Kuva: Teneriffan Matkailu
Kokeile Teneriffan-lomalla saaren pelottavinta vesiliukumäkeä

Tämä on pelottavinta, mitä voit tehdä Kanarialla – lähes pystysuora vesiliuku 28 metriä korkeasta tornista

Teneriffan tiukin vesiliukumäki tarjoaa lähes pystysuoraa kyytiä alas.

Uskallatko kokeilla Teneriffan hurjinta vesiliukumäkeä?

Koko Kanariansaarten jännittävin vesielämys löytyy jostain aivan muualta kuin alueen lukuisilta rannoilta. Yksi Teneriffan suosituimmista teemapuistoista on aasialaistyylinen vesipuisto Siam Park, josta löytyy vauhtia adrenaliininhimoisille matkailijoille.

Vesipuiston ykkösnähtävyys on 28 metriä korkea Tower of Power -vesiliukumäki, joka sopii vain kaikkein hurjapäisimmille kävijöille. Parhaimmillaan laskijan nopeus voi vesipuiston mukaan kiihtyä jopa 80 kilometrin tuntivauhtiin.

Yhteensä 76 metriä pitkä liuku syöksee pudotuksen päätteeksi laskijat haialtaan läpi putkea pitkin uima-altaaseen. Vesiliukumäen suositusikärajaksi on merkitty 14 vuotta, mutta toisaalta sinne pääsevät vähintään 140 senttiä pitkät laskijat.

Kurveja ei tästä vesiliukumäestä löydy, vaan se luottaa jyrkkään ja suoraan pudotukseen alas tornista. Rajun vauhdin takia laskuasento on määritelty tarkasti, ja jokainen laskija ohjeistetaan tornin huipulla. Turhat pelleilyt saa tässä liukumäessä unohtaa, sillä pystysuoraa kyytiä laskiessa voi lähes tuntea irtoavansa radasta.

Vuonna 2008 avattua Siam Parkia pidetään yleisesti yhtenä Euroopan hulppeimmista vesipuistoista. Matkailusivusto TripAdvisorin käyttäjäarvioihin perustuva Travellers’ Choice Awards on rankannut Siam Parkin jopa koko maailman parhaaksi vesipuistoksi.

Vesipuisto sijaitsee kätevällä paikalla Playa de las Americasissa, joka löytyy keskeltä eteläisen saaren suosituimpia lomakeskuksia. Puistossa on erilaisia vaihtoehtoja kaiken ikäisille lomailijoille sekä esimerkiksi keinotekoisia aaltoja luova Wave Palace -allas.

Puistossa on myös keinotekoinen uimaranta, jos vesiliukumäet haluaa jättää kokonaan väliin.

Katso alta video vesiliukumäestä ja päätä itse, uskaltaisitko kokeilla!

>> Lue myös: Tässä ovat Teneriffan parhaat uima-altaat – 10 paikkaa, joita et voi jättää väliin

Lähde: Siam Park, TripAdvisor
Kuva: Teneriffan Matkailu
Video: YouTube / TUBERIDES

Päivitetty: 7.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia