Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Sukella paratiisimaisemiin maailman suurimmalla koralliriutalla – näin hämmästyttävältä siellä näyttää!

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
Australian Iso valliriutta on sukeltajien unelmakohde, jossa ihastuttavat värikkäät korallit ja harvinaiset merenelävät.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 01.10.2020
facebook   whatsapp

Merenalainen ihmemaa

Koillis-Australiassa sijaitseva Iso valliriutta on maailman suurin koralliriutta, joka muodostuu tuhansista yksittäisistä koralliriutoista ja saarista. Riutta levittäytyy yli kahdentuhannen kilometrin pituudelle Queenslandin osavaltion rannikolla ja se on havaittavissa myös avaruudesta käsin.

Ison Valliriutan upeat merenalaiset maisemat houkuttelevat sukeltajia ihailemaan lukemattomia koralli- ja kalalajeja. Valliriutalla on yli neljäsataa erilaista korallia ja jopa 1 500 kalalajia. Riutan alueella tavataan myös harvinaisia ja uhanalaisia lajeja, kuten liemikilpikonnia ja dugongeja.

Iso valliriutta otettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1981 ja sitä pidetään yhtenä huikeimmista ja kauneimmista luonnonnähtävyyksistä. Valliriutta on myös tieteellisesti arvokas, koska valtavan lajikirjonsa vuoksi riutta on yksi maailman rikkaimmista ekosysteemeistä.

Katso Unescon video ja ihastele värikästä merenalaista paratiisia lähietäisyydeltä!

Lähde: Unesco
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Edelliseen yhtyen, kerran kadotin lasit meressä kun yritin ne päällä uida. Piilolinssien kanssa niin paljon helpompaa. Suosittelen kyllä lämpimästä


  2. Sukeltaminen on kyllä hienoa hommaa. Mahtava artikkeli. Itse tykkään käyttää piilolinssejä sukeltaessa, kun lievä likinäköisyys vaivaa. Kuitenkin sopivia vahvuuksilla olevia maskeja on harvoin saatavilla. Ihan vain vinkkinä jos matkustatte johonkin kehittyvään maahan, niin kannattaa ottaa omat piilarit mukaan Suomesta. Maskin sisään usein pääsee vettä ja se saattaa huuhtoa linssin silmästä. Sen vuoksi on hyvä varautua kunnolla riittävällä määrällä piilareita..


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.