggeä!

En toki päässyt reissussa kenenkään paikallisen kotiin todistamaan ehtaa hyggeä, mutta ihan kaupungilla liikkuessa se välittyi itselleni muun muassa näistä asioista:

1. Muhkeat neuleet katukuvassa

Heh, tanskalaiset erotti katukuvassa turisteista isoista neuleistaan. Syksy ei ehkä ollut aivan yhtä pitkällä Köpiksessä mitä Helsingissä, mutta lähestulkoon. Siitä huolimatta iso osa tanskalaisista viiletti menemään ilman takkia, pelkässä neulepuserossa. Myös shortseja näkyi miesten jalassa jonkun verran. Suomalaista paleli pelkkä katsominen!

2. Polkupyöräily

Autoja näkyi Köpiksessä hämmästyttävän vähän, mutta sen sijaan polkupyöriä oli valtavasti. Kaikki kaupungin pyöräparkit muistuttivat Flow festivalien pyöräparkkia (if you know what I mean), ja infrassa oli selvästi huomioitu kansalaisten pyöräilyintoilu. Kaltaiseni arkipyöräilijä oli tästä pyöräkulttuurista aivan fiiliksissä! Hieman harmitti kotiinpalatessa ladata ensimmäistä kertaa kevään jälkeen aikaa matkakortille pyöräkauden päättämisen merkiksi.. Nyyh!

3. Raikas ilma

Olen aika kova tuulettamaan asuntoa ja rakastan raitista ilmaa. Yksi ihanimpia paikkoja on kotona lämpimien peittojen alla, viileässä asunnossa johon raitis ilma virtaa sisään. Tässäkin asiassa olemme selvästi samalla aaltopituudella tanskalaisten kanssa. Kahviloissa ja ravintoloissa tunnuttiin tuuletettavan minkä kerettiin, ja kertaakaan ei tarvinnut hikoilla ruokapaikoissa ja liikkeissä vaatekerrastojen alla.

Hostellihuoneemme oli muuten varsinainen laivan hytti, mutta tätä puutetta kompensoivat ehdottomasti sängyn vieressä olevat isot ikkunat joista pääsi ulos parvekkeelle ihailemaan maisemaa ja kaupungin elämää, ja tietysti nauttimaan siitä raittiista ilmasta. Postauksen kuvat tilanteesta, jossa loikkasin ikkunan kautta parvekkeelle ihailemaan upeaa auringonlaskua, joka toki ehti kadota juuri ennen näitä kuvia.

4. Ulkoterassit

Tämä liittyy edelliseen, mutta lähes jokaisessa kahvilassa, ravintolassa ja pubissa on ulkoterassi, joista suurimmassa osassa lämpölamput. Vaikka syksy tosiaan oli Tanskassakin jo kunnolla käynnissä, tarkeni lämpölamppujen ja vilttien ansiosta istua ulkona aamusta iltaan. Tämä sama Suomeen kiitos!

5. Hymyilevät ihmiset

Tein töitä tanskalaisessa yrityksessä vajaat 3 vuotta, joten tämän tiesin toki jo entuudestaan; tanskalaiset ovat kovia hymyilemään! Toki hymy on erityisesti asiakaspalvelutilanteissa jopa toivottavaa, mutta jostain syystä näistä kohtaamisista jäi tällä kertaa aidosti lämmin fiilis. Hyvä tanskalaiset!

Köpis-aiheisia postauksia tulossa lisää, tämä ensimmäinen oli elintärkeää päästää ulos ollessani vielä näin ”hyggepäissäni”. Täytyy koittaa ylläpitää tämä fiilis. So long!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Ansku BCN maanantai, lokakuu 29, 2018 at 18:21

  Minulla on tänään ensimmäistä kertaa jalassa villasukat ja kupissa teetä, joten hyggeilyfiiliksissä täälläkin ollaan! Pääsin yhdellä Kööpenhamina-reissullani kylästelemään tanskalaiseen kotiin ja se koti oli ihan täydellisen hyggelig! Oli narisevat puulattiat, piano, paljon kynttilöitä ja pehmeitä tyynyjä, näkymät kaupungin kattojen yli… Aika ihanaa!

  • Reply alohatravels tiistai, lokakuu 30, 2018 at 16:05

   Syksy ja hyggeily kuuluu ehdottomasti yhteen?

 • Reply Rosa tiistai, lokakuu 30, 2018 at 22:18

  Samat fiilikset Köpiksestä. Siellä ei tuntunut pinna kiristyvän vaan ihmiset hymyilivät ja olivat rentoja. Kiinnitin myös huomiota ulkoterassien määrään, vaikka syksyllä lämpötilat ovat aika samoissa Helsingin kanssa.

  • Reply alohatravels keskiviikko, lokakuu 31, 2018 at 21:40

   Näissä kahdessa asiassa Suomi voisi ottaa ehdottomasti mallia! Täytyykin vetää itse ihan hyggenä, jos se vaikka pikku hiljaa tarttuisi?

 • Reply Marttiina / Onioni.fi lauantai, marraskuu 3, 2018 at 10:12

  Köpis on myös omasta mielestä täydellinen minilomakohde! ❤️ Hygge, jos mikä tarttuu matkalta mukaan, ehkä myös lomalaisen silmin paikalliset näyttävät seesteisimmiltä kuin kotipuolessa. ?

  • Reply alohatravels sunnuntai, marraskuu 4, 2018 at 16:04

   Hahah, voipi olla juu että ”lomalaisen laseilla” seesteisyys välittyi hieman korostetusti 😀

 • Reply Antti / Lanttimatkat lauantai, marraskuu 3, 2018 at 14:43

  OO me käytii köpiksessä päiväreissulla ja se on kyllä kiva paikka! Neuleet on kyllä helmiä, mutta ei kai ny enää pelkällä sellasella pärjää, teininä tosin pärjäs vuoden ympäri paksulla hupparilla.

  Odotan innolla jatkoa näille kirjoituksille.

  • Reply alohatravels sunnuntai, marraskuu 4, 2018 at 16:07

   Sanopa muuta, samaa ihmettelimme myös! Ehkä tanskalaiset sietävät kylmää paremmin? Toisaalta pyöräillessä pysyy paremmin lämpimänä, olisiko tässä heidän salaisuutensa 😀 Kiva kuulla jos Tanska-juttuni ovat olleet mieleen!

  Leave a Reply