hero taustakuva

Upeita maisemia rannoilta vuoristoon – nämä ovat Gran Canarian parhaat näköalapaikat

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
Pyöräile, patikoi tai kierrä vuoristoa autolla - tässä vinkit saaren upeimmille näköalapaikoille!
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 06.03.2019
facebook   whatsapp

Vuorilla katse kantaa kauas

Tiesitkö, että Gran Canarialla on mahdollista nousta lähes kahden kilometrin korkeuteen? Saaren korkein huippu Pico del Pozo de las Nieves nousee nimittäin jopa 1 949 metrin korkeuteen.

Sisämaan vuoristoalueet tarjoavat täysin turistirannoista poikkeavia maisemia ja kauniita näköalapaikkoja, joista tähystellen voi antaa silmän levätä metsissä, rannoissa ja meressä.

Suurin osa Gran Canarian turistikohteista ja suosituista hotellialueista sijaitsee saaren eteläosissa. Sisämaan vuorille on kuitenkin helppo tulla joko järjestetyllä retkellä tai omin toimin vuokra-autolla, moottoripyörällä tai reippaasti polkupyöräillen. Nämä retket tuovat tervetullutta vaihtelua rantalomailuun ja siirtyminen hetkeksi korkeampaan ilmanalaan on hyvä tapa paeta keskikesän helteitä.

Tässä kolme vinkkiä Gran Canarian näköalapaikoille!

1. Mirador de Zamora

Kanarian kenties komein näköalapaikka on Mirador de Zamora. Jyrkkänä laskeutuva rinne korostaa vuorten ja laaksojen kontrastia. Näköala ulottuu aina rannikon kalastajakyliin saakka. Mirador de Zamora sijaitsee Cruz de Tejedasta pohjoiseen.

ShutterstockZamoran näköalapaikka, Gren Canaria
Mirador de Zamora sijaitsee korkealla vuoristossa. Paikka on selkeästi merkitty ja helppo löytää.

Voit pysähtyä näköalapaikalle vain ihailemaan hetkeksi maisemia tai viipyä pidempään ja ruokailla jyrkänteen reunalle rakennetussa ravintolassa.

Restaurante Mirador el Balcon de Zamora tarjoilee paikallista perinneruokaa. Eniten maisemasta saa tietenkin irti valitsemalla ulkopöydän terassilta, mutta viileämmällä ilmalla näkymistä voi nauttia yhtä lailla sisätiloissa.

2. Saaren korkein piste

Koko saaren korkein piste sijaitsee aivan Gran Canarian keskipisteen tuntumassa. Pico de las Nievesin huipulla sijaitseva tutka-asema näkyy kauas. Täältä käsin voit ihailla lähes koko saarta ylhäältä käsin. Hyvällä säällä näkyy myös naapurisaaren Teneriffan korkein huippu Teide.

Näköalapaikalle voi nousta paitsi patikoiden tai polkupyörällä myös helposti autoillen.

ShutterstockPico del Pozo de las Nieves, Gren Canaria
Gran Canarian korkeimmalta huipulta avautuu mainio näkymä.

Lähellä sijaitsee myös Gran Canarian toiseksi korkein huippu Roque Nublo, joka on yksi saaren tunnetuimmista maamerkeistä.

Vieraile samalla saaren keskipisteessä Tejedassa. Paikkaa merkitsemään on pystytetty suuri kiviristi. Ympäriltä löytyy myös ruokapaikkojen ja matkamuistomyymälöiden keskittymä. Raikasta ilmaa kaipaava voi myös majoittua Tejedan Parador-hotellissa.

3. Nauti merimaisemasta Maspalomasissa

Maspalomasin dyynialue on kuin toisesta maailmasta. Erityisesti illan hämärtyessä kannattaa nauttia paikan erikoisesta tunnelmasta. Muista, että dyynit ovat luonnonsuojelualuetta ja liiku sen mukaisesti. Esimerkiksi lukuisat muuttolinnut pysähtyvät täällä matkallaan Euroopan ja Afrikan välillä.

ShutterstockMaspalomas, Gran Canaria
Maspalomasin hiekkadyynit ja merinäkymä muodostavat mieleenpainuvan maiseman.

Rantamaisemaa hallitseva Maspalomasin majakka on yksi koko Gran Canarian tunnetuimmista maamerkeistä. Se on ohjannut seudulla liikkuvia laivoja jo 1890-luvulta saakka ja seisoo edelleen tukevana paikallaan.

Varaa aikaa rauhalliselle iltakävelylle ja nauti Maspalomasin iltatunnelmasta ilman kiirettä, siirry sitten illalliselle tai drinkille rantaravintolaan – mutta varaudu olemaan häiriintymättä, jos jokunen muukin matkailija on keksinyt tehdä saman.

>> Lue lisää vinkkejä Gran Canarialle!

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.