Kiertomatkat 2018

Mikä mahtaa olla kuluvan vuoden kuumin matkakohde? Kenties useamman maan kiertomatkat 2018 vuonna ovat se juttu? Mielenkiintoista kieltämättä. Moni matkailija nimittäin seurailee trendejä melko tarkasti, joten esimerkiksi Lonely Planetin vuosittain julkaisemat listat vuoden kohteista saavat yhä enemmän huomiota. Listauksia tehtiin muun muassa edullisimmista kohteista. Edullisten kohteiden kärjessä komeili mahtavien vuorten Nepal, joka on hiljalleen toipumassa vuoden 2015 valtavan maanjäristyksen aiheuttamista vaurioista. Tämä Kiinan ja Intian välissä oleva syvästi uskonnollinen(buddhismi) maa hurmaa turistit uskomattomilla maisemillaan ja ihmisten ystävällisyydellä. Nepaliin voi matkustaa montaa reittiä, mutta lento Helsingistä Katmanduun yhdellä vaihdolla kestää noin 13 tuntia.

rukouskellot

Toisena listalla on hieman yllättäen Namibia. Tämä Afrikan maa on monelle suomalaiselle tyystin tuntematon matkakohde. Lähes Afrikan mantereen eteläkärjessä sijaitseva vasta vuonna 1990 Etelä-Afrikasta itsenäisyyden saanut noin 2,6 miljoonan ihmisen maa on tunnettu lähinnä sen alueella sijaitsevasta valtavasta Namibin autiomaasta. Sitä pidetään maailman vanhimpana autiomaana ja moni sanookin siellä käydessään, että tuntuu, kuin aika siellä olisi pysähtynyt. Nykyään tosin hiekkadyyneillä on mahdollista hurjastella enduropyörällä tai mönkijällä tai vaikka lasketella ja lumilautailla. Namibian dollari on sidottu Etelä-Afrikan valuuttaan randiin, jonka arvon laskettua myös Namibian dollarin arvo on laskenut huomattavasti, joka tekee hintatasosta edullisen. Mikäli haluat matkustaa Namibiaan Suomesta, niin se on todella kaukana.  Lentääkseen pääkaupunkiin Windhoekiin tarvitsee konetta vaihtaa ainakin kerran ja lentoaika on vaihdon kanssa noin 17 tuntia. Lennot ovat lähes aina myös kalliita. Kannattaakin pitää silmällä erilaisia alennusivustoja ja lentovertailusivuja, koska niiden kautta voi löytää välillä hyviä tarjouksia.

Kolmantena majailee meille suomalaisillekin tutumpi Portugali ja Porto. Onkin varsin yllättävää, miten vähälle huomiolle Porto on jäänyt. Portugalista puhuttaessa monelle tulee ensimmäisenä mieleen portviini, mutta ei paljon muuta. Joku saattaa muistaa pääkaupunki Lissabonin ja on ehkä käynytkin siellä, mutta Porto sen sijaan on vielä monelle uusi tuttavuus. Porton historia juontaa juurensa aikaan muutama sata vuotta ennen ajanlaskun alkua ja historiallista nähtävää kaupungista löytyy paljon. Porto on myös oiva kohde kulinaristille ja tarjolla on paljon herkkuja ja hyvää portviiniä edulliseen hintaan. Portugaliin lentää myös useita lentoyhtiöitä ja halpalentoyhtiöitä, joten varsinaiseen matkustamiseen ei kulu paljoa rahaa.

Mikä onkaan asian laita vuonna 2018? Vaikea sanoa, että mikä olisi kohde, jossa saisi parhaiten vastinetta rahoilleen. Tosin mitä matkoihin tulee, niin yleisesti näyttää siltä, että yhä useampi haluaa maksimoida matkaelämyksen ja kokea useamman kohteen. Oma arvaukseni on, että kiertomatkat 2018 vuonna ovat se juttu. Siihen ollaan valmiita käyttämään vaikka hieman enemmän rahaa, jos on mahdollista saman reissun aikana nähdä useampia maita. Esimerkiksi ensin lento Suomesta ja sitten määränpäästä esimerkiksi Kroatiasta risteily Italiaan tai Kanarian saarilta Marokkoon tai Cape Verdelle tulevat todennäköisesti yleistymään. Mikäli matkakärpänen on pääsyt puraisemaan, niin kannattaa tilata matkailulehtiä kotiin, koska niistä on hauska ammentaa ideoita kuluvan vuoden kiertomatkoihin. Mitä vielä tulee matkailuun yleisesti, niin suuri osa nykyajan matkailijoista on kovin mukavuudenhaluisia ja valmiita maksamaan siitä, kun taas pieni osa nukkuu tyytyväisenä telttamajoituksessa leirintäalueella. Joka tapauksessa oma veikkaukseni on, että kiertomatkat 2018 vuonna yleistyvät reippaasti.

Hyödynnä nämä vinkit ja reissaa halvemmalla

Kuten varmasti kaikki muutkin bloggaajat ja blogien lukijat täällä, myös minä olen kiinnostunut reissaamisesta ja siitä, miten matkailua voisi harrastaa vieläkin enemmän J Harvalla nuorella ihmisellä on tulot vielä siinä mallilla, että voisi matkailla maailmaa ympäri ja nauttia luksuksesta joka välissä. Tämäpä jättääkin siis oikeastaan yhden ainoan vaihtoehdon, mikä on tietysti kulujen karsiminen ennen matkaa ja matkojen aikana. Itselle tämä ei ole oikeastaan koskaan ollut mikään ongelma, koska jollakin sairaalla tavalla jopa pidän pihistelystä ja tarjousten metsästämisestä. Se on ikään kuin harrastus, eikä mitään pakkopullaa.

Koska koen olevani siis säästämisen ammattilainen, niin ajattelin ruksailla tähän muutamia vinkkejä myös muille. Vastaavasti, jos sinulla on parempia ideoita, niin muistathan kertoa ja jaetaan siten toinen toisillemme 😉

Hyödynnä AINA alennuskoodit

Todella moni kokenutkin reissuruuna jättää alennuskoodit käyttämättä, joka on mielestäni pahin mahdollinen virhe. Sivustot, kuten Alennus.fi, tarjoavat hirmuisen läjän alennuskoodeja ja päivittävät valikoimaansa jatkuvasti. Olitpa etsimässä sitten lentolippua, hotellia tai oikeastaan ihan mitä tahansa muuta, niin kannattaa nämä aina tarkistaa läpi. Joka kerta sopivaa alennusta ei tietysti löydy, mutta parhaimmillaan säästät jopa kymmeniä prosentteja vaikkapa lentolipun hinnassa. Vastaavasti, jos haku ei tuottanut tulosta, niin häviät huonoimmillaankin ainoastaan pari minuuttia omaa aikaasi.

Säästä majoituksessa ja olet jo puolivälissä

Kokeneet reissaajat tietävät, että hotelli ja majoitus ovat usein ne matkan suurimmat kuluerät. Erityisesti, kun olet pitkään yhdessä paikassa, niin käyttörahaa ei tarvitse läheskään niin paljoa. Tästä syystä kannattaakin suosiolla unohtaa jo ennen matkaa kaikki luksushotellit ja turistikohteet sekä totutella suosiolla niihin kulahtaneisiin majataloihin. Äkkiseltään nämä paikat saattavat tuntua hieman oudoilta, mutta jo muutaman päivän jälkeen ehkä huomaat, että majoituksella ei ole niin väliä. Pyri viettämään päivät ulkona ja käy ainoastaan nukkumassa hotellilla. Näin näet myös matkakohdetta enemmän!

Välttele nähtävyyksiä

Moni matkustaa uusiin paikkoihin sen takia, että he voivat ottaa kuvan paikan kuuluisimmista nähtävyyksistä. Tässä ei tietysti sinällään ole mitään väärää, mutta on hyvä pitää mielessä, että Eiffel-tornit, vapaudenpatsaat, kiinanmuurit ja muut kuuluisat nähtävyydet ovat juuri niitä paikkoja, joissa kahvista veloitetaan 10 euroa. Jos haluat oikeasti matkustaa edullisesti ja nähdä paikallisten elämää, niin kannattaa suosiolla unohtaa nämä paikat. Sen sijasta paras on, jos voit lyöttäytyä paikallisen henkilön seuraan ja antaa tämän esitellä normaalia elämää.

Metsästä lentoja ajatuksella

Lennot ovat usein hotellin jälkeen se matkan isoin investointi ja tästä syystä niiden varaamiseen on hyvä keskittyä kunnolla. Ensiksi on hyvä tarkistaa lento alennuskoodit, mutta jos sopivaa alennusta ei löydy, niin hyödyntää sivustoja, joiden kautta voit vertailla useiden lentoyhtiöiden lippuja samanaikaisesti.

Onko sinulla muita loistavia vinkkejä, joiden avulla matkailu onnistuu vieläkin halvemmalla? Muista kommentoida alapuolelle.