Kuva: Flickr / jamieanne
Australia

Varo näitä suomalaisillekin tuttuja kohteita! Tässä maat, joissa elävät maailman myrkyllisimmät eläimet

Pelkäätkö joutuvasi käärmeen tai hämähäkin puremaksi lomakohteessa? Pelko on aiheellinen erityisesti seitsemässä eksoottisessa maassa.

Meksikossa eniten myrkyllisiä eläimiä

Kukapa ei olisi kaukolomallaan pelännyt paikallisia hyönteisiä, käärmeitä tai muita inhottavia tai oikeasti myös vaarallisia luontokappaleita? Erityisesti Australian-kävijät ovat tottuneet olemaan varuillaan esimerkiksi hämähäkkien ja käärmeiden kanssa, mutta henkeä uhkaavia eläimiä on myös monissa muissa paikoissa.

Kaikkein eniten hengenvaarallisen myrkyllisiä eläinlajeja on Meksikossa, kertoo Yhdysvaltain asevoimien tuhoeläimiä koskevan hallintalistan mukaan tehty kartta. Sen mukaan maailman myrkyllisimmät eläimet sijaitsevat Meksikon lisäksi Brasiliassa ja Australiassa.

Meksikossa on yhteensä 80 eläinlajia, joiden on raportoitu aiheuttaneen joko vakavan vamman tai jopa kuoleman ihmiselle. Brasilia seuraa toisena 79 lajillaan ja Australia vasta kolmantena, sillä maassa 66 ihmiselle myrkyllistä eläintä.

Meksikon myrkyllisimpien eläinten joukkoon kuuluu muun muassa toukkia, hämähäkkejä, tsetsekärpäsiä sekä punkkeja.

Myös Intiassa, Indonesiassa, Vietnamissa ja Kolumbiassa on yli 50 ihmiselle myrkyllistä eläinlajia. Monet näistä kuuluvat myös suomalaismatkailijoiden lomakohteisiin, joten esimerkiksi eksoottisella Intian-lomalla tai Indonesian-matkalla on järkevää varoa paikallisia hyönteisiä, esimerkiksi hämähäkkejä.

Lomaa ei kuitenkaan kannata jättää tekemättä myrkyllisten eläimien vuoksi, sillä välttämällä tiheitä pusikkoja ja suojautumalla vaatteilla selviää useimmissa tapauksissa kohtalokkailta kohtaamisilta myrkyllisten eläimien kanssa.

Lähde: Armed Forces Pest Management Board ja Reddit
Kuva: Flickr / jamieanne

Päivitetty: 8.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia