hero taustakuva

Yhdistä Thaimaan-rantalomaan aktiivielämyksiä – 6 vaihtoehtoa lomalle

artikkelin kuva
Aktiivilomat
Kaipaatko vaihtelua rantalöhöilyyn? Thaimaan-matkan rentoon lomatunnelmaan on helppo yhdistää rantapäivät ja aktiivielämykset. Mitä lajia haluat kokeilla ensimmäisenä?
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 08.11.2019
facebook   whatsapp

ILMOITUS

1. Patikointi

Miltä kuulostaisi vuoren valloitus, viidakkovaellus tai vaikkapa patikkaretki rantamaisemissa? Thaimaan monipuolinen luonto tarjoaa mahdollisuudet unohtumattomiin vaelluksiin, suunnittelit sitten lyhyttä tunnin–parin mittaista retkeä tai vaikkapa koko päivän kestävää vaellusta.

Aktiiviloma thaimaassa
Vuoristomaisemat tarjoavat unohtumattomia elämyksiä vaellusretkille.

Vaellusloma onnistuu melkeinpä missä päin Thaimaata tahansa. Etelän saarilla maisemat ovat erilaiset verrattuna pohjoisen vuoristokohteisiin, mutta vaikuttavia näkymiä ja hyvin merkittyjä reittejä on useimmissa paikoissa.

Thaimaan ilmasto kannattaa huomioida niin patikoidessa kuin muissakin ulkoilma-aktiviteetissa. Vältä mahdollisuuksien mukaan päivän kuumimpia tunteja, varaa mukaan rutkasti vettä ja huomioi, sekä kuuman että kostean ilmaston heikentävän suorituskykyä erityisesti, jos et ole tottunut siihen.

2. Pyöräily

Pyöräretki Thaimaassa on helppo toteuttaa, sillä paikalliset matkanjärjestäjät tarjoavat paitsi muutaman tunnin mittaisia pyöräkierroksia myös usean päivän kestäviä pyöräretkiä. Pyöräretkelle voi osallistua kuka tahansa kunnosta ja pyöräilykokemuksesta riippumatta, sillä retkiä on tarjolla erilaisiin tarpeisiin.

Aktiiviloma thaimaassa
Pyörätieverkosto helpottaa liikkumista paikasta toiseen, mutta Thaimaan-lomalla voi tutustua myös maastopyöräilyreitteihin.

Retkillä on tavallisesti jokin teema, ja lomalla voikin osallistua esimerkiksi Bangkokin kaupunkikierrokselle kuin Pohjois-Thaimaan viidakkomaisemien vuoristopyöräilyyn.

Omatoiminen pyöräily onnistuu Thaimaassa, mutta ensikertalaisen paras valinta on osallistua ohjatulle kierrokselle. Silloin mukana kulkee parhaassa tapauksessa myös huoltotiimi esimerkiksi mahdollisten rengasrikkojen varalta.

3. Jooga

Ikimuistoinen lomakuva haastavassa jooga-asennossa rannalla on klassikko, joka saa monet matkailijat harkitsemaan joogasessiota Thaimaan-loman aikana. Niin paikallisten kuin länsimaistenkin yrittäjien perustamia joogastudioita ja -kouluja on noussut ympäri Thaimaata tiuhaan tahtiin, joten matkailijalla riittää valinnanvaraa.

Tarjolla on niin yksittäisiä joogatunteja kuin usean päivän mittaisia retriittejä. Jos joogaat mieluiten yksin kaikessa rauhassa, voit levittää joogamaton mihin haluat: rannalle, hotellin terassille, bungalowin eteen tai vaikkapa vuoren huipulle.

4. Thainyrkkeily

Thaimaan kansallislaji muay thai eli thainyrkkeily on suosittu aktiivielämys, jota useat matkailijat kokeilevat Thaimaan-matkalla ainakin kerran. Lähes jokaisessa kylässä on jonkintasoinen thainyrkkeilykoulu, mistä voi käydä kysymässä opastusta.

Aktiiviloma thaimaassa
Thainyrkkeilyä on helppo kokeilla Thaimaan-matkan aikana, mutta halutessaan matkailijat voivat myös pitäytyä katsomossa.

Paikallisten suosimien salien lisäksi Thaimaassa on runsaasti matkailijoille suunnattuja muay thai -kouluja, ja parhaassa tapauksessa thainyrkkeilykokeilu saattaa olla jopa hotellien tuntivalikoimassa. Salit tarjoavat varusteet, ja niiden vuokra sisältyy usein nyrkkeilytunnin hintaan.

5. Sukellus ja snorklaus

Harva matkailija voi vastustaa Thaimaan kirkkaanturkooseja vesiä ja monipuolista vedenalaista elämää. Sukellus ja snorklaus ovatkin erittäin suosittuja aktiviteetteja, ja loman aikana on helppo vihkiytyä syvälle sukelluksen saloihin.

Sukelluskursseja järjestetään useimmissa rantakaupungeissa, ja voit halutessasi suorittaa sukelluskoulutuksen myös suomeksi. Suomalaisia sukelluskouluja on esimerkiksi Koh Taolla, Phuketissa, Koh Lantalla, Krabilla ja Khao Lakissa. Kurssien lisäksi sukelluskoulut järjestävät sukellusretkiä, joiden avulla pääset upeimpien vedenalaisten maisemien äärelle.

Aktiiviloma thaimaassa
Kurkista pinnan alle Thaimaan-lomalla!

Jos haluat tarkastella pinnanalaista elämää sukellusta kevyemmin, pue ylle snorkkeli ja hyppää mereen. Lähes jokainen rantahotelli vuokraa snorkkeleita edulliseen hintaan. Jos kaipaat maisemanvaihdosta ja haluat suunnata kauas hotellirannalta, järjestetään ympäri Thaimaata snorklausretkiä, joissa pääsee snorklaamaan tavallisesti useammassa kuin yhdessä paikassa.

6. Melonta

Melonta on helppo tapa nähdä maisemia vedestä käsin myös Thaimaassa. Useissa lomakohteissa, kuten vaikkapa Koh Koodilla, pieni kajakki on myös helpoin tapa päästä esimerkiksi vesiputouksien äärelle.

Aktiiviloma thaimaassa
Melonta on mukava tapa viettää lomapäivää, kunhan et unohda aurinkosuojaa!

Saaren rannikon kiertäminen meloen tai jokia pitkin melominen on hauska tapa viettää lomapäivää, ja se tarjoaa samalla mahdollisuuden rantautua pienille autioille saarille, joihin ei välttämättä pääse muuten.

Kajakkien saatavuus vaihtelee, ja niitä kannattaa kysellä esimerkiksi rantojen hotelleista. Pieniltä saarilta ei välttämättä löydy yleistä vuokraamoa.

Lähde: Thaimaan valtion matkailu
Kuvat: Shutterstock ja Thaimaan valtion matkailu

ILMOITUS

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.