Mielenkiintoisia bongauksia kirjamessuilta 2017

Kirjamessuille osallistumisesta on alkanut muodostua perheemme jokavuotinen perinne, eivätkä kirjamessut jääneet tälläkään kertaa väliin, tosin koska aikaa oli käytettävissä sen verran vähän, päätimme tällä kertaa käydä ainoastaan lasten messuhallissa, jonka olemme kokeneet meille kaikista antoisimmaksi. Olimme messuilla iltaan asti, joten messuilta poistuessamme otettu kuvakin on tosi hämärä. Toivomme, että ehdimme käydä messuilla vielä toistamiseen ennen kuin ne päättyvät, mutta niin taisimme toivoa viime vuonnakin, emmekä toista kertaa messuille enää ehtineet. Tällä kertaa bongasin messuilta muutaman mielenkiintoisen jutun, joista halusin kertoa myös blogissa.

Ensimmäinen mielenkiintoinen juttu, jonka löysimme on lapsille suunnattu tiedekoulu, josta 7-vuotias innostui kovasti. Kukapa ei nyt haluaisi oppia rakentamaan ihan oikeaa, omaa robottia, joten pojan innostus oli tietysti täysin ymmärrettävä! Koulussa opetetaan lapsille muun muassa koodausta ja koulun oppilaat ovat menestyneet hyvin alan kilpailuissa. Tietotekniikan opettaminen aloitetaan jo ensimmäiseltä luokalta alkaen ja oppilaita kannustetaan luovuuteen sekä omaan ajatteluun. Koulu tekee tieteellisiä retkiä ja painottaa ryhmässä oppimista, leikin kautta oppimista sekä projektipohjaista oppimista. Lisäplussaa siitä, että esite oli puoliksi englannin- ja puoliksi arabiankielinen. Sitten tuleekin se mutta, koulu sijaitsee Ghardaiassa asti. Olisin voinut harkita periaatteitani yksityiskoulujen suhteen uusiksi, jos koulu vain olisi sijainnut inhimillisen matkan päässä meistä – niin kivalta toiminta vaikutti ja niin innoissaan 7-vuotias siitä oli. Pikkupoikien innostus koulun esittelypisteen äärellä sai kuitenkin innostumaan jonkinlaisen tiedeharrastuksen etsimisestä pojille.

Toinen mielenkiintoinen juttu, jonka löysimme messuilta, mutta joka toki ei ollut meille aivan uusi tuttavuus, oli iMadrassa, josta saattaisi olla apua lasten opiskeluun Algeriassa. En ole lähemmin ehtinyt sivustoon tutustua, mutta koska kaikenlainen verkko-oppiminen kiinnostaa, niin aion tutustua myös tähän algerialaiseen oppimisapplikaatioon lähemmin. On ollut ihan huippujuttu, että vanhin poika sai opiskelupaikan suomalaisesta verkkolukiosta ja lukion materiaalit ovat aivan huippuja ja kun itsekin työskentelen osittain verkko-oppimisen parissa, niin kaikki tällainen kiinnostaa kovasti. Moni lapsi käy Algeriassa koulun jälkeen maksullisilla tukiopetustunneilla ja parhaimmillaan tällainen palvelu saattaisi korvata lisäopetustarpeen.

Muutama pikkujuttu messuilta tarttui myös mukaan, muun maussa kalanmallinen aakkospalapeli,

”3D-aakkoskirja”, johon aakkosia voi myös kirjoittaa ja pyyhkiä pois

sekä talokirja, josta löytyy kotisanastoa arabiaksi ja ranskaksi ja kivoja tarratehtäviä.

 

P.S. Jos nyt sattuisi niin, että joku lukijoista olisi menossa messuille, niin jaanpa vielä mieheni keksimän hyvän parkkeerausvinkin. Me nimittäin jätimme auton parkkiin Rama Meublesin parkkipaikalle, josta pääsi näppärästi messukeskukseen ylikulkusiltaa pitkin. Lähtiessämme illalla pois messuilta näimme ohikulkiessamme, kuinka täydellisessä sumpussa messukeskuksen parkkipaikka oli. Me sen sijaan pääsimme heti matkaan Rama Meublesin parkkipaikalta. Samalla kävimme myös kurkkaamassa huonekaluliikkeen tarjonnan. Tuo liike on yksi lemppareistani ja tarkoitukseni onkin kertoa siitä jossakin vaiheessa hieman lisää.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Previous Post Next Post

You Might Also Like