hero taustakuva

Tämä näköalapaikka laittaa pään sekaisin – portaat mutkittelevat 200 metriä ylöspäin

artikkelin kuva
Aktiivilomat
Nousisitko nämä huimaavan näköiset portaat maisemien perässä?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 26.04.2016
facebook   whatsapp

Sadat portaat vievät Guatapen kalliolle

Guatapen kaupungissa Kolumbiassa ei voi olla huomaamatta isoa kalliota, jonka seinämää pitkin kiemurtelevat huimaavan näköiset portaat.

Kyseessä on El Peñon de Guatape – toiselta nimeltään Piedra del Peñon. Kävijät voivat nousta noin 200 metriä korkean kallion huipulle vievät mutkittelevat portaat pientä pääsymaksua vastaan.

Mielenkiintoiset portaista tekee se, että ne on rakennettu kallion kapeaan halkeamaan. Kalliota katsoessa näyttää aivan siltä kuin portaat pitelisivät kalliota kasassa.

Nykyisin portaat ovat tukevaa tekoa, mutta 1950-luvulla paikallinen kaveriporukka nousi huipulle rakentamalla huomattavasti turvattomammat portaat pelkkiä puunkappaleita apuna käyttämällä.

Guatape sijaitsee vajaan sadan kilometrin päästä Medellínin kaupungista, josta on tullut suosittu matkakohde. Erityisesti reppureissaajille retkestä Medellínistä Guatapeen on tullut haluttu ohjelmanumero.

Korkeanpaikankammoisille tämä kiipeily tuskin sopii, mutta kalliolla vierailleet matkailijat näyttävät viihtyvän kohteessa. Matkailuarvosteluja kokoavalla TripAdvisor-verkkosivustolla Piedra del Peñon on kerännyt runsaasti kehuja komeista maisemistaan.

Aktiviteetti vaatii hyvän peruskunnon, sillä kävijöiden mukaan portaita on alueella yhteensä 740. Kallion huipulta löytyy myös näkötorni.

Lähde: Daily Mail
Kuva: Flickr / Hugo Pardo Kuklinski

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.