Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Paikallisen matkassa Belgiassa

keskiviikko, toukokuu 16, 2018

Palasin juuri minilomalta ystäväni luota Belgiasta. Olen joitakin vuosia sitten käynyt Brysselissä, mutta tällä kertaa vieraillut paikat olivat hyvin erilaisia ”Euroopan pääkaupunkiin” verrattuna. Kaunista ja idyllistä maaseutua, suloisia pieniä kyliä sekä ihastuttava Brugge! Auto on tuolla maaseudulla ehdoton, ja ystäväni kuskailikin minua ahkerasti paikasta toiseen. Avustin välillä kartturina, mutta suurimman osan ajasta tuli ihailtua vehreitä maisemia ja laiduntavia eläimiä. Kesä oli täydessä vauhdissa Belgiassa jo toukokuun alussa, ja saimmekin nauttia auringosta ja ihanasta helteestä.

Ensimmäisenä kokonaisena lomapäivänä matkasimme läntisessä Belgiassa sijaitsevaan Bruggeen. Belgian Venetsiaksikin kutsuttu kaupunki teki minuun vaikutuksen; tunnelmallisia kävelykatuja, kutsuvia ravintoloita ja ”teehuoneita”, joki ja kanaalit sekä rennon leppoisa tunnelma. Vaikka turisteja oli jonkun verran, fiilis oli silti jollain tapaa autenttinen ja kaukana turistirysästä. Melkein heti Bruggeen saavuttuamme aloimme etsiä sopivaa lounaspaikkaa ja viihtyisä ulkoterassi löytyikin nopeasti kirkon kupeesta. Lounasvalinta oli omalta osaltani tiedossa jo etukäteen; peri-belgialainen Moules & Frites (sinisimpukat ja ranskalaisia) on jokaisen Belgiaan suuntaavan seafood-fanin must-valinta. Eikä tarvinnut pettyä! Muutoin päivä Bruggessa piti sisällään käppäilyä ympäriinsä, hieman ostoksia sekä kahvittelut pannukakkujen kera auringossa.

Pocahontas-puu. ”Belgian Venetsia” teki minuun suuremman vaikutuksen kuin se aito ja alkuperäinen.

Moules & Frites!

Seuraavaksi päiväksi olimme suunnitelleen ulkoilua. Suuntasimme Het Vinne -nimiselle suolle Zoutleeuw:n kylään. Kaunis kesäpäivä oli houkutellut paikalle sankoin joukoin paikallisia perheitä. Lammen kiersi noin tunnissa, ja reitti kulki välillä laiturimaista kävelysiltaa pitkin, välillä metsässä. Todella äänekäs sammakoiden kurnutus säesti retkeämme. Kierrettyämme lammen ympäri jäimme nauttimaan lounasta paikan ravintolaan. Suunnitelmissamme oli käydä tutustumassa vielä toiseenkin ulkoilukohteeseen, mutta helteessä huhkittuamme olimmekin niin väsyneitä että palasimme sittenkin nauttimaan viimeisistä auringonsäteistä kotipihalle.

Yksi fiilistelyn aihe reissussa oli jälleen ruoka! Ehdimme miniloman aikana käymään useammassakin eri ravintolassa, ja ruoka oli poikkeuksetta erinomaista. Kuten alussa mainitsin, kylät ovat täällä todella sympaattisia; kaupunkimaisia mutta minikoossa. Yhtenä iltana kävimme illallisella Geel-nimisessä kylässä, ja ulkoterassilla lyhythihaisessa istuskellessa fiilis oli kuin Espanjassa konsanaan. Yksi belgialaisten keskuudessa suosittu annos herätti itsessäni ihmetystä; jäätävä (siis todella valtava) kasa pieniä ranskalais-tyyppisiä perunoita, joiden alle oli kätketty lihaa. Omat ruokavalinnat rakentuivat pitkälti merenelävien ja parsan ympärille (parsakausi oli Belgiassakin kuumimmillaan).

Parsarisotto

Fiilistelin myös niinkin arkista asiaa kuin ruokakaupat, joissa valikomat ja hinnat olivat aivan eri sfääreissä kuin Suomessa. Erityisesti mieltäni lämmitti valmiiksi kuoritut/viipaloidut ja todella tuoreet mangot, granaattiomenat jne. Näistä tuli loihdittua herkkuaamiaisia joka aamu. Belgia on myös leipomoiden maa, ja yhtenä aamuna teimmekin retken paikalliseen leipomoon. Kuulemma tuolla päin on tapana, että perheet lähtevät viikonloppuaamuisin varta vasten leipomoon hakemaan tuoreita sämpylöitä. Me tyydyimme ostamaan lajitelman erilaisia leivoksia.

Ah, saisipa joka aamu loihdittua näin ihanan aamiaisen!

Miniloma oli oikein onnistunut ja olisin todella mielelläni jäänyt pidemmäksikin aikaa. Reissun agenda oli tällä kertaa vaihtaa kuulumisia ystävän kanssa pitkästä aikaa ajan kanssa, ja ohessa tuli sitten nähtyä hienoja paikkoja. Oli myös mielenkiintoista kurkistaa toisen elämään vieraassa kulttuurissa. Oma haaveeni on myös vielä joskus kokea arki toisessa maassa ja ystäväni toimi ehdottomasti innostajana tämän haaveen suhteen. Toki sekin on aina suuri apu kun toinen tietää paikat joihin kannattaa mennä syömään ja käymään, niin ylimääräiseltä säädöltä vältytään. Paikalliselta kuulee myös mielenkiintoista ja hyödyllistä nippelitietoa, kuten sen, että Belgia on sinisimpukoiden lisäksi tunnettu myös muun muassa liikenneruuhkistaan. Voi olla että jollain olisi tullut melkoinen kiire paluulennolle ilman tätä tietoa..

Aamiaiskamu

Ystäväni vetämä pihajooga-sessio kruunasi loman ja kotiin palasi zen-tilan saavuttanut allekirjoittanut. 

Kiitos A<3

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply A lauantai, toukokuu 26, 2018 at 01:12

    Ihana teksti!!

    • Reply alohatravels tiistai, toukokuu 29, 2018 at 16:27

      <3

    Leave a Reply