10+1 kysymystä ulkosuomalaisille

Sain 10+1 kysymystä ulkosuomalaisille -haasteen Turkin Izmiristä MatkaMartalta Kalaa & baliikkia & kalabaliikkia -blogista. Kiitos MatkaMartta – näihin on aina kiva vastata!

1. Mikä on parasta tämänhetkisessä asuinmaassasi?
Pidän erityisesti Algerian kauniista luonnosta. Rento elämäntyyli ja -asenne on myös kiva juttu; huomasin jo lyhyen Rooman matkan aikana kaipaavani aavistuksen kaoottisia, mutta äärimmäisen sydämellisiä ja lapsirakkaita algerialaisia. Huomaan itsekin eläväni täällä reippaasti stressittömämmin kuin Suomessa. Ruuan hinta-laatusuhde on myös useimmiten erinomainen – täällä on kiva laittaa ruokaa, kun herkulliset (ja edulliset!) kasvikset tekevät ruuasta helposti maistuvaa. Myös asuinolosuhteemme ovat täällä reippaasti kivemmat kuin Suomessa. Näin kesällä pitkät hiekkarannat tarjoavat ihanan mahdollisuuden nauttia uimisesta.

2. Entä ikävintä?
Toisinaan edelleenkin suren sitä, että lasten koulutus ei ole aivan sen tasoista kuin se olisi Suomessa (eikä täältä saatu tutkinto ole lähellekään niin arvostettu kuin Suomesta saatu tutkintotodistus olisi eikä välttämättä avaa samalla tavalla ovia). Onneksi kuitenkin internet tarjoaa mahdollisuuksia täydentää lasten opintoja.

3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa maahan kahdeksi viikoksi ilmaiseksi, mihin matkaisit?
En ole ennen oikein ollut erityisemmin kiinnostunut Aasiasta, mutta nyt Malesia ja Singapore ovat alkaneet kiinnostaa. Yllättävän moni algerialainen tuttumme on käynyt Malesiassa ja kehunut maata kovasti ja Malesia alkoi kiinnostaa minuakin.

4. Mihin kohteeseen matkustaisit uudestaan?
Tykkään useimmiten matkustaa aina uusiin kohteisiin, mutta Istanbuliin haluaisin uudelleenkin ja se olikin itse asiassa yksi tämän kesän matkakohdevaihtoehtomme. Toinen kohde, jossa olen käynyt jo useamman kerran, mutta jonne haluaisin uudelleenkin, on Espanja, jossa viehätti se, että maa muistuttaa yllättävän paljon Algeriaa, mutta vain hieman modernimmassa paketissa. Hieman haaveilemme, josko voisimme jossakin vaiheessa hankkia sieltä oman lomakodin. Vaikka edellisessä postauksessa totesinkin, että nuoruuden aikaiset haaveet on nyt toteutettu, niin on mukavaa, että näin aikuisiällä tilalle on tullut uusia haaveita, joita kohti pyrkiä. Algeriassa haluaisin Tipasaan yhä uudelleen ja uudelleen!

5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten ulkomailla?
En varsinaisesti kaipaa mitään suomalaisia ruokia. En ole suuri suomalaisen ruuan ystävä ja niitä ruokia, joista pidän, pystyy tekemään suureksi osaksi täälläkin. Esimerkiksi kaurahiutaleita saa nykyisin Algeriastakin. Oltermanni-juusto on kyllä koko perheen herkkua ja sitä mies on viime aikoina tuonut meille Suomesta tuliaisiksi.

6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?
Täytyy sanoa, että tällä hetkellä en usko, mutta toisaalta täytyy heti perään sanoa, ettei koskaan pitäisi sanoa ”ei koskaan”; enhän vielä joitakin vuosia sitten uskonut sitäkään, että haluaisin joskus asua Algeriassa. Oma sukuni on pieni ja ystävienkin osalta olen aina ollut sitä mieltä, että laatu korvaa määrän, joten Suomessa minulla on vain kourallinen läheisiä ihmisiä, joita ainakin tällä hetkellä tapaisin mieluummin joko täällä Algeriassa tai jossakin matkan varrella, kuten teimme äitini kanssa sopiessamme treffit Roomaan. Jostakin syystä en tällä hetkellä kaipaa Suomea maana oikeastaan lainkaan ja olenkin odotellut, iskeekö Suomi-kaipuu jossakin vaiheessa aivan yllättäen ja varoittamatta. Olen sanonut miehelle, että jos Algeriassa tapahtuisi jotakin niin yllättävää, ettemme voisi enää täällä asua, haluaisin ehkä asua Espanjassa. Se olisi lähellä molempien kotimaita ja muistuttaisi monessa suhteessa Algeriaa. Lisäksi lapset voisivat kenties opiskella suomenkielisessä koulussa. Tämän hetkinen työni on sellainen, että voisin helposti muuttaa myös Välimeren toiselle puolelle. Välimerellisyys on selkeästi ”minun juttuni”. Toisaalta meillä on vielä koti myös Helsingissä emmekä aio koskaan täysin luopua myöskään Suomen ”tukikohdastamme”.

7. Mikä on asuinmaasi hauskin/mielenkiintoisin juhlapyhä?
Taidan pitää eniten Ramadanin jälkeisestä Eidistä, joskin olen tullut luoneeksi juhlapyhiin ihan omia tapojani viettää niitä, jotka sitten ovat osittain olleet törmäyskurssilla täkäläisten tapojen kanssa.

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?
Eniten olen tainnut tuskailla kielen oppimisen kanssa.

9. Voisitko kuvitella asuvasi jossain muussa maassa kuin Suomessa tai tämänhetkisessä asuinmaassasi?
Voisin hyvinkin kuvitella asuvani muuallakin, vaikkapa juurikin siellä Espanjassa.

10. Mikä oli vuoden 2016 mieleenjäävin hetki?
Vuonna 2016 tapahtui paljonkin mukavia juttuja. Mieleenpainuvimpia taisivat olla loma Espanjassa, vierailu Tlemcenin keijuluolassa, rantalomailu täällä Algeriassa sekä se, että saimme toisen kissamme kesällä 2016.

11. Aiotko matkustaa jonnekin tänä vuonna? Minne?
Roomassa ehdin jo piipahtaa, mutta muutoin aion lomailla kesän lasten kanssa täällä Algeriassa. Loppuvuodesta matkustamme ehkä jonnekin, muttemme ole vielä tehneet tarkkoja matkasuunnitelmia.

 

Haaste on kiertänyt jo lähes jokaisessa, ellei kaikissa, seuraamissani ulkosuomalaisten blogeissa. Jos kuitenkin juuri sinä et ole vielä haastetta saanut ja haluaisit siihen vastata, nappaa ihmeessä haaste sääntöineen ja kysymyksineen tästä postauksesta.

Säännöt Liebster Awardin vastaanottamiseen:
Kirjoita postaus palkinnon saamisesta ja julkaise se blogissasi.
Kiitä henkilöä, joka nimitti blogisi ja linkkaa hänen bloginsa postauksessasi.
Lisää blogiisi Liebster Awardin logo osoitukseksi palkinnosta.
Lisää postaukseen myös palkinnon säännöt.
Vastaa palkinnon antajan esittämiin kysymyksiin.
Nimitä 5-11 uutta blogia.
Keksi kysymykset bloggaajille, jotka nimität.
Ilmoita nimityksestä valitsemillesi bloggaajille ja linkkaa oma postauksesi heille.
Linkkaa Liebster Award -postauksesi myös sinut nimittäneen blogin postaukseen.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Previous Post Next Post

You Might Also Like