Yleinen

Viikonloppu Tallinnassa ja ravintolasuosituksia

tiistai, maaliskuu 13, 2018

Viime viikonloppu tuli vietettyä Tallinnassa. Tallinna on ehdottomasti yksi suosikkikaupunkejani, ja sinne on ”pakko” päästä vähintään kerran vuodessa. Mielestäni Tallinnan ravintolakulttuuri on mennyt Suomen ohi jo vuosia sitten, ja suurin houkutin itselläni matkustaa kaupunkiin onkin nykyään ruoka. Meillä oli nyt vain yksi kokonainen päivä kaupungissa, ja tuskailimme etukäteen, kuinka monessa ravintolassa ehtisimme tai jaksaisimme päivän aikana käydä. Tein pöytävarauksia ennakkoon, ja vaikka olin mielestäni suht hyvissä ajoin liikenteessä varaamisen kanssa, oli osa ravintoloista joihin olisimme halunneet mennä jo loppuunmyyty koko lauantain osalta! Suosittelen siis ehdottomasti pöytävarausten tekemistä jos haluat päästä tiettyyn ravintolaan syömään.

F-Hoone Telliskivi 60

F-Hoone on ollut kaikkien Tallinnaan matkaavien ”urbaanien” ihmisten huulilla jo varmaan parin vuoden ajan. Kahdella edellisellä Tallinnan visiitillä olen yrittänyt päästä tänne syömään ilman varausta – turhaan. Paikka on aina ollut tupaten täysi. Tällä kertaa teimme varauksen ennakkoon, mutta menuja netistä tutkiessani minut pysäyttikin yllättäen ravintolan aamiaisvalikoima. Juuri kun edellisessä postauksessa pääsin kehumaan omia aamiaisen loihtimis-taitojani ja jopa hieman dumaamaan hotelliaamiaisia, haluan selventää etten kertakaikkiaan voi vastustaa tietyn tyyppisiä aamiaismenuja! Koska matkaseuralaiseni sanoi luottavansa kulinaristiseen makuuni ja antoi minulle vapaat kädet ravintoloiden suhteen, varasin meille aamuksi pöydän täältä.

Siispä lauantai-aamuna jätimme nihkeän laivan taaksemme ja hurautimme taxilla Telliskiveen aamiaisherkkujen kuvat silmissämme. Olimme niin innokkaina paikalla, että hetken jouduimme tuijottelemaan ravintolan värikästä ja tarroitettua ovea ja odottelemaan sen aukenemista.

Pian ovet onneksi aukesivatkin ja pääsimme sisään. Ruuan lisäksi itselleni on tärkeää ravintolan tunnelma, ja se on F-Hoonessa ehdottomasti kohdillaan! Pääsimme istumaan paraatipaikalle korokkeelle ikkunan ääreen. Allekirjoittanut päivitteli vierailua hieman innokkaana someen, olihan kyseessä kuitenkin klassinen ”kolmas kerta toden sanoo” -tapaus;

Menua tutkiessa teki mieli tilata kaikkea. Vähän kaikkea sitten päädyimmekin tilaamaan, ja tarjoilijan huvittuneesta reaktiosta päätellen meillä taisi mennä hieman yli. Itse valitsin listalta linssi-kaura-puuroa marjoilla ja banaanilla, juusto-yrtti-munakkaan, valtavan lohi-avocado-leivän ja kahvia. Ystävältäni pääsin myös maistamaan smoothie bowlia. Kaikki oli todella hyvää, eikä todellakaan hinnalla pilattu. Koko setti maksoi omalta osaltani muistaakseni noin 15€. Erittäin positiivinen kokemus kaikin puolin!

Parin tunnin tehokkaan syömisen ja rentoilun jälkeen oli aika tilata Uber ja hurauttaa hotellille päiväunille. Tarjoilijamme suositteli meille Uberia, ja sille myös iso peukku! Uberia tuli hyödynnettyä muutamaan otteeseen, ja auto oli joka kerta paikalla alle 10 minuutissa. Hinnaltaan Uber on myös noin puolet taxia halvempi. Kaupanpäälliseksi saatoimme saada kuskin elämänkerran, huippua!

Pöydän täydeltä herkkuja!

Pakollinen vessaselfie

Ja vessataidetta. Kaikenlaista taidetta (tai töherrystä) voi bongailla yllättävistäkin paikoista näissä Tallinnan urbaaneissa ravintoloissa ja kuppiloissa, tykkään!

Kivi paber käärid Telliskivi 60a C4

Aamiaisemme oli ”melko” tuhti, joten lounas siirtyi klo neljään. Olin varannut pöydän jälleen Telliskivestä, vanhasta tutusta Kivi paber käärid -nimisestä ravintolasta. Listalta löytyvä portobello-hampurilainen vakuutti meidät siitä, että tänne olisi päästävä. Edellisen tapaan myös tämä ravintola on todella ”cosy” ja omaan makuun viihtyisä.

Vierailin ravintolassa ensi kertaa noin vuosi sitten ja maistoin kuvan juomaa. Nyttemmin se on melkeinpä ainut alkoholipitoinen juoma jonka kelpuutan. Olihan se tilattava siis tälläkin kertaa 😉

Se portobello-hampurilainen. Sämpylän tilalla hampurilaisen pohjana oli kukkakaalista tehty ”pihvi”, lihan korvikkeena luonnollisesti portobello-sientä. Lisukkeena erinomaiset bataattiranskalaiset, jotka eivät olleet normaaliin tapaan rapsakoita vaan enemmän pehmeitä, ehkä valmistettu muuten kuin uppopaistaen? Ketsuppi oli erikoinen lisuke, mutta sopi oikeastaan ihan kivasti bataattien kaveriksi kaikessa arkisuudessaan. Erittäin kelpo kombo!

Telliskiven katutaidetta. Tämä on toinen syy miksi pidän tästä kaupunginosasta. Uusia rakennusten seiniin ilmestyviä taideteoksia on kiva bongailla joka vuosi kun tänne matkaa.

Kohvik Must Puudel Müürivahe 20

Illaksi emme olleet varanneet ravintolaa, vaan päädyimme googlailujen perusteella Vanhassa kaupungissa sijaitsevaan ”mustaan puudeliin” jota kuvailtiin rennoksi ja viihtyisäksi istuskelupaikaksi. Saavuimme paikalle iltakymmenen jälkeen, ja pienten järjestelyiden jälkeen meille löytyi pöytä. Päivän syöpöttelyistä johtuen olo oli vielä tässäkin vaiheessa kylläinen. Ison teekupposen jälkeen ruoka alkoi kuitenkin taas hieman houkutella, ja tilasimme alla olevan kuvan mukaiset annokset paistettua avocadoa grillatulla vuohenjuustolla, seesaminsiemenillä ja vadelmilla. Erittäin herkullinen ja sopivan kevyt päätös päivälle! Ainiin, jälkiruuaksi otimme vielä juustokakkupalan jaettavaksi, oikein hyvä sekin.

Paikkana tämä oli viihtyisä ja labyrinttimainen; uusia pieniä huoneita löytyi peräjälkeen. Isoimmassa huoneessa dj soitti levyjä ja tunnelma oli oikein jees.

Iloiset ja kylläiset Tallinnan matkaajat.

Tässä olikin yhden päivän ravintolasaalis, erittäin tyytyväinen olen kaikkiin ravintola- ja annosvalintoihin 🙂 Teen Tallinnan ravintolasuosituksista vielä toisen postauksen, sillä vuoden takaisella vierailulla tuli myös testattua useampi helmi! Palataan siis asiaan hieman tuonnempana.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jeppe maanantai, huhtikuu 2, 2018 at 19:56

    Mmmm… pitäisikö tosiaan käväistä joku kertaa naapurimaassa…ihan vaan syömässä?

    • Reply alohatravels keskiviikko, huhtikuu 4, 2018 at 14:05

      KYLLÄ! Mennään vaikka yhdessä kesällä 🙂 Ja siitä vois kätevästi jatkaa Muhuun pitkästä aikaa?

    Leave a Reply